Ahojte, viem, ze otrepana tema ale zas je rok 2024 nove lieky, vitaminy. Prosim Vas co pomohlo Vam?
Kamoske byva zle, sa vyvracia a je dobre. Mne je len na vracanie a nevyvracam. Nechcem to vyvolavat umelo aby som si na to nezvykla a nerobila to zakazdym co mi bude blbo.
Ale uz to nedavam furt mam iba v hlave, stihnem dobehnut, taky ten pocit ako ked uz idete vracat ale nakoniec nic. 🥺
Oprava. Hmm vraj su nejake lizatka zazvorove na nevolnost
Fatra, studena kola, zazvorovy caj (pozor na davku), stale nieco v malickych porciach zobkat, stiplave cukriky, zuvacky, lizatka na nevolnost z lekarne, NOBILIS TILIA Inhalačná tyčinka proti nevoľnosti, mentolovy olej pod nos a masirovat krk.... najdes tu milion diskusii, skusaj doradu. Mozno nieco zaberie, mozno zaberie cas a mozno az porod.
Na grcacky sa predpisuje teraz xonvea, ale skusenost nemam. Ja som nevracala, iba mi stale bolo, tak ako pises.
Ak beries nejake vitaminy (ogestan, femibion a pod), tak ich skus vysadit, pripadne si dobre precitaj zlozenie. Mne bolo v prvom najviac tazko prave po nich.
Oni neradi tie lieky predpisuju ( neviem preco), ale men to tiez nechcel dat a to som grcala stale a mala tocaky. Mne pomahal zazvor sem tam a tiez rozkrojit limetu a ta vona tej limety. Zial inak nezaberalo nic, hlavne parfemy rozne mi vyvolavali hned mdloby. Tiez pachy rozneho jedla, napr nejaky fastfood.
@luckajozko21 dakujem... urcite uz mi to aj psychika zhorsuje 🙈
@kiki68 ja mavam rano tocky niekedy ale celkom to prejde... mozno aj to, ze ked mi tak stale je sa na to sustredim 😏
Ahoj nedávno som si tým tiež prešla a hľadala kadejaké možnosti pomocí. Mne jedine čo pomáhalo tak nerobiť prudké pohyby :D jesť pomaly, menej ale zato dosť často. Veľa mi toho teda nechutilo ale snažila som sa myslieť na to že musim. Postupne som vyselektovala čo stolerujem- mne teda najviac pomohlo te som aj 3x za deň jedla vývar :D nonstop musel doma byt vývar to mi ako tak telo tolerovalo. A potom dva dni som si išla kukuričné krekry potom som zistila že toto už nie. A tak to išlo a každý deň mi bolo do revu kedy to už prejde. Vodu som nemohla len perlivu a studenú napríklad , čo predtým neexistovalo. A keď mi bolo veľmi ťažko tak som so dala za dva hlty Coca-Cola . Len vydržať . Každý deň som sa cestou keď som niesla deti do škôlky a školy modlila nech sa tam nedogrcam🤣 som 15tt a už to vďakabohu prešlo aj keď nie každý deň je idealny. No a ako vyššie písali vitamíny som okamžite vysadila toto dosť pomohlo . Nasadila som si čisto len kyselinu listovú
@mariac91 ja uzivam iba magnezium s b6 vraj ten je proti nevolnostiam naj... ze prechadzky a pod ani napad 🙈 pri prvom toto nepoznam 🙆♀️🤢
Mne je zle, nevraciam. Jednoducho to vydržím 🤷 . Pomáhajú glgy chladnej vody a jedlo - aj keď na nič nemám chuť, zjem a je mi lepšie.
@michaela329 mne vbc aj teraz som jedla a tvarila som sa jak keby jem ho*** ako by ani ani ani nic nepomaha... uz som z toho zufala... pri prvom som davala sladke ako pasomnica a teraz nic 🤷♀️
A sušený zázvor? Sestra "odgrcala" celé tehotenstvá a dávala si ho po troche, fakt iba trošku denne. Mne je po najedeni tak hodinku ok.
@michaela329 vbc aj cukriky, nejak nemala som uz dlhsie den, ze som na zaludok nespomenula 🙈
Chcela by som Ťa utešiť, že to v druhom trimestri prejde a ten Ti príde za chvíľu-lebo v pri prvom mi to naozaj prešlo....ale mojej sestre neprešlo 🫣😂
@michaela329 veru kazda sme jedinecna a ina 🙈 uvidime, o prvom som nevedela...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne byvalo zle ale malo som vracala, jedine co mi pomohlo lahnut a predychat a cakat kym to prejde.