Ahojte, momentálne som na začiatku druhého trimestra a cítim sa stále horšie. Máte niektorá skúsenosti s občasným užitím neurolu ? Neuškodí bábätku ?
@xiaomi_ dr neodporúča. Vraj sa mám rozhodnúť sama
nechces vyskusat radsej nieco prirodne? co tak cbd olej?
V com sa citis horsie? Nemoze to byt abstak?
Mala som xanax v 8.mesiaci par krat. Ked je to obcas, tak sa da. Ja by som brala len ked je veeelmi zle...ja som sa od uzkosti nevedela nadychnut a uzkost cele tehu v podstate a maly oproti starsim 4kg len 3150g.
Skus gvajakuran najprv.
Ja poznam babu, co brala Xanax cele tehotenstvo a dieta bolo v poriadku. Ale je to jediny pripad, s ktorym som sa osobne stretla. V principe ale tieto lieky nesposobuju nejake vyvojove vady, problem byva skor s abstinencnymi priznakmi u babatiek plus sa nevie, ako to ovplyvnuje mozog z dlhodobeho hladiska. To sa vsak celkom nevie ani o tazsich uzkostiach matiek v tehotenstve. Ja by som vyhladala na tvojom mieste ambulanciu klinickej farmakologie, tam poradia viac.
V tehotenstve sa odporúča skôr diazepam
Mne bol dovoleny len Guajacuran a nic ine..ani neurol ani xanax...kombinovala som to s medovkovym cajom ten ma ukludnil este lepsie ako lieky
@aliaray1 abstak nie, nikdy som nebrala pravidelne lieky. Mám len ten neurol a pred tehotenstvom som ho brala max 1x za tyzden
@lenocka8894 ďakujem, skusim ten čaj. Guajacuran mám doma ale píše sa že sa nemôže počať tehotenstva, lekára som sa zabudla spýtať
Radsej skus magnezium, napr magnerot aj 3x2 tabl denne. A naozaj v najhorsom diazepam, urcite nie benzodiazepiny ako neurol, lexaurin a pod. A plus dychove cvicenia, uvolnia napatie aspon trochu.
@dietatko2020 mám magnosolv na predpis ale moc nepomaha, tak snáď sa to zlepší. Nechcem brat lieky
Máš zachvaty Panické?
@1321987 občas mávam tak 1-2x do mesiaca. Je to hrozne bez lieku to trvá aj 2 hodiny kým prejde
Ja to mám a aj dychas ako máš ? Všetko je o dýchaní
@1321987 snažím sa ale v tej panike sa mi moc nedarí a mimo to je mi tiež stále zle.
Ak chces poviem ako máš dychat mne jeden záchranár poradil odvtedy je to lepšie
A v ktorom si tt?
@1321987 akurát začínam 14tt. Skúšala som rôzne dychové cvičenia aj meditácie ale to nie je nič pre mňa. Ešte ked som ako tak v klude tak to dýchanie ako tak pomôže ale niekdy sa to velmi vystupnuje a nedokážem s tým nič spraviť
A to ako dlho už máš
A elicea je na Panické záchvaty
No musíš všetko je to o dýchaní ale pamatak ako dlho začal záchvat tak dlho bude trvať kým prejde
A dr gynekológ čo na to ?
Si na pn?
Ja som začala púšťať relaxačnu hudbu aby som zaspala
A po novom lustim krížovky
Aby som zaspala leboja ti mám keď idem spať bojím sa že zas to dostanem
Ja to mám už 13 rokov😭😭😭😭
@1321987 no ja nemám problém zaspať ale každú noc sa budím. Nespím viac ako 2 hodiny. Gyn. vraj mám vydržať.. Tak neviem
Volnopredajny guajacuran nechces zobrat,lebo sa pise,ze sa nemoze v tehotenstve,ale jeden z najtazsich liekov na predpis neurol zvazujes? Zasnem nad zmyslanim ludi. Skus sa rozne cvicenia,zaplnit si mysel. nerob vela cinnosti naraz,venuj sa jednej cinnosti. Viem,ze je to tazke v tejto uponahlanej dobe,ale potrebujes sa skludnit a privela stimulov ti spravi este viac zle.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
co takto sa spytat dr