Neustále krvácanie v 8. týždni tehotenstva

27. júl 2022

Ahojte. V 5. tyzdni som mala krvacanie, zistil sa vacsi hematom, tak lezim doma a mam kludovy rezim. Pocas troch tyzdnov sa mi hematom priebezne cistil tmavou hnedou krvou. Pootom som bola na kontrole a doktorka povedala, ze je uz len malinky a ze mozem uz trochu viac chodit. Nenamahala som sa nijako velmi, ale konecne som aspon volnejsie chodila. Po par dnoch (tento piatok) som mala zrazu opat krvacanie, tentokrat sytou cervenou krvou, tak sme isli na pohotovost. Dieta bolo ok, ze to je este stale z hematomu a ze to moze stale pokracovat aj ked sa hematom zmensuje. Odvtedy vsak krvacam kazdy den, niekedy viac, inokedy menej, ale dost casto sa mi stava, ze zo mna na wc vytecie taka redsia svetlejsia krv. Ako keby ste otvorili kohutik a tiekol prud vodovej krvy, ktory aj spontanne prestane, potom uz len kvapka krv. Na vlozke vsak mam pocas dna iba par kvapiek, ale ked sa utriem toaletakom, tak je toho dost...Nechapem preco mi teraz ide cerstva krv alebo vodova, ked doteraz sa mi hematom vyplavoval len starou hnedou krvou. Nekrvacam cely den, ale s prestavkami a vzdy ma to chyti v noci silnejsie. Uz som z toho unavena. Beriem progestenale 200mg 2xdenne, kyseliu listovu, clexan (ale teraz pocas krvacania ho vynechavam). Brala som aj ascorutine 2x2tablety, ale doktorka mi ich vysadila na poslednej kontrole, ze ich uz netreba. Ja som si ich vcera ale zase nasadila. Mam uz z toho nervy. Zle od zaludka mi je stale, tak predpokladam, ze baby je ok, ale neviem do akej miery je normalne taketo krvacanie. Doktor na pohotovosti povedal, ze to je normalne, citala som, ze to mozu byt aj dake cievky, ktore praskaju ako sa tvori placenta(?) Neviem...Nemozem kazdy den chodit na pohotovost a robit paniku, ale ak to takto pojde aj dnes, tak asi znovu pojdem... Ma niekto z vas taketo skusenosti s krvacanim?

jaskolka
27. júl 2022

Podľa mňa to určite nie je normálne. Prakticky nijake krvácanie v gravidite nie je "normálne"
Jedna vec je špinenie, ale čerstvá krv a navyše stále, a ako píšeš, aj zrejme celkom silno, tak to určite k bežnému stavu pri tehotenstve nepatrí.

autor
27. júl 2022

@jaskolka nie je to uplne stale, ma to svoje prestavky. Ja som uz trochu zmatena z toho ktora krv je v poriadku, lebo jeden lekar mi povedal, ze riedka svetlejsia krv je normalna a syto cervena nie. Na pohotovosti mi zas povedal presny opak, tak si vyber potom 🙄

sella38
27. júl 2022

ja som mala problemy so spinenim/krvacanim az do 12tt. V neskorsom tyzdni mi potom lekar povedal, ze to sposobovala nizko sa vytvarajuca placenta. Mala som placentu praevia marginalis

autor
27. júl 2022

@sella38 no super, tak to je dalsi dovod na lezanie v posteli? :(

sella38
27. júl 2022

odlezala som si kvoli placente veru cele tehotenstvo.

nwnw
27. júl 2022

Ja by som sla zas k Dr. Mna si nechali s tym v nemocnici. Dostala som Duphaston a lezala cele tehotenstvo. Drzim palce.

babyjune
27. júl 2022

Ja som krvacala skoro cely prvy trimester. Raz dokonca aj masivne so zrazeninami v 11tt, myslela som si, ze je koniec... A babo sa aj napriek tomu udrzalo. Nepodcenuj kludovy rezim, asi by som v tvojej situacii radsej neriskovala prechadzky... A ten clexane ti kazali vysadit pocas krvacania? Lebo mne praveze kazali brat ho cely cas, v tretom trimestri mi este aj davku zvysili (ale ja som mala aj hematologicky problem).

miankass
27. júl 2022

Mala som to podobne s tym spinenim a krvacanim do cca 9tt neviem presne mala som prikazany prisny kludovy rezim, brala som duohaston od 13tt pregestenalle mala som placentu vzadu nizko.. az do konca tehu som bola vzdy doma a lezala maximalne do obchodu a s5 domov.. hrozil mi aj predcasny porod .. nastastie sa narodila den pred terminom ale porod som mala dokopy 14 hodin.

nikaeli
27. júl 2022

@autorka snáď aspoň trošku povzbudím - krvácala/ špinila som na striedačku asi polovicu tehotenstva.. drobec má už 4,5roka - akčný, veselý, zdravý chlapec 🧒💙 držím prsty

autor
27. júl 2022

tak som teda bola u doktora a povedal, ze je dobre ze som prisla. Vytvoril sa mi novy hematom alebo sa mi mozno zvacsil ten z piatka. To neviem. Ale tento je este vacsi nez ten prvy, tak som super "nadsena". Ale hlavne je, ze baby zije. Snad sa udrzi. Uz som konecne mala dieta vacsie ako bol hematom a teraz je to opat naopak :( Takze moj leziaci rezim pokracuje. Opytal sa ma aj ci chcem byt hospitalizovana, ale ze aj tak by so mnou nemali co urobit, len by sa na mna pozerali a ze je v podstate jedno ci som doma alebo v nemocnici. Zvolila som si byt doma, predsalen tu je vacsi komfort a psychicka pohoda a mamina je zdravotna sestra, tak som teraz u nej, mam vacsi pokoj s tym..Ostatne je uz len v Bozich rukach ako to dopadne, ale verim, ze dobre. Snad sa uz tie velke krvacania nebudu opakovat, lebo mam z nich pomaly des.

autor
27. júl 2022

@babyjune ja som sa vela neprechadzala, maximalne som isla k rodicom, ktory su odo mna par domov a to mi aj doktor povolil. Ale teraz uz ani to nebudem riskovat radsej... Mne v pondelok povedala hematologicka, ze clexan si nemam pichat vtedy ked krvacam, lebo to riedi krv a moze to sposobit resp. podporit krvacanie, preto som ho vcera vynechala. Tiez mam hematologicky problem. Ale dnes mi gynekolog povedal, ze moze sposobit to krvacanie, ale zase pomaha dietatu prezit, tak ho radsej budem uzivat. Aj tak mam iba minimalnu davku, tak ta to velmi neovplyvni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre