Ahojte, prosim o radu či by ste na mojom mieste šli do nemocnice...Zistili mi zvysenu funkciu stitnej zlazy, len dnes zacinam brat lieky a mam aj silné busenie srdca prakticky pri kazdej cinnosti vratane spania aj lezania....zvraciam, od druheho mesiaca , dnes zacinam 15 tyzden....schudla som 6 kg mam aj anemiu....mam lieky aj na to silne busenie srdca....len dnes mi bol ich priatel vybrat....na krvi som bola asi 5x za posledne dva tyzdne kvoli kolisavym hodnotam stitnej zlazy....no dnes nevladzem uz ani ist na zachod, nedokazem dcere navarit ani veceru, trasu sa mi ruky....spala by som aj 24 hodin vkuse....zakazdym sa stazujem na tieto priznaky gynekologovi, ale ten mi povie, co mam na nevolnost jest (akokeby som sama nevedela, aj prve tehotenstvo som 7 mes. Zvracala) endokrinologicka, ze preco ma stale neposlal na infuzie......bojim sa uz stazovat lekarom.....
@wewewe16 zmen ihneď gynekologa, ak chces mat klud na duši choď do nemocnice možno ti daju len infuziu, možno nechaju na pozorovanie par dni a ked sa ti upraví stav pustia ta domov
@wewewe16 ist na pohotovost,a nech ta hospitalizuju,daju infuzie..nasadia lieky.ja som takto lezala tyzden,velmi mi to pomohlo.na zvracanie a bolavy zaludok mi davali infuzne Degan,na doma v tabletkovej forme,a veru preslo mi to po 16tt.tiez som neustale zvracala,slaba,neschopna sa o seba postarat,nieto este o dcerku.
Chod urcite,krk ti nikto nevykruti zato.
@wewewe16 skor mi to pripadajú ako priznaky uzkosti alebo aj tetania. Skus si zmerať tlak, ak mas doma tlakomer. Ak nemavas nizky tlak daj si magnezium, o vyske davky sa porad s lekárnikom.
@wewewe16 ahoj, do istej miery je tvoj stav "normalny", zvracanie a unava su bezne prejavy, ale gynekolog ti mohol aj nieco predpisat proti nevolnosti, existuju napriklad cipky, len si nepamatam ako sa volaju.
busenie srdca moze suvisiet so stitnou zlazou, to by sa ti malo postupne po liekoch upravit a mne vzdy endokrinologicka vravela ze keby daco ze hned nech volam alebo pridem na vysetrenie.
tiez by som poradila ked ti je uz velmi zle, chod na pohotovost (urgent - porodnica), daju ti snad infuzku a bude ti lepsie.
anemia k tvojmu stavu len pridava, ze sa citis zle a urcite by neuskodilo keby si uzivala magnezium.
zelam nech ti je lepsie a uvazuj aj o zmene gynekologa.
myslim ze aj tie cipky sa volali Degan.
@betulinka1 mne to skor pride ako hyperemesum gravidum, skratka tazke nevolnosti v tehotenstve, trpela tym aj vojvodkyna Kate.
este by som aj rozmyslala o kolisani cukru.
skratka je ti totalne zle, ako niektorym zenam v tehotenstve byva a gynekolog by to mal trochu viac riesit, nie len ako beznu nevolnost.
@heln ak je to cukor, tak by ti pomohlo si dat nieco sladke. To vies otestovat rychlo. Mna zaujalo to trasenie ruk, predpokladam aj nevolnost v nohach. Aj v tej súvislosti, ze si zazila prve tehotenstvo tazke nevoľnosti, teraz zase, tak podvedome to moze spôsobovať uzkost. Uzkost sa presne prejavuje búšením srdca, chvenie tela, celková nevolnost, chudnutie ….Uzkost spravidla pride a prejde. Plati to aj pri tetanii, tam zaberie magnezium. Niekomu zaberie, ze zacne napriklad upratovat, niekomu zaberie, ze si ľahne a pozrie si nejake videa. Proste odpútať pozornosť. Je toho vela. Hlavne sa nezľaknúť. Ako to pride, tak to prejde. Gynekolog vobec netuší co ti je, on ti nema ako poradit. Endokrinolog tiez nie. Musis si ty sama otestovat a sledovat kedy to príde a co ti na to zaberie aby ti to preslo. Ak by prisla velka nevolnost, zavolaj si sanitku, povedz im i buseni srdca. Pridu spravia ti aj ekg, cukor a tak. Ak to bude vsetko v poriadku, tak príčina nebude v tele ale v hlave.
@betulinka1 ak ma zvysenu cinnost stitnej zlazy, tak to ma od toho, velmi dobre tie priznaky poznam. Ale mne sa to spustilo vzdy po porodoch.
@wewewe16 ake lieky mas na stitnu? Propicyl? Ber to, ono hned sa to neskludni a na ten pulz Ti napisali betablokatory? Neviem, ktore sa mozu v tehu, ja som to brala az po porode. Concor. A zabralo takmer hned. To trasenie ruk Ti odide, ked sa Ti znormalizuju hormony. Ale kvoli anemii a tomu zvracaniu, by som sla do tej nemocnice urcite. Hlavne nie je dobre ignorovat stitnu zlazu, ked aj kazdy mesiac ist na kontrolu. Lebo z toho mozes mat potom aj preeklampsiu a tie pulzy mas z toho,...
