Neustávajúce špinenie v prvých týždňoch tehotenstva

peta2222
24. sep 2016

Ahojte,
chcrela by som sa informovat ci nahodou niektora nemate podobnu skusenost.
Minuly tyzden v sobotu som si urobila tehotensky test kedze mi meskal menzes a vysiel pozitivny. V utorok som utekala lekarovi, ktory tehotenstvo potvrdil ale zatial bolo vidno len gestacny vacok tak ma poslal domov a povedal ze mam prist za 2 tyz. ze bude vidiet viac. Vo stvrtok rano som zacala trochu spinit a poobede bola aj cira krv tak som hned sla za lekarom. Ultrazvuk bez zmeny tak mi predpisal duphaston a ascorbutin, vzal krv a kazal pokoj. Uz nekrvacam ale spinenie vobec neustava a je viditelne vzdy ked idem na wc. V pondelok idem opat na sono s krv ale uz sa zaciname pripravovat na najhorsie. Mate niektora podobnu skusenost? Aj so stastnym koncom? Dakujem

anonim1306
10. dec 2019

@peta2222 ahoj ja mám podobný problém momentálne som v 7tt a od 4 TT stále spinim.ked to začalo bola som na pohotovosti a tiež bolo vidieť len gestacny vacok.o týždeň na to som bola u dr stále dom spinila a na ultrazvuku už bilo aj srdiečko.sice beriem kopu tabletiek a aj tehu vitamíny spinenie neprechádza.dr na ultrazvuku nevidela nič ze odkiaľ by to bolo. No ja mám spinenie v hnedej farby viac večer ako cez deň.a občas sa mi objaví aj krv ale len keď silnejšie zatlačíme pri stolici.v pondelok ideme na kontrolu k dr tak som zvedavá ako sa bude mať nás drobec

samrolka2019
10. dec 2019

@anonim1306 ahoj. Ja to iste. Tiez som v 7tt a od 5tt spinim, ruzovo krvacam. Cely 6tt vkuse bez prestavky. Bola som aj na pohotovosti a tam mi dr. povedala ze sa teraz tvori cievny system, placenta... a ze kludne mozem takto spinit aj do 12tt 🤦🏻‍♀️

ivca88
10. dec 2019

Ja som tiež takto špinila pri dcére. Ešte super lekár z pohotovosti mi vraví , to asi začínajúci potrat.
Tak som teda plakala, plakala som aj cestou k autu. Aj v aute som si pokakala a čuduj sa svete, dcerku som donosila na čas.
Aj mnohé moje kamarátky má utešovali, že aj oni spinili či až krvácali.
Proste nič s tým nespravíme. Treba veriť a najma bábätko ľúbiť , či rastie v nás len na chvíľku, alebo ci nás bude držať za ruku keď budeme my starý a nevladny.
Zaslúži si byť milované.
Preto si neublížujte trápením. Skúste sa naozaj premôcť a naladiť pozitívnejšie. Skúste sa naň napriek problémom tešiť.
Zaslúži si to ❤️

anonim1306
11. dec 2019

@ivca88 snažím sa no každým dňom sa zároveň o neho veľmi bojim

anonim1306
11. dec 2019

@samrolka2019 to vážne? Ja vždy len večer a keď začnem špiniť tak vždy predtým mám taký pocit v bruchu ako by ma tam niekto sklbal

samrolka2019
11. dec 2019

@anonim1306 7 dni neustale pocas celeho dna ale mala som k tomu aj pichanie a palenie v maternici, potom som mala par dni pokoj. A teraz od nedele opat ale uz hnede. Ja som sa vyprdla na cele stresovanie. Na Antolskej mi to pekne vysvetlila porodnicka mudr. Dubčakova a moja gynda mi to potvrdila a od vtedy som v klude. Do 12tt hocikedy moze prist spinenie alebo slabe krvacanie ale nesmie byt krvavo cervene. Ze je to uplne normalny jav. Beriem ale pre istotu Ascorutin, Magnezium (3×2), utrogestan (3×1)

anonim1306
12. dec 2019

@samrolka2019 krvavo červené som nemala.vcera som mala tak že to bolo vydiet že je tam krv ale zmiešané z hnedým také tmavé to bolo. Písala som dr ku ktorej som chodila na umelé s tým či mám ísť na pohotovosť alebo čo. Ona že netreba aby som bola kľudná a uvidíme čo bude v pondelok na ultrazvuku u mojej gyn.ja beriem ascortin estrimax 3x1 prolutex injek.1xrano a progesterón 1xvecer do pošvy. Mňa len večer pichá a večer mám aj také kadejaké Výtoky. Tak som zvedavá čo bude v pondelok

sonnenshein
12. dec 2019

@anonim1306 Ja som spinila prakticky cely prvy trimester. Aktualne som v 24tt, a vsetko v poriadku....

anonim1306
12. dec 2019

@sonnenshein a prosím vás aj ste mali kľúčový režim alebo ste to ignorovali a robili všetko ?

sonnenshein
13. dec 2019

@anonim1306 Setrila som sa, ale potom uz som robila vsetko.

anonim1306
13. dec 2019

@sonnenshein a bolelo vás občas brucho? Teda respektíve spodok brucha a vaječníky?

sonnenshein
13. dec 2019

@anonim1306 Jasne, bolesti su uplne normalne, najprv z roztahovania maternice a panvovych kosti, potom uz zacne babo okopavat.
Ak su ale akekolvek neistoty a zle pocity, rozhodne treba ist k lekarovi, radsej 5x zbytocne, ako raz neskoro...

anonim1306
13. dec 2019

@sonnenshein prosím vás a kedy vám to spinenie prestalo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre