Baby dnes som zistila že som tehotná ..ale mám horzný strach...Pred mesiacom som bola dosť chorá brala som silné antibiotika od 17.3. do včera,a nasadila mi aj dnes na dva tyždne ale tie si už nedám kedže som toto zistila..Ide o to že ja som vobec ale vobec netušila že možem byť tehotna ,pretože menštruaciu som dostala 23.3. ale mala som len dva dni aj to taku slabu ,tak som to neriešila lebo som si myslela že to je s antibiotík :/ lenže nieje..NOrmalnu mensštuarciu som mal 12.2.2014 a to trvala 7dni ...čiže ak dobre ratam tak to už som aj 5tt ak nie aj 6tt..či ??..Mne ide o to ,že som netušila ked som išla k lekarke že som tehotná,a aj sa ma pytala,ja som povedala že nie,tak mi nasadila antibiotika, na hrdlo mala som zapal .. :/ a pritom som ešte mala vysoké teploty a musela som uivať,každe 4hodiny stridavo raz paralen,raz ibalgin ..do kopy som lieky uživala si 2 tyždne :// stráášne moc sa bojím o plod..o babatko :/ prosím o vaše rady,alebo skusenosti čokolvek. Ďakujem
@19ninka27 Choď za ženským lekárom a povedz mu, že si brala atb a konkrétne aké. On ti najlepšie povie. To čo si druhý krát preposlala, je pravda. Môj názor na to je taký, že lepšie liečená choroba atb ako zanedbaná. Ja mala v 6 tt herpes a chytené pod bradou uzliny. Dieťatko bolo ok.
presne tak, nemusíš sa báť, ak by bábätku niečo bolo, samo by odišlo, ale je silné, keď sa udržalo 🙂
@cerez
@lentilka1506
Baby a nemože byť postihnuté???
Jasne pojdem ku lekárovy,len musím si ist po kartoteku kt mám skoro 150 kilometrou od seba..Bez kartoteky ma asi nikam do noveho mesta neprímu že ??. lebo to všetko musím zosuladiť s robotou a dostavím sa k lekarovy asi tak buduci tyžden ..len vtedy sa mi bude dať ist po kartoteku ..
Ja som citala ze mimo je babo prvych 5 tyzdnov. Ak si ozaj tehotna od tojo 12.2. To uz mas pomaly koniec druheho mesiaca ( tehotenstvo sa ata od prvejo dna poslednej menstruacie). Nuz ale k tvoej otazke ja poznam pripad, kedy zena nevedela, ze je tehu a koli liekom potratila v 10tt. Takze myslim si, ze ak by lieky poskodili plod, asi by sa neudrzal. Aspon tak mi vravel aj gyn. Ked som zistila ze som tehu a v tej dobe som brala lieky ktore sa vyslovene nemozu. A mam zdrave dvojky
@19ninka27 ziadne obavy, ja som netusila, ze som tehu a mali sme tri oslavy a sampzrejme,. ze som to riadne prehnala s alkoholom a to bolo strachu... hned som to povedala dr. a tiez mi povedal, ze ziadny strach.. a neboj, chod k dr., ze si zistila, ze si tehulka, tak bud nech ti ich zmeni na ine, alebo pokial to uz nie je vazne, tak ich neber a skus homeopatika. A co sa tyka paralenu, ten pocas tehu mozes. viem, ze sa bojis, ale uvidis, ze ked sa zmienis aj svojmu gynekologovi, tak ta upokoji... prajrm ti krasne tehulkovanie a nech Vianoce prezijete uz o kedneho viac 🙂 ..
Vzdy je to 50 na 50 ale mysli pozitivne,spomen to doktorovi hned na najblizsej prehliadke.drzim palce,nech je vsetko ok
@19ninka27 Asi čakáš prvé dieťatko, však? Okolo 10 tt budeš mať sono-scríning, kde sa bude lekár zameriavať na šijové prejasnenie. Môže zistiť poškodenie dieťatka alebo podozrenie. Potom sa berie okolo 14 tt krv na plod, kde opäť sa ukážu hodnoty, ktoré by mohli poukazovať na nejaký defekt. Ale aj tie bývajú viac krát skreslené a neraz jednu mamičku vystrašili. Báť sa nemusíš, hlavne sa upokoj. Bude to dobré. Myslím, že s lekárom by to nemal byť problém. Aspoň ja som nemala a kartu si vyžiadal od môjho bývalého lekára.
ahoj ja som brala antikoncepciu a aj antibiotika, takze som mala vecsiu sancu otehotniet kvoli antibiotikam, a kedze sme si s priatelom nedavali pozor tak som aj otehotnela, vobec som nevedela ze somtehotná a chodila som sa zabávat a aj som pila, ale nastastie bolo vsetko ok ajja somsa bala ale vsetko dobre dopadlo malemu nic neni a má uz 10 mesiacov 🙂
@19ninka27 Ku gynekologovi by Ťa mali zobrať aj bez kartotéky. Inak ja som v prvých týždňoch mala silný zápal močových ciest, algifenove kvapky len tak tiekli potokom 🙂 . A potom boli majstrovstvá v hokeji, tak sa aj trocha oslavovalo, síce len mierne ale aj tak. A potom som sa dozvedela, že som tehotná. A všetko bolo OK 🙂
ak by babo bolo poskodene, odide samo, udrzalo sa, tak je v poriadku, podla mna mu nic nebude. to by ti inak aj tak nezistili na prvom skreeningu, lebo tam ide o geneticke chyby, ktore lieky nevyvolavaju, mozno tak na morfologickom utz. ale ten je neskor, tam by mohli vidiet napr. odchylky vo vyvine organov-srdce, oblicky, tepny,...-to by mohlo byt z liekov, ale ak su tieto postihnutia, tak sa babo pevazne potrati samo uz v 1. trimestri. tak sa neboj.ide aj o to, ake si brala atb. neboj sa, vsetko ti lekar vysvetli, ale ako som napisala, podla mna mu nic nie je, ked neodislo s touto poslednou dvojdnovou menzes. tak sa drz! a davaj na vas pozor!🙂
@19ninka27 hlavne ziadnu paniku, da sa to aj zistit, ci tie ATB su v tehu skodlive, cez stranku embryotox.de. Treba tam zadat ucinnu latku. Ak si s tym nebudes vediet rady, tak mi napis do IP. Hlavne sa ukludni, zavolaj lekarke, lebo ak mas nedolieceny zapal, tak ho treba preliecit. Aj tehotne sa musia liecit ak treba, ale cielene, cize treba urobit odbery a podla toho nasadit vhodne lieky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Toto som našla..myslíte že je to pravda??
babatko je prvych 8 tyzdnov tehotenstva mimo tvoj krvny obeh zivene zltym telieskom. Placenta prebera funkciu medzi 8-12 tyzdnom (najprv ciastocne, potom uplne). Dovtedy sa ani alkohol, nikotin, kofein, lieky, nic k dietatu nedostane. Zije vo vlastnom svete, je to ochranny mechanizmus prirody - aby zena mala sancu prijst na to, ze je tehotna a po druhej meskajucej menstruacii to docvakne hadam kazdej.