@wewewe16 aj slabost v nohach moze byt od stitnej, plus anemia, tak hotova katastrofa. Lebo hypertyreoza Ti zrychli metabolozmus, telo vycerpa, plus to zvracanie k tomu. Toto je podla mna na nemocnicu a nepocuvaj, ze psychika, tetania a neviem co. Si pred kolapsom. Musis sa citit hrozne. Pred Vianocami som mala zo stitnej tlak 190/135 a pulzy 145, skoro som dostala infarkt. Az potkm som zacala brat lieky, bala som sa kvoli kojeniu. No uz som musela. Je to velmi zly stav. Drzim Ti palce, nech sa to zlepsi.
@betulinka1 ale ona ma z hypertyreozy to busenie srdca! Toto neovplyvni pozeranim videi, akoze ukludnit troska, magnezium minimum ppmaha, ona musi brat lieky. Ak ma vela hormonov stitnej zlazy, tak jej to nici srdce.
baby dakujem Vam krasne za odpovede....spomeniem, ze som tehotna po 9 rokoch a snazili sme sa 3 roky, boli aj potraty...babatko je velmi vytuzene, nemyslim si ze mam nejaku uzkost,,tehotenske vitaminy som musela prestat brat , kvoli obsiahnutému jodu.....momentalne mam Metoprolol na búšenie srdca, Thyrozol na stitnu zlazu, pyridoxin a takisto aj magnezium- po ňom stale idem zvraciat ale....takze si ho dam len tak prilezitostne, ale malokedy sa to magnezko udrzi.....tlak mavam 90/54,138/95, 128/95-cize kolisavy.....pulz je ale stale nad 120, najvacsi bol tusim 145, aj to len u lekarky, pri vyske 170 cm mam uz len 49 kg.........to zvracanie nie je az take silne ako povedzme pred dvomi tyzdnami, ale zle mi je sustavne.....priatel hovori, ze ked spim, tak strasne rychlo dycham.....a dnes naozaj to uz boli take mdloby, ze som myslela ze dostanem infarkt....spomeniem este epilepsiu na ktoru sa liecim, ale uz skoro rok som bez zachvatu a aj bez liecby......este co bolo velmi zaujimave na mojom tehotenstve ze najprv mma gynekolog odoslal ku endokrinologicke pre znizenu funkciu stitnej zlazy....s prechodom do hypertyreozy.....len minuly tyzden aj s tymto mi brala krv 5x lebo neverila vlastnym ociam.....vraj sa to stava, ale nezazila to roky....dakujem vam, ste velmi mile.....pockam na priatela kym sa vrati z prace a mozno teda skocim este dnes na pohotovost....
@wewewe16 ten talk nie je dobry, spodny tlak cez 95 v klude nemas mat vobec. To je vylozene zle a mali by byt lieky na tlak, tehu aspirin idealne alebo dopegyt je myslim pre tehu. S tymto musia nieco robit. Pretoze spodny tlak nema letiet cez 90. Ten gyndos asi moc velke eso nebude. Mne takto zachranili asi vela, v 9tt prisli podobne priznaky, stitna ok, vysoke riziko Preeklampsie, tehu aspirin velmi pomohol a babo som dobre donosila
@wewewe16 no co sa tu pisalo radsej chod. Daj vediet ako si dopadla.
@wewewe16 lieky by Ti mali zabrat. Aj mne sa to zmenilo z tyzdna na tyzden. Ale po porode. Brala som dokonca Euthyrox v tehu, sice malu davku, ale brala. Ku koncu uz asi bolo vela, ale nikto ma nekontroloval. Este po porode som to brala 2 mesiace a potom kazal vysadit. A po tyzdni priznaky. Uz som ich poznala, lebo po druhom porode som to mala tiez, len tam mi to odznelo rychlejsie.
Brali Ti aj protilatky? Mne v Lubochni robia TSI, ci to mas autoimunitne. Ak chces, napis mi vysledky, co vsetko Ti robili s tou stitnou.
Mne ale dr. hovoril, ze v teho sa to zvykne prave ukludnit a Thyrozol by sa nemal. Kolko tabletiek beries?
A ten betablokator mne zabral v podstate do druheho dna. Ale kym som si zvykla, tak to trvalo mozno aj 2 tyzdne. Teraz vysadzam a je to divoke, ale stitna sa mi konecne skludnila, tak skusame vysadit.
Joj, drzim Ti palce, ani nevies, ako. Pomodlim sa za Vas, aby ste boli v poriadku. Je to hnusna choroba...clovek si niekedy pripada ako blazon, ja som mala aj uzkosti, pocit ponahlania sa, stresu, aj ked nebolo z coho. Zla pozornost, pamat, s ocami slzenie, stipanie, nemohla som sa sustredit, obsediet na mieste, ako by ma nieco hnalo vpred.
Určite choď k lekárovi alebo na pohotovosť teda 🙂 držím palce aby si bola v poriadku
Drzim Ti palce, uz si mala byt na pohotovosti. Daj vediet, ako si dopadla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@wewewe16 aj na zaciatku tohto tehotenstva som bola v nemocnici na pohotovosti, kvoli silnym bolestiam v podbrusku, nevedela som este ze som tehotna, doktorovi som vravela, ze zapal to nie je lebo poznam ho velmi dobre...aj tak mi predpisal atb ktore som cele vybrala, a to bolo uz uhniezdovanie sprevadzane silnejsim krvacanim...