Ahojte, som 21tt a trpím strašnou nespavosťou🙄 Bežne neviem zaspať do 3tej, ako aj teraz. Len sa potom prehadzujem zo strany na stranu a bábätko je vtedy tiež nekľudné a veľmi intenzívne cítim pohyby a kopkanie. Dokonca ma z toho prehadzovanie vždy rozbolí bruško a podbruško. Mali ste to niektorá? Čo pomohlo?
Nemôžem tým ohroziť bábo keď je potom také nepokojné?
Magnezium, medovka, levanduľový olej nepomáhajú…
@gaborka28 ďakujem krásne 🙏 och no kiežby sa to chcelo odzrkadliť na jeho spánku😅 a tiež si tak cítila bábo keď si nemohla spať? Neviem či to je tým mojim mrvením, nervozitou alebo čím..
Hmm. Od konca 2.trimestra to mam.. Tiez sa viac budim a som nespava.. Pri kazdom tehu to prislo. Raz horsie. Raz lepsie. No prislo.. Beriem to ako nacvik vstavania k babu. ;D
Ano aj j som zle spavala v obidvoch tehotenstvach a ano ked som si konecne lahla, tak vtedy boli babatka najviac aktivne, lebo ich prestal kolisat moj pohyb.
Spali a spia obidvaja uplne normalne po narodeni 🤷🏼♀️
Je to dost bezna vec . Ked som cakala prve dieta vzdy v noci hrala futbal nedalo sa mi spat . Pytala som sa midwife. Povedala ze je to tym ze cez den ked chodis tak chodza babatka uspava koliše.. tak zvyknu spat a menej vnimas ked sa hybu Lebo je vselico hluk dej vizualne rozptylenie . V noci ked Lezis tak su akcne. Robilo to aj druhe baby ., neznasaju spat a su dost hyper 😁ale lepsie tak ako naopak . Proste zdrave akcne babo budes mat nic ine to neznamena. Len ze budes unavena .😄Ale je to ine po porode ten spanok sice menej ale zas vo svojej koži. Bude to fajn neboj .
Ako píšu vyššie, bábätko v brušku je aktívne v noci nie kvôli tomu, že ty nepíš, tak aj ono je hore, ale je aktívne, lebo ležiš... Cez deň sa hybes a vtedy to dieťa ukolíše do spánku.
Určite tvoja nespavosť neohrozí nijako bábätko, ono ma iný biorytmus. A nič to neznamená pre obdobie po narodení.... Ja obe tehotenstva trpím nespavosťou ( pri prvom od zaciatku 1.trimestra, pri druhom od 2.trimestra.... Proste zaspím až o polnoci po 2 hodinách ležania a potom v noci sa zobudím a 2-2,5hod neidem zaspať). A moje dieťa nehovorím ze spal dobre prvý rok, ale nikdy nebol v noci toľko hore v jednom kuse.... Skôr budil sa často na krátke obdobie.
Tiež som to mavala pri poslednom. Nespavosť a hyperaktivne bábo. On co dokázal v bruchu robiť, to som pri prvých dvoch nikdy nezažila a ani tu nespavosť. Malý sa mi ešte aj v 38tt 2-3 x do týždňa otočil, potom to už vyzeralo, že ostane KP,no ešte pred pôrodom sa stihol 2x otočiť späť hlavičkou dolu. Bol to extrém aj podľa mojej dr. v nemocnici mi ani veriť nechceli, no sami videli 🤭
Tie jeho salta a predmety boli neskutočne bolestivé a ja som bola k tomu vkuse aj nevyspata. Dr mi predpísala guajacuran , to bola moja záchrana, spavala dom omnoho lepšie, no stále nie celú noc.
Malý má už 2,5 roka, no stále je taký divoch 😆
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pri prvom som prespala polku tehotenstva a to dieťa doteraz (ma 10 rokov) neznesie spanok. Pri druhom som nemala čas spat, po nociach som sa prehadzovala a spanok je jeho najobľúbenejšia činnosť. Takze neboj sa, urcite babo neohrozis. Mne nepomohlo nic, len vydrzat. Drzim palce