Nespavosť v tehotenstve a nekľudné bábo

28. dec 2023

Ahojte, som 21tt a trpím strašnou nespavosťou🙄 Bežne neviem zaspať do 3tej, ako aj teraz. Len sa potom prehadzujem zo strany na stranu a bábätko je vtedy tiež nekľudné a veľmi intenzívne cítim pohyby a kopkanie. Dokonca ma z toho prehadzovanie vždy rozbolí bruško a podbruško. Mali ste to niektorá? Čo pomohlo?
Nemôžem tým ohroziť bábo keď je potom také nepokojné?

Magnezium, medovka, levanduľový olej nepomáhajú…

gaborka28
28. dec 2023

Pri prvom som prespala polku tehotenstva a to dieťa doteraz (ma 10 rokov) neznesie spanok. Pri druhom som nemala čas spat, po nociach som sa prehadzovala a spanok je jeho najobľúbenejšia činnosť. Takze neboj sa, urcite babo neohrozis. Mne nepomohlo nic, len vydrzat. Drzim palce

autor
28. dec 2023

@gaborka28 ďakujem krásne 🙏 och no kiežby sa to chcelo odzrkadliť na jeho spánku😅 a tiež si tak cítila bábo keď si nemohla spať? Neviem či to je tým mojim mrvením, nervozitou alebo čím..

ivangeline
28. dec 2023

Hmm. Od konca 2.trimestra to mam.. Tiez sa viac budim a som nespava.. Pri kazdom tehu to prislo. Raz horsie. Raz lepsie. No prislo.. Beriem to ako nacvik vstavania k babu. ;D

milanemila
28. dec 2023

Ano aj j som zle spavala v obidvoch tehotenstvach a ano ked som si konecne lahla, tak vtedy boli babatka najviac aktivne, lebo ich prestal kolisat moj pohyb.
Spali a spia obidvaja uplne normalne po narodeni 🤷🏼‍♀️

miadi
28. dec 2023

Je to dost bezna vec . Ked som cakala prve dieta vzdy v noci hrala futbal nedalo sa mi spat . Pytala som sa midwife. Povedala ze je to tym ze cez den ked chodis tak chodza babatka uspava koliše.. tak zvyknu spat a menej vnimas ked sa hybu Lebo je vselico hluk dej vizualne rozptylenie . V noci ked Lezis tak su akcne. Robilo to aj druhe baby ., neznasaju spat a su dost hyper 😁ale lepsie tak ako naopak . Proste zdrave akcne babo budes mat nic ine to neznamena. Len ze budes unavena .😄Ale je to ine po porode ten spanok sice menej ale zas vo svojej koži. Bude to fajn neboj .

bolarazjedna
28. dec 2023

Ako píšu vyššie, bábätko v brušku je aktívne v noci nie kvôli tomu, že ty nepíš, tak aj ono je hore, ale je aktívne, lebo ležiš... Cez deň sa hybes a vtedy to dieťa ukolíše do spánku.
Určite tvoja nespavosť neohrozí nijako bábätko, ono ma iný biorytmus. A nič to neznamená pre obdobie po narodení.... Ja obe tehotenstva trpím nespavosťou ( pri prvom od zaciatku 1.trimestra, pri druhom od 2.trimestra.... Proste zaspím až o polnoci po 2 hodinách ležania a potom v noci sa zobudím a 2-2,5hod neidem zaspať). A moje dieťa nehovorím ze spal dobre prvý rok, ale nikdy nebol v noci toľko hore v jednom kuse.... Skôr budil sa často na krátke obdobie.

jaga18
28. dec 2023

Tiež som to mavala pri poslednom. Nespavosť a hyperaktivne bábo. On co dokázal v bruchu robiť, to som pri prvých dvoch nikdy nezažila a ani tu nespavosť. Malý sa mi ešte aj v 38tt 2-3 x do týždňa otočil, potom to už vyzeralo, že ostane KP,no ešte pred pôrodom sa stihol 2x otočiť späť hlavičkou dolu. Bol to extrém aj podľa mojej dr. v nemocnici mi ani veriť nechceli, no sami videli 🤭
Tie jeho salta a predmety boli neskutočne bolestivé a ja som bola k tomu vkuse aj nevyspata. Dr mi predpísala guajacuran , to bola moja záchrana, spavala dom omnoho lepšie, no stále nie celú noc.
Malý má už 2,5 roka, no stále je taký divoch 😆

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre