Neurol v 19. týždni

berni1987
10. apr 2017

Dobry vecer.Dufam uz mi niekto poradi lebo som uz zufala a beznadejna.Som v 19.tyzdni cakame chlapceka.Pred tehotenstvom u mna diagnostikovali depresiu ale pravidelne lieky som nemala.Teraz asi mesiac dozadu ze neviem normalne zaspat.Skoro kazdy vecer ked si lahnem zacne mi busit srdce mam taky pocit ze sa udusim.Kruti sa mi hlava a ruky trpnu.Tlak mam vzdy v poriadku mame doma tlakomer.Pytala som sa psychiatra co mam robit on mi povedal ze kludne mozem stvrtku alebo pol tabletku z neurolu 0.25 pred zaspanim.No ja sa predsa bojim ze tym nerobim dobre pre nasho miminka.Mate niekto skusenost s antidepresivami pocas tehotenstva?Ci nejaky odbornik na to?Dakujem Vam za kazdu odpoved.Pekny vecer.

dzjanetta
10. apr 2017

@berni1987 ahoj..neviem aka tazka bola tvoja depresia..ale urcite by som take nieco v tehu nebrala..skus ro vysadit..a zistis..mozno ti to robi este horsie stavy

maaaria3
10. apr 2017

Isto existujú lieky počas tehotenstva!!! je tu milion mamičiek, ktoré ich berú... nie jen ič horšie ako neurol a jemu podobné lieky... normálne nadstavit nal iečbu, šetrnú k bábatku... neurol je svinstvo, ak niečo brat, tak antidepresíva...
Más klasické znaky úzkostnej poruchy,možno spojenej s depresiou... najdi si tu antidepresíva a tehotenstvo... veľa magnézia ber, taktiež bekomplex pomáha... veľa síl

mija22
10. apr 2017

ja by som to neuzivala. Je to velmi navykovy liek a nesmie sa dlhodobo uzivat v ziadnom prípade. Uz vôbec nie pocas tehotenstva...ved vsetko co do seba dás prijima babatko do krvi. A ako pisem je to nevykove...ovela pristúpnejsi je atarax ktory ma rovnako upokojujuce ucinky ale nie je navykovy. Myslim ze posledne co potrebujes aby tvoje novonarodene dieta malo abstinencne priznaky

eliska13
10. apr 2017

@mija22 ze sa nehanbis toto napisat tehotnej zene co ma problem so psychikou ake abstinencne priznaky??
ved ona nebude cele tehotenstvo na tazkyvh liekoch neviem kolko mg denne!a co schizofrenicky a take zeny co maju maniodepresiu?

@berni1987 ja mam uzkost miernu depresiu.V teh som vysadila antidepresiva, ale po 5 m znova mi bolo zle nespavost, tras, plac strach o seba a babo.Psychiater mi povedal, ze hned znova nasadit brala som Seroxat 20 mg aj som s nim kojila po informovani u prednostu novorodenevkeho a este som bola v institute pre lieky a tam mi robili studiu aky maju vplyv lieky na deti na Limbovej
vysledok je, ze v teh len mala cast lieku prechadza cez placentu do dietata viac mu ublizuje tvoj strach stres busenie srdca ...nesmies prezit teh.v depresii mas sa tesit😋
antidepresiva sa bezne uzivaju lekar Ti poradi ktore su najvhodnejsie
ty vies ako sa citis si rano placliva, skoro sa budis, nechuti Ti jest, mas sebaobvinujuce myslienky?skor podla toho opisu mas len uzkost, strach busenie srdca ako pri panickej poruche na to je dobry ten Neurol, Lexaurin neboj sa a doveruj lekarovi

dorottka
10. apr 2017

Ja by som sa bala brat neurol :( mam kamaratku farmaceuticku chemicku a ta vravi, ze alprazolam je vazne nebezpecny pre plod, sama bravala dlho xanax a pred tehotenstvom ho pod dohladom doktora vysadila a nasadila namiesto neho antidepresiva (tusim escitalopram)... skus sa na taku moznost spytat doktora. Mne je inak divne, ze ti to dovolil, mne psychiatricka davnejsie vyslovene povedala, ze kym beriem alprazolam, mam si davat extra bacha na mozne otehotnenie. Radsej sa porad a poziadaj o druhy nazor, istota je istota.

mija22
10. apr 2017

@eliska13 za co sa mam hanbit?? sa ukludni radsej ty. Pisem ze je navykovy.. a tak ako pre nu tak aj pre plod...ale skoda reci sa aj zapajat. nech si robi jak uzna za vhodne. Skor sa divim co za lekara nieco take vypustil z úst...nepoucuj ty mna co povedat

peanut1
10. apr 2017

@berni1987
Ahoj, neurol sa v tehotenstve velmi neodporuca. Podla toho co pises tak trpis uzkostou a s tou da popasovat aj psychoterapiou. Jednoznacne by si mala prekonzultovat svoju situaciu s odbornikom a to cim skor.
Prajem vela stastia 😀

majkam6
10. apr 2017

som brala neurol v takych malych davkach cca mesiac ale nebola som tehotna.a ver ze ked som ho vysadzovala bolo to horsie ako kvoli comu som ho brala.vyskusaj magne b6, magnezko, prirodne veci, nestaci nevadi, daj si radsej antidepresiva.bude dobre o chvilku😉

sardinka336
11. apr 2017

@mija22 navykovy je, ale si psychiater ze to vieš posudit nakolko? To su potom take rady.

@berni1987 antidepresíva počas tehotenstva su bezne uzívané, prvé 3 mesiace tehotenstva máš za sebou - vtedy sa vyvíjaju sustavy, teraz uz dieta naberá skor na vahe.
Nastav si spankovy rezim - pred spanim prechadzka, levandulovy olej na zapästia...ked na teba ide ,,atak,, zhlboka dýchaj. Určite uzivaj AD.

ostorha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dorottka
11. apr 2017

Tak ano, alprazolam je liek skupiny D, to znamena nepovazuje sa za bezpecny pre plod, ale ucinky liecby mozu prevysit riziko - trebars ak by hrozilo, ze si zena siahne na zivot. Proste ak sa neda ho nebrat, tak sa neda, ale ak existuje ina moznost, urcite sa treba do nej pustit. Uzkost ma vacsinou konkretne dovody, len niekedy treba vyslovene detektiva, aby sa k nim clovek dopracoval, vobec nepodcenujem farma liecbu, ale pokial je uzkost vas problem (moj bola a velky a stale z casti je, ale rozdiel je ohromny) hladajte a hladajte, neprestavajte a pracujte (aj pod dohladom) na odstraneni... 🙂 vela stastia

michaela20011203
4. okt 2021

@dorottka ahojte tak ja som užívala od začiatku po koniec tehu aplrozolam na Panicku poruchu ktorú mám už 6 rokov a cely čas sa mi nepodarilo vysadiť lieky. Užívala som v dávkach 3x1mg denne predtým som užívala oveľa viac mg... Musím si zaklopať moje dieťatko je zdravé,usmiate a úplne kľudne. Žiadny abstinencny syndróm nemala. Takže ženám čo musia lieky užívať poradím len toľko po porade s lekárom užívate a nehambit sa za chorobu. A určite nehľadajte riesiania Googlenim na nete lebo sa len psychicky zničíte viac. Hore hlavu pozitívne myslieť a bude to všetko dobré. Každej jednej prajem pokojné a kľudne tehotenstvo.

sabrina12300
6. sep 2023

Ahoj mám 30 tyzdnou a berem Neurol každý den Moze to uškodit babetku ??

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre