Neustále nevoľnosti

petrana88
16. jan 2023

Ahojte, prosím Vás poraďte čo Vám pomohlo na nevolnosti. Nezvraciam, ale je mi celý deň permanentne zle, slabo, úplné nechutenstvo a z toho mám úzkosti a nechuť do všetkého, úplná apatia. Snažím sa jesť, ale už vyše týždňa len nasilu a malé množstvá. Nejaké doplnky? Čaje bylinkové ako medovka, žihľava si zvyknem občas dať.

lucka_ke
16. jan 2023

jesť často malé množstvá, čokoľvek čo ti chutí a nie je ti z toho zle, mne žiadne doplnky nepomohli, dr. mi potom napísal Torrecan aby som zvládla ísť aspoň k nemu na vyšetrenie vkuse som zvracala, nevoľnosti nonstop celý deň, jedine v polohe poležiačky to bolo znesiteľné, ale neboj prejde to! veľa síl želám

tyrkysova_kobyla
16. jan 2023

@petrana88 mne pomahala Coca Cola, trosku upokojila zaludok a bublinky pomohli odgrgnut 😀 ale max 2 dl denne som vypila

tanyan
16. jan 2023

Preventívna prehliadka u obvodného nenaznačila nič?
Kedy ti naposledy robili odber krvi aj s mineralogramom a aspoň hladinu vitamínov C a D?
Môžu to byť hormonálne výkyvy, môže to byť celkové prekyslenie organizmu alebo môže niečo v tele chýbať... A samozrejme, pokiaľ máš psychicky ťažšie obdobie, tak to môže byť aj z toho.

tyrkysova_kobyla
16. jan 2023

@tanyan ma tehotenske nevolnosti

oomina
16. jan 2023

Si ale nespomenula, či máš tehotenské nevoľnosti alebo nie. Máš? Vtedy si asi nemôžeš dať úplne čokoľvek, čo si bežne vieš dať.

tyrkysova_kobyla
16. jan 2023

@oomina je to zaradene do skupiny Zdravotné komplikácie v tehotenstve...

tanyan
16. jan 2023

@tyrkysova_kobyla Aj v tehotenstve môžu chýbať vitamíny alebo minerály a tiež môže byť prekyslený organizmus... Ja som bola tehotná 2x a ani raz som nemala "nevoľnosti."

1angelika
16. jan 2023

@tanyan tak to si šťastná žena že si ich nemala ale nemysli si, že je to tvoja zásluha, niekto ich mať bude, môže žiť zdravo a dopĺňať čo len chce...

stannkal
16. jan 2023

@petrana88 poznám to, mala som to tak isto, aj z vody mi bolo zle, ale tiež som nezvracala. Mne pomohli len tabletky proti nevoľnosti, také rôzne babské recepty zaberajú len kým sú nevoľnosti slabé. Najhoršie je mať prázdny žalúdok a mne ešte dosť zhoršovala nevoľnosti akákoľvek námaha, aj pozeranie do obrazovky.

tyrkysova_kobyla
16. jan 2023

@1angelika tak tak. Nevolnosti su primarne z toho, ze telo sa snazi vysporiadat so zvysovanim hcg, niekto to znasa lepsie, niekto horsie, vopred sa to neda odhadnut.

1angelika
16. jan 2023

@tyrkysova_kobyla presne, len žiaľ poniektoré mamičky čo to nezažili neveria tým ostatným, že za to nemôžu, mám svoje skúsenosti..

1angelika
16. jan 2023

@petrana88 držím ti palce nech Ti ti prejde čo najskôr, mne osobne nepomohlo nič len pretrpieť a tešiť sa na bábo.

ladygina
16. jan 2023

je to tazko povedat, kedze na kazdu zabera nieco ine no mala by si sa pokusit jest aspon v malickych mnozstvach a hlavne pavidelne. niekomu pomahaju aj bublinky a pod odgrgnuti pride ako taka ulava

casillas28
16. jan 2023

@petrana88 ja som mala extremne ale naucila som sa co.mi na to zabera..rano kym som vstala z postele som si hned z nocneho stolika vzala kusok chlebika (vecer som si pripravila). Zjedla a par minut este lezala, potom pomaly vstala. Robila som si na ranajky matovy caj ( jedna salka sa moze aj lekar mi odporucil) ktory trosku odlahcil zaludok...a cely den som jedla po troskach..nic mastne, kysle...polievky, nejaly chlieb so sunkou a zeleninou, ryzu s nejakym maskom...treba len prist na to co pomaha tebe 🙂

tanyan
16. jan 2023

@1angelika A veru si to myslieť budem. 😉
Mala som a mám dosť problémov s trávením, ale pred tehotenstvom som v rámci prípravy aj schudla, aj zmenila stravu, aj podporovala znižovanie prekyslenia organizmu.
Viem, že je to veľmi individuálne, ale určite nikomu neuškodí, keď si skontroluje vlastný zdravotný stav a urobí pár krokov správnym smerom. Doplnenie chýbajúcich vitamínov a minerálov môže len pomôcť. Psychické a fyzické následky nedostatočnej výživy neprospievajú matke ani plodu.

1angelika
16. jan 2023

@tanya to ti mohlo dopomôcť akurát k tomu aby sa ti podarilo otehotnieť, tu je reč o tehotenských nevoľnostiach a tým nepredídeš nijako ...veď si zober koľko žien nemôže otehotnieť, skúšajú všetky možné doplnky výživy, vitamíny aby boli zdravé a keď následne majú nevoľnosti tak z nedotatku živín a prekysleného organizmu? Ja som sa nemohla napiť ani čistej vody, nie to ešte jesť ovocie či iné zdravé veci , musela som ísť ležať na infúzie a moje tehotenstvo bolo po gynekologickej stránke v úplnom poriadku

1angelika
16. jan 2023

@tanyan ešte k tomu tráveniu by som si dovolila doplniť, že ja som problémy s trávením nemala ani pred tehotenstvom ani po ňom a počas tehotenstva som vracala niekoľkokrát denne tak to tiež asi bola moja chyba, zle som sa stravovala však?

kvetinka75
16. jan 2023

ak to nie sú tehotenské nevoľnosti - tak rtg chrbtice. Ja som toto mávala z nej. Ak sú, tak asi len vyčkať. mne nepomohlo nič.

petrana88
autor
16. jan 2023

Ďakujem Vám baby, áno sú to tehotenské nevolnosti, som v 8tt, momentálne sa snažím len psychicky povzbudiť že to prejde, ale v takýchto stavoch sa ani tešiť z tehu neviem ešte. Idem začiatkom februára na odber krvi na gynekologiu, tak uvidím či zistia nejaký nedostatok, určite železo, s tým mám stále problém ☹

1angelika
16. jan 2023

@petrana88 je to ťažké ale ty to vydržíš, si silná žena ❤ 🍀

stannkal
16. jan 2023

@petrana88 ak ti môžem poradiť, daj si predpísať nejaké tabletky. Pri mojom prvom tehu sa ma gyn pri prvej prehliadke v 7tt pýtala ci mi býva zle, ja ze len trosku, a ona mi aj napriek tomu podávala recept, že to najhoršie ešte len príde. A mala pravdu 😀 nakoniec som to mala skoro cele tehotenstvo.

marianarem
16. jan 2023

@petrana88 Aj ja som to tak mala v prvom trimestri. Docitala som sa taky trik, ze vonat citron a celkom to aj fungovalo u mna, ale samozrejme to je len taka chvilkova pomoc. Tiez niektore dni som vobec nemala apetit, ale vzdy sa naslo aspon nieco, co mi chutilo. Ale to som ozaj prechadzala skrinu rad radom a rozmyslala som, na co by som mala aspon trochu chut. V tie najhorsie dni to boli take uplne ciste veci - celozrnna ryza, cista sosovica. Kamoska napriklad mala tak, ze len teply chlieb s maslom a redkovkou 🙂 Mozno si aj ty najdes nieco, co ti predsa len sadne. Ale druhy trimester uz nie je tak daleko, mne to uz v 12-13tt uplne zmizlo.

heln
16. jan 2023

@petrana88 ahoj, bud to prejde, alebo neprejde,v tom si nebudeme nic nahovarat,
teraz len musis prekonat toto blbe obdobie, po trochach pi, mne pomahala coca cola, zmiernovalo to ten neprijemny pocit, nemusis jest, ked ti nechuti, mne pomahalo po troche zobkat, krekry, slane tycinky, niekomu pomahaju pukance, maces, niekomu pomaha zazvor, zazvorove keksy. len skusaj pri com ti bude lepsie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre