Neskutočná migréna v 9. týždni

cxvcc
2. nov 2024

Ahojte baby, mali ste aj vy migrény? Drží ma to už od včera rána. Včera som si dala polku paralenu (nechcela som celý) a trochu mi to tú bolesť utlmilo.
Dala som si aj teplejšiu sprchu na uvolnenie-nič.
Masáž za krkom- nič.
Kávu-nič.
Studené obklady- nič.
Už som zúfalá aj v noci som sa budila na pulzujúcu bolesť🤦‍♀️
Nejaké odporučenie, čo by som mohla ešte vyskúšať? Ďakujem🙏🫠

bejbypd
2. nov 2024

Len liek ,nikdy nemám migrény ,v tehotenstve som mala neskutočne. A doktorka mi dovolila dať si Ibalgin ..asi by som bez toho neprežila ..

kiki68
2. nov 2024

Aky mas tlak? Lebo mne zacali tieto stavy zial uz v 8tt od vysokeho tlaku. Ja som nikdy nemala vyssi tlak a na migreny som bola liecena roky neurologom. Tiez ma to nenapadlo vtedy. Keby je fakt zle tak smer nemocnica. Lebo doma si nedas nic okrem paralenu a vody

kiki68
2. nov 2024

@bejbypd ibalgin na migrenu nezaberie, to ma zial odlisny mechanizmus

larinka552
2. nov 2024

Alpa + Kosmin na bolest hlavy + polar bear potierat tam, kde boli. Mne pomaha vsetko chladive s mentolom- zuvacky, sprej do nosa.

cxvcc
autor
2. nov 2024

@kiki68 tlak som si merala asi hodinku do zadu a mala som 123/60, ja mám tiež nizky tlak nonstop u mňa je normálne aj 100/50 (predvčerom) ale niekedy mám aj nižší toto mám už asi od základky s tým tlakom a nikdy neprišli na to, že prečo. -nízky tlak sa nedá liečiť tak mi bolo povedané🙈

cxvcc
autor
2. nov 2024

@larinka552 ano zelenou alpou mi to babka rozmasírovala za krkom len to je ulava iba na chvílku🫠

kiki68
2. nov 2024

@cxvcc Ja som mala v tehu z nicoho nic velmi vysoky , uz v 7/8tt , netusila som preco mi je tak zle zrazu

cxvcc
autor
2. nov 2024

@kiki68 a aj zistili prečo bol zrazu vysoký? Ja mám teraz obavy stále aj keď ma len v riti pichne🙈😂 2x som potratila v 6tt a toto tehotenstvo som dotiahla najďalej (klop,klop) tak sa len modlím, že už sa nič nestane a dotiahneme to do úspešného konca🙈

larinka552
2. nov 2024

To mozes mat aj z tlaku. Tvoje telo je nastavene na fungovanie pri tlaku 100/50 a zrazu mas 123/ 60.
Pravidelne si meraj tlak, ak mas teraz ten tlak vyssi ako obvykle skus si ho znizit, daj si cesnak, chod si pospat.
Taktiez dodrziavaj pitny rezim + magnezium, prechadzky na vzduchu, vela vetrat.
Vsetko ostatne uz bolo spomenute.
Ak bude fakt najhorsie mozes si dat aj cely paralen naraz s kavou.
Drzim palce 😉👍
Ak bude najhorsie

cxvcc
autor
2. nov 2024

@larinka552 ďakujem🥰

larinka552
2. nov 2024

Neni zac 😊 Nedopisalo mi to ako som chcela.
Ak bude najhorsie daj si kombinaciu: kludne jeden cely paralen, magnezium a kavu. Plus tie veci ako napr. Alpa.
Viem co to je migrena, clovek trpi ako svina pri tom 😃😪

cxvcc
autor
2. nov 2024

@larinka552 ja som teda migreny mala pri menštruácii ale to vždy na začiatku a na konci čiže som vedela kedy mi začne a kedy skončí😂 ale toto je horor som povedala, že mám v sebe malého upíra fakt mi takto nikdy nebolo🥲😂

larinka552
2. nov 2024

No verim ti, je to hrozne a v tehotenstve este raz tolko 🥲

simsalabim
2. nov 2024

Na migrenu moze pomoct aj striedanie chladnej a teplej sprchy na hlavu. Citala som o tom studiu a fakt mi to pomaha. Suvisi to s cievami v hlave. Inak nabuduce necakat a hned si dat spravnu davku Paralenu (podany dost skoro moze pomoct, na rozbehnuty zachvat uz nie).

cxvcc
autor
2. nov 2024

@simsalabim vyskúšam, ďakujem🥰

dixitka
2. nov 2024

@cxvcc magnézium ešte určite skús. Ja mávam tiež cez menzes migrény a zvykne to pomôcť. A dám ti nádej, v tehotenstve som mala migrény len na začiatku (najhoršiu v 7. tt, pamätám si to, lebo to bolo jediný raz, čo som vracala :D aj keď zle mi bolo celý prvý trimester, no vracanie bolo len z tejto migrény). Potom som už vôbec nemala až do pôrodu. A doteraz, 1,5 roka po pôrode, mávam len také slabšie, že síce cítim, že je to migrenózna bolesť, je mi aj zle od žalúdka, ale dokážem fungovať.

kiki68
2. nov 2024

Presne ta sprcha a cviky jogy mozu pomoct. Podla mna hormonalne telo spusta migrenu.
U mna boli priznaky preeklampsie uz tak skoro, dokazali to zastavit. Vraj mam nejaku geneticku poruchu

flatwhite
2. nov 2024

Ja som mala tiez prve tyzdne tehotenstva realne asi trojdnovu migrenu som myslela, ze zomrem🤦🏽‍♀️paralen to absolutne nic to jak cukrik pre mna (dovtedy som vzdy fungovala na silnych flectoroch a inych mnamkach).. a cuduj sa svete, mne co pomohlo … do obycajnej navliecky na vankus som dala sol to som nahriala na panvici, prilozila zozadu na krk (nie moc horuce) a lezat do tmy a ticha.. akoze spociatku som neverila, ze to pomoze ale este aj teraz obcas si to davam na bolesti😀vraj sol vytahuje proste tie zle energie a bolesti a neviem co.

cxvcc
autor
2. nov 2024

@dixitka ďakujem🙏 tak dúfam, že to prejde a do pôrodu nechcem už žiadnu migrénu cítiť🙈😂

cxvcc
autor
2. nov 2024

@kiki68 tomu sa dúfam vyhnem🙏🫠

cxvcc
autor
2. nov 2024

@flatwhite ja teda verím na všeličo takže budem veriť aj tomuto a skúsim😂 ďakujem♥️

ronie338
2. nov 2024

Ja mávam a jedine co mam dovolené je magnézium a paralen. Gynekológ ze keď začína kľudne rovno celý si môžem dat. Mala som aj pred tehu a silné lieky na to, čiže už pri podozrení na tehu som lieky nebrala. A to sme rok hľadali kombináciu ktorá pomôže. A spánok teraz. Aj keď pri staršom je to zahul, viem relatívne aj s migrénou fungovať ale teraz je to aj v kombinácii s nevolnostami naozaj neznesiteľné.

cxvcc
autor
2. nov 2024

@ronie338 no to si neviem ani predstaviť mať migrénu v tehotenstve a ešte aj ďalšieho špunta k tomu. Asi by ma porazilo to vás obdivujem🙈🙏
Ja to musím tiež gyn spomenúť ale kontrolu mám až 19.11. tak snáď nezabudnem

ronie338
2. nov 2024

@cxvcc mne hneď keď som bola na potvrdenie tehotenstva ale ja mam dlhšie problémy a gynekológ to vie. Preto ze co môžem mi hneď vravel co áno a co nie. Hej chce to veľmi chapaveho partnera a ja ho našťastie mam, čiže je s malým on keď treba

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre