Ahojte tehulky....som 13tt a co sa tyka zvracania tak malokedy zvraciam,ale iba ten neustaly pocit na zvracanie co mam je fakt neznesitelní. Doktor mi predpísal tabletky Torecan a chcem sa spýtať či má niektorá z vás skúsenosti s nimi. A co také by mohlo ešte pomôcť...niektoré rady co som tu čítala vôbec nepomohli. Ďakujem
Hlavne sa treba donutit aspon nieco zjest, lebo hlad nevolnosti este zhorsuje. Ak nemas chut na normalne jedlo, tak hocico, co dokazes zjest- ovocie, keks, cukrik, hocico, len nemat prazdny zaludok. Mne napriklad isli na chut chipsy, ktore normalne vobec nejedavam. Okrem toho som nedokazala zjest nic, ani suchy rozok. A treba pit, skus ovocne stavy ci dzusy, aj z toho si doplnis energiu, aby ti neklesal cukor, ked nejes.
Treba skusat ale v malinkych davkach, u mna boli liekom mentolove zuvacky a pomarancovy dzus 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jostula Ahoj, veľmi dobre to poznám, s Torecanom skúsenosti nemám, pretože mne Dr. povedal, že sa dáva iba pri nadmernom zvracaní a pre baby to nie je práve najlepšie (podľa nových štúdií). Ja som 18tt a ešte stále ma napína, takmer vkuse, zvraciam už menej. Pomáha mi jesť v malých dávkach a nevyhladnúť príliš. A cukríky, stačí malinké, ale niečo cmúľať - fičím na tých malých mentolových z Lidlu. A zázvorové lízatká pre tehotné, nájdeš na e-shopoch a v lepších lekárňach. Z homeopatík Cocculine. Okrem toho som skúšala aj akupresúrne náramky - kým som bola doma, bolo to ok, v práci mi to nepomohlo. Osobne by som radšej skúsila najprv dostupné neškodlivé veci ako hneď Torecan. Inak tu na fórach nájdeš milión vecí o tom, ja som skúsila asi všetko, čo som našla, aj tie najbizarnejšie rady a jediné, čo ako-tak pomáha sú tie cukríky. Držím palce 🙂