Ahojte baby, mali ste aj vy migrény? Drží ma to už od včera rána. Včera som si dala polku paralenu (nechcela som celý) a trochu mi to tú bolesť utlmilo.
Dala som si aj teplejšiu sprchu na uvolnenie-nič.
Masáž za krkom- nič.
Kávu-nič.
Studené obklady- nič.
Už som zúfalá aj v noci som sa budila na pulzujúcu bolesť🤦♀️
Nejaké odporučenie, čo by som mohla ešte vyskúšať? Ďakujem🙏🫠
Aky mas tlak? Lebo mne zacali tieto stavy zial uz v 8tt od vysokeho tlaku. Ja som nikdy nemala vyssi tlak a na migreny som bola liecena roky neurologom. Tiez ma to nenapadlo vtedy. Keby je fakt zle tak smer nemocnica. Lebo doma si nedas nic okrem paralenu a vody
Alpa + Kosmin na bolest hlavy + polar bear potierat tam, kde boli. Mne pomaha vsetko chladive s mentolom- zuvacky, sprej do nosa.
@kiki68 tlak som si merala asi hodinku do zadu a mala som 123/60, ja mám tiež nizky tlak nonstop u mňa je normálne aj 100/50 (predvčerom) ale niekedy mám aj nižší toto mám už asi od základky s tým tlakom a nikdy neprišli na to, že prečo. -nízky tlak sa nedá liečiť tak mi bolo povedané🙈
@larinka552 ano zelenou alpou mi to babka rozmasírovala za krkom len to je ulava iba na chvílku🫠
To mozes mat aj z tlaku. Tvoje telo je nastavene na fungovanie pri tlaku 100/50 a zrazu mas 123/ 60.
Pravidelne si meraj tlak, ak mas teraz ten tlak vyssi ako obvykle skus si ho znizit, daj si cesnak, chod si pospat.
Taktiez dodrziavaj pitny rezim + magnezium, prechadzky na vzduchu, vela vetrat.
Vsetko ostatne uz bolo spomenute.
Ak bude fakt najhorsie mozes si dat aj cely paralen naraz s kavou.
Drzim palce 😉👍
Ak bude najhorsie
@larinka552 ďakujem🥰
Neni zac 😊 Nedopisalo mi to ako som chcela.
Ak bude najhorsie daj si kombinaciu: kludne jeden cely paralen, magnezium a kavu. Plus tie veci ako napr. Alpa.
Viem co to je migrena, clovek trpi ako svina pri tom 😃😪
@larinka552 ja som teda migreny mala pri menštruácii ale to vždy na začiatku a na konci čiže som vedela kedy mi začne a kedy skončí😂 ale toto je horor som povedala, že mám v sebe malého upíra fakt mi takto nikdy nebolo🥲😂
No verim ti, je to hrozne a v tehotenstve este raz tolko 🥲
Na migrenu moze pomoct aj striedanie chladnej a teplej sprchy na hlavu. Citala som o tom studiu a fakt mi to pomaha. Suvisi to s cievami v hlave. Inak nabuduce necakat a hned si dat spravnu davku Paralenu (podany dost skoro moze pomoct, na rozbehnuty zachvat uz nie).
@simsalabim vyskúšam, ďakujem🥰
@cxvcc magnézium ešte určite skús. Ja mávam tiež cez menzes migrény a zvykne to pomôcť. A dám ti nádej, v tehotenstve som mala migrény len na začiatku (najhoršiu v 7. tt, pamätám si to, lebo to bolo jediný raz, čo som vracala :D aj keď zle mi bolo celý prvý trimester, no vracanie bolo len z tejto migrény). Potom som už vôbec nemala až do pôrodu. A doteraz, 1,5 roka po pôrode, mávam len také slabšie, že síce cítim, že je to migrenózna bolesť, je mi aj zle od žalúdka, ale dokážem fungovať.
Presne ta sprcha a cviky jogy mozu pomoct. Podla mna hormonalne telo spusta migrenu.
U mna boli priznaky preeklampsie uz tak skoro, dokazali to zastavit. Vraj mam nejaku geneticku poruchu
Ja som mala tiez prve tyzdne tehotenstva realne asi trojdnovu migrenu som myslela, ze zomrem🤦🏽♀️paralen to absolutne nic to jak cukrik pre mna (dovtedy som vzdy fungovala na silnych flectoroch a inych mnamkach).. a cuduj sa svete, mne co pomohlo … do obycajnej navliecky na vankus som dala sol to som nahriala na panvici, prilozila zozadu na krk (nie moc horuce) a lezat do tmy a ticha.. akoze spociatku som neverila, ze to pomoze ale este aj teraz obcas si to davam na bolesti😀vraj sol vytahuje proste tie zle energie a bolesti a neviem co.
Ja mávam a jedine co mam dovolené je magnézium a paralen. Gynekológ ze keď začína kľudne rovno celý si môžem dat. Mala som aj pred tehu a silné lieky na to, čiže už pri podozrení na tehu som lieky nebrala. A to sme rok hľadali kombináciu ktorá pomôže. A spánok teraz. Aj keď pri staršom je to zahul, viem relatívne aj s migrénou fungovať ale teraz je to aj v kombinácii s nevolnostami naozaj neznesiteľné.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Len liek ,nikdy nemám migrény ,v tehotenstve som mala neskutočne. A doktorka mi dovolila dať si Ibalgin ..asi by som bez toho neprežila ..