Zdravim. Prisla som si po radu. Som druhykrat tehotna a byva mi pravidelne velmi zle. Na vracanie... Ano viem, je to normalne ale... Ja som totizto NIKDY v zivote nevracala, ani ako mala, ani ked mi bolo zle z jedla alebo z alkoholu ako teenegerke, ani pri prvom tehotenstve. Proste NIKDY, aj keby som chcela. Prve tehotenstvo som prezivala uplne v pohode, ani som nevedela, ze som tehotna. :D Ale toto druhe ma velmi trapi. Lekarovi idem vo stvrtok.Vcera som dokonca aj odpadla, zalial ma studeny pot. Je tu niekto tiez taky, co nevie vracat? Lebo vzdy som sa nad tym pozastavovala, ze ako je to mozne. :( A teraz by mi to mozno aj pomohlo, lebo takto trpim cely den, nedokazem nic zjest, lebo hned sa mi spravi guca v krku. :( Dakujem za rady ako zmiernit tieto priznaky. ;)
@bambulka2015 no mne nepomahaju ani prsty do krku. :( to je to... mna len nadrapuje ale nic nejde. som len v 5tyzdni, tak ratam, ze este dva mesiace sa potrapim. :(
@mvsr juuuj tak to nie je bohvie co. Mne tie prsty pomohli. Ja som v 9. a mne to zacalo minuly tyzden. Tak dufam, ze tento stav nebude dlho trvat lebo ma porazi.
@mvsr ano som taka ista, nevracala som nikdy teda posledny rok mam v tomto progres 😀 ( crevna chripka)
ale inak si vsetko odtrpim... a co som pocula baby co grckali tak ten akt ti nepomoze, zle ti bude aj tak ( co sa tyka tehu nevolnosti)
Ale mam pre teba povzbudivu? spravu, zachvilu to prejde a bude ta palit zaha a boliet zaludok... ale nebude ti na vracanie... vydrzat !!!
akoby si o mne pisala..pri prvom tehu absolutne nic a teraz ma len nadrapuje,este ani raz som nezvracala..za cely zivot som zvracala asi 3x ...kade chodim tade ma len nadrapuje,prejdem cez kuchynu a uz musim bezat von na vzduch :/ obcas si dam cipky torecan a tie mi pomozu na taketo stavy
@kamilka1986 aj mna nadrapuje. Uz neviem, co zjest. Mne este pomoze si dobre odgrgnut. Ale len tak to nejde. Len s pomocou bublinkavej vody. 😕
@kamilka1986 no prveho som mala chlapca a fakt som bola uplne v poho celych 9mesiacov, tak dufam, ze teraz ked mi je na houby, tak to bude dievca :D v tom pripade to bude stat za to!
@mvsr nemožeš tie prsty vytiahnuť, keď ťa začne napínať, ale nechať ich tam.. fuj, až mi zle prišlo pri tej predstave 😀 Ja mám hrozný problém s pohľadom na zvratky a keď ich vidím, tak zvraciam - aj tie vlastné, tzn. keď začnem, tak zvraciam tak 12x, až kým len v kŕčoch neležím na zemi. 😒
Inak ten akt vyvolať dokážem, ale neviem to nejak ukočírovať, aby mi to nešlo komplet cez nos - neviete, čo s tým? 😅
@mvsr ja som mala prvu babu a to hovoria ze pri chlapcovi byva zle 🙂 teda aspon som tak pocula v par pripadoch z okolia..aj princezna Kate trpela velkymi nevolnostami a mala chlapceka ale ktovie..kazda sme ina 😉
@mvsr Ja som z tých šťastných. Obidve tehotenstva som mala bez tehotenskych nevoľnosti, chodila som do práce plným autotobusom, vydychanym. A mám aj chlapca aj dievča. Vlastne pri dcére som vracala raz. Čo sa týka vracania, mám s ním bohaté skúsenosti od detstva minimálne jedna brušná chrípka ročne. Raz som mala takú silnu brušnu chrípku, že som už nemala čo vracať, stále som mala bolesti a namykalo ma. Vtedy mama chcela volať záchranku, ale prestalo to. Moja neter tento víkend detto, vracala žlč, musela do nemocnice, kde dostala 4 infuzie.
to je tehu a vtedy moze aj iba nadrapovat. To,ze sa vysablis nepomoze, bude Ta nadrapovat aj dalej, vlastna skusenost. Ja som si svoje odblila nez sa zistilo,ze netolerujem lepok...
@mvsr odblula som si 2 mesiace, niekolkokrat za den...a ver mi, po opusteni zachodu ulava neprichadza 😀 😀 len boli brucho od napinania a ked to ide vsetkymi moznymi vychodmi , tak aj nos😀 A boli dni, ked som vysla zo zachodu, dosla do kuchyne, otvorila chladnicku a otocka nazad 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mvsr ahoj. Ja mam nieco podobne. Je mi zle ale nevraciam. tiez guca v krku. Jednoducho sa mi neda. Ale napr. uz mi bolo tak zle, ze som tiez skoro odpadla. Mne pomohlo strcit si prsty a uz to islo. A ostalo mi fajn. Nerobila by som to sice stale, ale v krajnom pripade, ked pomoze...Mne nepomaha nic, ziadny zazvorovy caj, ci jem ci nie, stale na dve slova.