Ahojte, práve som sa vrátila z kontroly, zo sona. Údajne som v 6t, no nebolo vidieť ani plod, ani srdiečko. HCG hormón som mala minulý týždeň 1230, gynekologička kázala prísť až keď budú na sone vidieť odozvy. Nesedí mi to, čo píše Dr. S tým čo bolo vidieť na sone. Stretli ste sa niekto s tým? Kedy bolo vidieť srdiečko prosím? Som z toho celkom zúfalá, či je všetko v poriadku :/
@dominika_svoradova co konkretne ti na tom nesedi?
ja som bola v 5tt+5 (cize koniec 6.tyzdna- piatok 11.9.) a tiez nebolo nic vidiet .. viem ale ze mam dlhsie cykly (33-35dni) takze som bola len 5tt+0 a vtedy naozaj malokedy nieco vidiet .. na dalsej kontrole (24.9.) som mala byt 7tt+4 (cize 8.tyzden) a uz bolo vidiet dokonca 2 srdiecka ❤️❤️gynekolog mi napisal ze som 6tt+4 (podla velkosti plodov) .. kedze mimomaternicove tehotenstvo lekar vylucil, tak treba len pockat kym sa drobcek ukaze
6tt je ešte dosť skoro. Ja som bola v 7 alebo 8tt a aj to mi povedala doktorka, že stačí ak bola ovulácia posunutá a ešte nič neuvidí. Ale bolo vidno. Takže myslím, že môžeš byť zatiaľ pokojná, je to normálne
@dominika_svoradova Ja som bola tiez na prvej kontrole cca. v 6tt a bolo vidno iba gestacny vak. O dalsie dva tyzdne uz bolo vidno plod aj akciu srdiecka ;) Zatial je to uplne normalne, hlavne bud v klude.
6 týžden je často ešte vidno len gestacny vak. Ak je zároveň posunutá ovulácia, fakt to je ešte skoro
Preto najviac si objednávajú tak na 8 tt, keď už by malo byt vidno pekne srdiečko.
Nestresuj sa zbytočne,, zatiaľ je to normálny postup.
Mne až v 8tt bolo niečo vidno takže mas to v norme, neboj ;)
@dominika_svoradova klud niektore baby maju srdiečko až v 8 tt a teda teraz je to tak že keď si bola na sone nebolo vidno ale zajtra by už mohlo byť. Ver bábätku bude všetko ok.
Ja som mala srdiečko 6+1 ale sj vtedy som sa ukludňovala že ak nebude je jednoducho skoro. Ale u mňa vedeli na milion % že som 6+1 ty si mohla mať ovulaciu neskôr a rovnako aj uhniezdenie mohlo prebehnuť neskôr. Neboj bude všetko ok 🙂
Ďakujem vám všetkým za povzbudenie 🙂 upokojili ste ma 🙂 na septembrovkach skoro každá písala že v 5tt bolo vidieť aj srdiečko tak som sa, celkom zľakla či je všetko v poriadku 🙂
@dominika_svoradova ahoj, v 6tt som mala to iste - gestacny vak, zlte teliesko. o 2 tyzdne neskor uz bol plodik aj akcia srdiecka
@ilene22 Ahoj, prosim ta Dnes som 6tt+0 bola som u gyn a videla len prázdny gestačný vak. Mám sa báť? Alebo je ešte šanca že sa objaví. Kontrolu mám o týždeň v stredu.
@katuska2301 aj vies kedy si mala ovulaciu?prip kedy Ti vysiel pozitivny tehotensky test?
@ilene22 tak slabo pozitívny bol už 2 dni pred očakávanou MS z poobedného moču.. silne dve čiarky som mala asi až 6 dni meškania 🙈 Ovu presne neviem cca 13-14DC
@katuska2301 ahoj ako si dopadla?
@dominika_svoradova ahoj ako si dopadla?
@ella238 krásna, zdravá, trojmesačna slečna. ❤️ Po pôrode detská doktorka zhodnotila, že zle vyratali termín 😒 mala bola celý čas o 2 týždne menšia ako mala byť. Ale nikto to neriešil, vraj to je v norme. Termin sme mali 21.9.2022, mala sa po vyvolávani narodila 29.9.2022, tak keby ešte týždeň počkali, možno by sa na svet vypýtala aj sama... Ale nevadí, hlavne že je tu, zdravá ❤️
@dominika_svoradova wooow❤️❤️❤️ gratulujem. Teším sa s tebou 😍 ste krásne ❤️
@ella238 ahoj, skončilo to diagnózou anembryomola a musela som absolvovať kyretáž.
Po nej som otehotnela po 3 cykloch a momentálne som 23tt a zatiaľ je všetko v poriadku a bez problémov.
Dúfam, že už to úspešne dotiahneme dokonca😊
@dominika_svoradova ja som v 6tyzdni a GS nemala. A o dva týždne už bolo aj srdiečko.. takže kľud,bude všetko ok ❤️
@katuska2301 prepac ze som Ti viac neodpisala...silno drzim palce. ja som mala v roku 2020 na zaciatku 1×MA, potom na konci roka spontanny, v r 2021 som opat otehotnela a v maji 2022 rodila 🙂 a dnes mam doma pomaly 8mesacnu dcerku. prajem co najlahsie tehotenstvo a prajem vsetko dobre..
@katuska2301 držím ti palce 🤞❤️ nech všetko dobre dopadne. Ja idem v pondelok na kontrolu a uvidí sa že či žijeme alebo sme sa prestali vyvíjať. Drž sa ❤️
@ilene22 nevadí😊
Jej gratulujem a prajem veľa zdravia😊
Ja mám termín na začiatku mája 2023😊
Ďakujem, dúfam že všetko dobre dopadne 😊
@katuska2301 super, to je coskoro 🙂 ja som mala termin 17.6. a rodila som 12.5. 🙂
@ilene22 a bábätko v poriadku?😊 keď mesiac dopredu?
Ahojte, možno niektorá mala s niečím takym problém ako ja, som približne v 5tt. Bola som v piatok 03.03. Na odber HCG bolo 542. No doktor povedal že absolutne nič nevidí na sone že sa mu to nejako nepozdáva. Tak som isla v pondelok teda včera 06.03. A zas nič nevidel takze povedal že ide o mimomater.tehotenstvo čo znamená že by som musela ísť na operáciu keďže to vajíčko by sa zväčšovalo vo vajickovodoch, ktoré by mohli prasknúť tým pádom by som začala krvácať do brucha, Zobrali mi krv dnes 07.03. mi došli výsledky HCG kleslo na 538. Čo znamená že tehotenstvo stráca životnosť. Resp ukončuje sa no on stále dnes nevidel nič kde sa to nachádza. Tvrdil že na operáciu by som tým pádom ísť nemusela keďže to Ennio uz nežije vylúči sa samo. Mám čakať kým sa spustí krv teda potrat ( mestruacia).
Čo si o tom myslite ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dominika_svoradova ja som toez v 6tt mala prazdny vak, myslim velkost 11 alebo 12 mm a o 2t uz bol aj plod 🙂