Nevoľnosť v tehotenstve

14. jún 2024

Ahojte, viem, ze otrepana tema ale zas je rok 2024 nove lieky, vitaminy. Prosim Vas co pomohlo Vam?
Kamoske byva zle, sa vyvracia a je dobre. Mne je len na vracanie a nevyvracam. Nechcem to vyvolavat umelo aby som si na to nezvykla a nerobila to zakazdym co mi bude blbo.
Ale uz to nedavam furt mam iba v hlave, stihnem dobehnut, taky ten pocit ako ked uz idete vracat ale nakoniec nic. 🥺

butterflyeffect
14. jún 2024

Mne byvalo zle ale malo som vracala, jedine co mi pomohlo lahnut a predychat a cakat kym to prejde.

kitycat
14. jún 2024

Oprava. Hmm vraj su nejake lizatka zazvorove na nevolnost

luckajozko21
14. jún 2024

Fatra, studena kola, zazvorovy caj (pozor na davku), stale nieco v malickych porciach zobkat, stiplave cukriky, zuvacky, lizatka na nevolnost z lekarne, NOBILIS TILIA Inhalačná tyčinka proti nevoľnosti, mentolovy olej pod nos a masirovat krk.... najdes tu milion diskusii, skusaj doradu. Mozno nieco zaberie, mozno zaberie cas a mozno az porod.
Na grcacky sa predpisuje teraz xonvea, ale skusenost nemam. Ja som nevracala, iba mi stale bolo, tak ako pises.
Ak beries nejake vitaminy (ogestan, femibion a pod), tak ich skus vysadit, pripadne si dobre precitaj zlozenie. Mne bolo v prvom najviac tazko prave po nich.

kiki68
14. jún 2024

Oni neradi tie lieky predpisuju ( neviem preco), ale men to tiez nechcel dat a to som grcala stale a mala tocaky. Mne pomahal zazvor sem tam a tiez rozkrojit limetu a ta vona tej limety. Zial inak nezaberalo nic, hlavne parfemy rozne mi vyvolavali hned mdloby. Tiez pachy rozneho jedla, napr nejaky fastfood.

autor
14. jún 2024

@luckajozko21 dakujem... urcite uz mi to aj psychika zhorsuje 🙈

autor
14. jún 2024

@kiki68 ja mavam rano tocky niekedy ale celkom to prejde... mozno aj to, ze ked mi tak stale je sa na to sustredim 😏

mariac91
14. jún 2024

Ahoj nedávno som si tým tiež prešla a hľadala kadejaké možnosti pomocí. Mne jedine čo pomáhalo tak nerobiť prudké pohyby :D jesť pomaly, menej ale zato dosť často. Veľa mi toho teda nechutilo ale snažila som sa myslieť na to že musim. Postupne som vyselektovala čo stolerujem- mne teda najviac pomohlo te som aj 3x za deň jedla vývar :D nonstop musel doma byt vývar to mi ako tak telo tolerovalo. A potom dva dni som si išla kukuričné krekry potom som zistila že toto už nie. A tak to išlo a každý deň mi bolo do revu kedy to už prejde. Vodu som nemohla len perlivu a studenú napríklad , čo predtým neexistovalo. A keď mi bolo veľmi ťažko tak som so dala za dva hlty Coca-Cola . Len vydržať . Každý deň som sa cestou keď som niesla deti do škôlky a školy modlila nech sa tam nedogrcam🤣 som 15tt a už to vďakabohu prešlo aj keď nie každý deň je idealny. No a ako vyššie písali vitamíny som okamžite vysadila toto dosť pomohlo . Nasadila som si čisto len kyselinu listovú

autor
14. jún 2024

@mariac91 ja uzivam iba magnezium s b6 vraj ten je proti nevolnostiam naj... ze prechadzky a pod ani napad 🙈 pri prvom toto nepoznam 🙆‍♀️🤢

michaela329
14. jún 2024

Mne je zle, nevraciam. Jednoducho to vydržím 🤷 . Pomáhajú glgy chladnej vody a jedlo - aj keď na nič nemám chuť, zjem a je mi lepšie.

autor
14. jún 2024

@michaela329 mne vbc aj teraz som jedla a tvarila som sa jak keby jem ho*** ako by ani ani ani nic nepomaha... uz som z toho zufala... pri prvom som davala sladke ako pasomnica a teraz nic 🤷‍♀️

michaela329
14. jún 2024

A sušený zázvor? Sestra "odgrcala" celé tehotenstvá a dávala si ho po troche, fakt iba trošku denne. Mne je po najedeni tak hodinku ok.

autor
14. jún 2024

@michaela329 vbc aj cukriky, nejak nemala som uz dlhsie den, ze som na zaludok nespomenula 🙈

michaela329
14. jún 2024

Chcela by som Ťa utešiť, že to v druhom trimestri prejde a ten Ti príde za chvíľu-lebo v pri prvom mi to naozaj prešlo....ale mojej sestre neprešlo 🫣😂

autor
14. jún 2024

@michaela329 veru kazda sme jedinecna a ina 🙈 uvidime, o prvom som nevedela...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre