Neustále infekcie počas tehotenstva

alex5896
4. mar 2021

ahojte chcem sa vas opytat ci ma niekto podobnu skusenost, každy mesiac od zaciatku tehotenstva dostavam mykozu pravidelne :( doktor mi dava stale jeden a ten isty druh lieku ktory pomoze ale zas prejdu dva tyzdne a mam opať problemy. Začala som užívať probiotiká ale nepomohli mozno iba zmiernuju, taktiez biele jogurty a vylucila som sladké na 80%. Dakujem za kazdu radu prípadne rovnaku skusenosť nech viem ze v tom nie som sama :( 🙂

habibim
4. mar 2021

@alex5896 ridavam sa, toto iste mam aj ja.. Každý mesiac tie isté lieky... Ale som počula, že k tomu vie dobre prispieť aj vlaha... Boli sme vo februári na svk a tam suchý vzduch v dome, tak tam som o necítila, akonáhle sme sa vrátili na Balkán, znovu sa to ukázalo.. Čiže verím tomu, že aj prostredie v dome k tomu prispieva... Ja od začiatku používam masť Canesten, pôsobí lokálne, a zaberá, a už asi nič len vydržať do pôrodu.. Mne naháňa strach aj to, že idem sekciou a dostanem kateter, tak ci sa to nezhorsi

thoughtfulweirdo
4. mar 2021

Pridám sa, som v 33.tt a od začiatku druhého trimestra mám v podstate nekonečnú mykozu. Dokola dostávam Macmiror čipky a krém, ale u mňa je žiaľ pokoj len kým to užívam, do týždňa po douzivani mám príznaky späť, teraz naposledy po 3 dňoch. Doktorka povedala, že len dokola preliečovať, že to je spôsobené tehotenstvom. Skúšala som aj vaginálne probiotiká, tiež mi len zmiernili príznaky. Skúšala som ich aj preventívne mimo mykózy a kým som užívala super, ale nezabránili zopakovaniu. Snažím sa držať protikvasinkovu diétu, neviem, čo viac ešte môžem s tým urobiť, ale už toho mám ozaj plné zuby a obávam sa pôrodných zranení pri takej oslabenej sliznici.

usla35
4. mar 2021

@alex5896 neskusila si priobioticke tampony? mne veru pomohli 🙂

martina1201
4. mar 2021

@alex5896 ja keď som mala takéto problémy, musel sa preliečiť canestenom aj manžel. Lebo akonáhle sme spolu niečo mali v tom momente sa to znovu začalo.

mamandrea
4. mar 2021

rada od babičky - cesnak, ale viac o bylinkách nájdete
https://bylinkovyraj.net/sest-bylin-pro-boj-s-k...

minie1604
4. mar 2021

@alex5896 mne pomohol clogin výplach, je trosku drahší ale ja odporucam veľmi.

alex5896
autor
4. mar 2021

dakujem za rady.... ja sa najviac bojim toho ze babatko ked pojde porodnymi cestami a budem mat mykozu sa môze nakazit nakolko bude mat oslabeny imunitny system :(

lencika1
6. mar 2021

@alex5896 ja som mala v druhom tehotenstve neskutočnú mykozu a musela stále niečo brat, pomáhali aj vyplachy s rosalginom a boraxove globule tie mi dr. Striedal s macmiror. Babatko sa narodilo v poriadku.

bobuema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bobuema
31. mar 2021

Ahojte baby ktoré ste brali CLOGIN je to ok v prvom trimestri???
Mám trochu strach píše tam niečo o bore a toxicite na plod ☹ ☹

bobuema
1. apr 2021

@minie1604 ahoj.v ktorom týždni si ho dávala?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre