Nevoľnosť v 1.trimestri, aký voľno odstupný produkt mi pomôže?

zuzka2807
17. jún 2019

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Zvyknem vraciať približne 1x denne už asi dva týždne. Je v lekárni nejaký voľne dostupný produkt pre tehotné ženy na doplnenie vitamínov a minerálov? Máte nejaké skúsenosti?

jankafark
17. jún 2019

Ahoj .. mne gynekologička odporúčila femibion 1

zuzka2807
autor
17. jún 2019

@jankafark to beriem. Len neviem ci to staci. Ale zas to nechcem prehnat.

evkamotka
17. jún 2019

@zuzka2807 staci. Maj pestru stravu pocas dna a femibion

floretine
17. jún 2019

@zuzka2807 ak je to iba raz denne, tak je to úplne normálne. Pomáhajú na to vitamíny skupiny B, ktoré sú aj v tehotenských vitamínoch. Skús sa trochu vyhýbať železu, to nevolnosti zhoršuje.
V ktorom si týždni? Lebo mne takto začínalo Hyperemesis gravidarum, začala som vracať v 5.-6. tt tak obdeň, potom každý deň až z toho nakoniec v 8. tt bolo 10-15x za deň a každý deň a skončila som na liekoch a infúziách.
Ale nestresuj sa, pravdepodobne je to len obyčajná nevolnosť 🙂

zuzka2807
autor
17. jún 2019

@floretine dnes som 11+2. Niekedy vraciam raz denne, hlavne vecer. Stalo sa, ze aj 2 krat denne. Ale dnes sa mi napriklad extremne toci hlava. Preto mi napadlo tie vitaminy a mineraly, ci viac neodchadza ako prichadza. Snazim sa jest ale dostanem do seba len male davky. Aj to niekedy napriklad len suchu zemlu.

adeladulova
17. jún 2019

@zuzka2807 mne poradili v lekárni laktobacily.. mala som tiez ako ty nevoľnosti iba 1x do dna, no niekedy som mala podrazdeny zaludok aj polku dna a toto mi dost pomohlo😊

evkamotka
17. jún 2019

@zuzka2807 no neviem. Telo ma aj iste zasoby a babatko si vytiahne co chce aj na ukor teba 🙂 1-2x dnne nie je 8x a tiez to nebude trvat vecne. O par tyzdnov ustupi. Manzel farmaceut mi okrem femibionu zakazal doplnky, zvysene davky roznych "latok" zle vplyvaju na plod napr b vitamin. Neriskovala som teda svoje laicke dohady a uzivala len femibion

zuzka2807
autor
17. jún 2019

@evkamotka ved prave preto nechcem len tak si nieco kupit. Aby som este babatku neurobila horsie. Femibion beriem pravidelne.

evkamotka
17. jún 2019

@zuzka2807 popytaj sa svojho gyn. Ja tieto veci riesim s manzelom kedze mu doverujem a je farmaceut, no nie je gynekolog. V mojom omoli ale vracanie 1-2x denne nikto neriesil. Telo ma zasoby, babo si vytiahne co chce a onedlho nevolnosti prejdu. To nie je ze by si bola ohrozena nedostatkom cecka lebo sa 2 roky plavis po mori bez prisunu vitaminu

floretine
17. jún 2019

@zuzka2807 presne, ten femibion určite bohato pokryje všetky potreby teba aj bábätka a obsahuje B12 v takej dávke, aby to tlmilo tieto normálne nevolnosti. Inak, ja som kvôli vracaniu žiadne tablety užívať nemohla, lebo som neudržala ani vodu ani jedlo, nie to ešte nejaké tablety, takže som neužívala ani kyselinu listovú. Lekári v nemocnici mi povedali, že sa nemusím ničoho obávať, že bábätko si vezme všetko, čo potrebuje z teba a nedostatok živín máš jedine ty ako matka (ale aj to len pri extréme, ako som bola ja), za predpokladu, že si sa pred tehotenstvom normálne a zdravo stravovala.

alexandra2468
17. jún 2019

@zuzka2807 ja zvraciam vela vela krat za den, tiez som ako @florentine na liekoch a infuzkach, ale teda beru mi pravidelne krv a kontroluju krvny obraz, aby videli co mi chyba.
Takze zvracanie 1-2krat za den nie je nic strasne, tvoje telo ma zasoby 🙂 ale pre tvoj lepsi pocit mozes poziadat lekarku o krvny obraz, nech ti spravi aj ionogram kvoli ionom. Ona uz ti povie, ci ti nieco treba 🙂 ja neberiem ziadne tehu volnopredajne vitaminy, iba to co mi predpisu na zaklade krvneho obrazu. Drzim palce!

floretine
17. jún 2019

@zuzka2807 ak si už v 11.tt, tak sa nemusíš obávať, že by ti prepukla Hyperemesis. Uvidíš, do 14.tt ti to prejde.

daniella30
17. jún 2019

@zuzka2807 ja som dnes 18tt a este v piatok som vracala, odvtedy to ale zda sa uz ustupuje. Tiez beriem Femibion. Myslim, ze staci, ja mam z neho hustejsie vlasy a dlhe nelamave nechty, takze pomaha 🙂 Na nevolnost rannu je dobre sa co najskor po prebudeni najest, ale na tu cez den asi nie je nic okrem liekov a infuzii.

zuzka2807
autor
17. jún 2019

@daniella30 ja mam nevolnost hlavne vecer. Cez den sa da. Ale dnes napriklad mi je uz zle od rana. Velmi sa mi toci hlava, som unavena.

floretine
17. jún 2019

@zuzka2807 aj malé dávky jedla sú fajn, aj tá žemľa. Ja som viac ako mesiac nejedla absolútne nič a tekutiny som dostávala len hadičkou. A aj teraz niektoré veci stále nemôžem ani cítiť, napríklad mäso, z toho mi je ešte stále zle aj keď ho len na obrázku vidím. Neboj sa, máš živín dostatok.
Migrény v tehotenstve sú tiež dosť častým javom a unavená je asi každá, hlavne sa snaž dopĺňať poriadne tekutiny. Uvidíš, v druhom trimestri ti bude určite omnoho lepšie.

daniella30
17. jún 2019

@zuzka2807 to tocenie hlavy mavam posledny tyzden aj ja, ja si myslim, ze mam asi nizsi krvny tlak

evkamotka
17. jún 2019

@zuzka2807 povedz dr, mozno nieco vymysli. A zmeraj si tlak. 1 kava denne nie je problem

zuzka2807
autor
17. jún 2019

@evkamotka tlak si sem tam meriam. Bud mam v pohode alebo spodny tlak nizsi. Buduci utorok idem k dr tak jej to spomeniem. Kavu som nepila ani pred tehotenstvom. Nerobila mi dobre. Bolo mi po nej zle.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre