ahojte chcem sa vas opytat ci ma niekto podobnu skusenost, každy mesiac od zaciatku tehotenstva dostavam mykozu pravidelne :( doktor mi dava stale jeden a ten isty druh lieku ktory pomoze ale zas prejdu dva tyzdne a mam opať problemy. Začala som užívať probiotiká ale nepomohli mozno iba zmiernuju, taktiez biele jogurty a vylucila som sladké na 80%. Dakujem za kazdu radu prípadne rovnaku skusenosť nech viem ze v tom nie som sama :( 🙂
Pridám sa, som v 33.tt a od začiatku druhého trimestra mám v podstate nekonečnú mykozu. Dokola dostávam Macmiror čipky a krém, ale u mňa je žiaľ pokoj len kým to užívam, do týždňa po douzivani mám príznaky späť, teraz naposledy po 3 dňoch. Doktorka povedala, že len dokola preliečovať, že to je spôsobené tehotenstvom. Skúšala som aj vaginálne probiotiká, tiež mi len zmiernili príznaky. Skúšala som ich aj preventívne mimo mykózy a kým som užívala super, ale nezabránili zopakovaniu. Snažím sa držať protikvasinkovu diétu, neviem, čo viac ešte môžem s tým urobiť, ale už toho mám ozaj plné zuby a obávam sa pôrodných zranení pri takej oslabenej sliznici.
@alex5896 ja keď som mala takéto problémy, musel sa preliečiť canestenom aj manžel. Lebo akonáhle sme spolu niečo mali v tom momente sa to znovu začalo.
rada od babičky - cesnak, ale viac o bylinkách nájdete
https://bylinkovyraj.net/sest-bylin-pro-boj-s-k...
dakujem za rady.... ja sa najviac bojim toho ze babatko ked pojde porodnymi cestami a budem mat mykozu sa môze nakazit nakolko bude mat oslabeny imunitny system :(
Ahojte baby ktoré ste brali CLOGIN je to ok v prvom trimestri???
Mám trochu strach píše tam niečo o bore a toxicite na plod ☹ ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@alex5896 ridavam sa, toto iste mam aj ja.. Každý mesiac tie isté lieky... Ale som počula, že k tomu vie dobre prispieť aj vlaha... Boli sme vo februári na svk a tam suchý vzduch v dome, tak tam som o necítila, akonáhle sme sa vrátili na Balkán, znovu sa to ukázalo.. Čiže verím tomu, že aj prostredie v dome k tomu prispieva... Ja od začiatku používam masť Canesten, pôsobí lokálne, a zaberá, a už asi nič len vydržať do pôrodu.. Mne naháňa strach aj to, že idem sekciou a dostanem kateter, tak ci sa to nezhorsi