Ahojte skusene maminy. Ja mam taku otazku.. termin mam na 7.11. Ale mam neskutocne bolesti. Bola som aj u doktorky, ale povedala, ze to nie je nic. :( ale tak.. ja by som len chcela vediet, ze ci to mala niektora s vas... som jedinacik, a mamina ta je odcestovana... volala som jej z asi 100 krat a nic... a kamosky, tie sa na mna vysr... takze prosim, prosim, ak mala niektora nieco taker, prosim o radu
a co ta boli jezis trosku to specifikuj
Dakujem 🙂 hned posielam priatela kupit 🙂
@slavvvkkkaaa bolesti som nemala posledne tyzdne hm zaujimave jedine co ti mozem poradit chod na pohotovost nech ta pozrie aj iny lekar predsa mas uz vysoky datum ja som uz mala porodene na zaciatku 38 tt takze by som to nepodcenovala.bolesti u mna boli az kontrakcie nic ine .
Na pohotovosti som bola vcera... doktor mi pobedal, ze kedy ma tu hoc len kusok boli, mam ist hned.. ale tak momentalne nic... ale ja neviem.. ja sa atrasne bojim..
@slavvvkkkaaa a s magneziom by som nespekulovala moc znizuje tlak.mne ho vyslovene doktor zakazal.takze byt tebou ho neberem . Ak nechces odpadnut z nizkeho tlaku
magnézium sa práveže posledné tt vysádza...
No ja si myslím, že v 39tt je už magnézium maximálne zbytočné a narobí viac problémov ako úžitku.
Pokiaľ si bola na vyšetrení a všetko je v poriadku, neotváraš sa, nezačínaš rodiť, tak sú to zrejme takí silní "poslíčkovia" a tu len vydržať.
Ale áno, ťažko radiť, pokiaľ nešpecifikuješ bližšie o akú bolesť ide.
Držím palce.
zeby sa Ti rozbiehal porod?
si v 38tt .. dietatko je donosene, moze to prist kazdou minutou .. ja som uz tiez mala odrodene zaciatkom 38tt, sleduj bolesti ci su pravidenlne a intenzivne ..
vela stastia
Tak pritel uz odisiel.. ale tak.. je viac, co mi to neodporucaju... tak asi nie : ) dakujem baby
Je tu nejaka co sa vyzna? Prosim nech mi napise spravu..potrebujem sa poradit.
@slavvvkkkaaa s magneziom opatrne, 3-4 tyzdne pre porodom sa ma vysadit, lebo moze brzdit kontrakcie, maternica zlenivie....
@slavvvkkkaaa:
Bohuzial ti standardnu odpoved nikto neda... U kazdej zeny je bolest ina aj porod zacina a prebieha inak.
Ja som sla na kontrolu 2,5 tyzdna pred terminom a lekarka mi hovori, vsak vy ste na 3cm otvorena! A ja som necitila NIC, trochu tahanie v krizoch. Potom ozajstne kontrakcie boli ine, ale zase iba v krizoch.
Ine zeny maju bolesti ako pri menzese, to je individualne.
Ak mas pochybnosti, dohadz ostatne veci do kufra a smer porodnica. Aby nepisali o tebe v novinach, ze si porodila na kraji cesty v sanitke 😉 Nechcem ta strasit, ale radsej ist "zbytocne" do porodnice, ako mat stres, keby sa porod naozaj rozbehol.
Vsetko dobre!
@slavvvkkkaaa popis o ake bolesti sa jedna... ja som mala asi 2 tyzdne pred poodom menstruacne.... tiez dost boleli, ale to je uz normalne, tak to ma byt, niektora ich pocituje viac, ina menej, niektora aj skor , niektora az tesne pred porodom.... kym nekrvacas, tak by to malo byt ok...
magnezium si urcite nekupuj ... 2 tyzdne pred terminom je to skor na skodu ... ale nepises, co ta boli ... a co su to "neskutocne" bolesti ? na konci tehotenstva su uz bolesti viac-menej normalne ... hlavne sa netreba tomu poddavat .... a ak mas pocit, ze je to naozaj tak velmi neznesitelne, radsej chod do nemocnice a trvaj na hospitalizacii ...
@slavvvkkkaaa ale čo ta bolí? možeš pokojne rodit,,,aj som porodila druhého syna 37+2.. prišla som do porodnice koli zlým výsledkom a kde ma prezreli skoro odpadli...na 8cm otvorená bez kontrakcii a bolesti...ani vody mi neodišla...
@slavvvkkkaaa Slávka mňa dva týždne pred pôrodom pichalo v brusku. Aj v podbrusku. Nechali ma tyzden v nemocnici, plus mi dávali nejaké injekcie. Ale všetko bolo v poriadku.
už sa ti to blíži, termín bude asi skôr 🙂
@slavvvkkkaaa co takto porod? 38.t. uplne normalne 🙂
ale ak ta nieco, teda nikto nevie co a ako boli, lebo si nam to neprezradila nijako presnejsie....tak treba letiet k doktorovi! hned!
aj ja som mala neskutocne bolesti( vtedy som bola 36+5) a za par hodin som porodila 😉 drz sa
Nešpecifikovala si bolesť... ak ide o poslíčkov tak sú sťahy nepravideľné (čo do času a intenzity)... dajú sa utlmiť teplou sprchou (ideálne nie na brucho striekať vodu, ale na chrbát (kríže) alebo kúpeľom. Ak trvajú min. 30 sek, je ich aspoň 10, 15 za sebou, intenzita bolesti rastie, nútia ťa meniť dýchanie, tak by som šupovala do pôrodnice. Moja skúsenosť... poslíčkov sme zažehnali ako som písala, dva dni na to začali pôrodné bolesti. Doma som to sledovala asi 3 h (zapisovala som čas začiatku kontrakcie a dĺžku trvania).... potom sa čas medzi kontrakciami začal znižovať a vtedy sme vyrazili...
Baby, sedim v nemocnici, kazdou minutou sa mi to blizi 🙂 dufam, ze vsetko bude o.k.
@slavvvkkkaaa veľmi držím palce, aby si to zvládla co najlepsie a aby vsetko dobre dopadlo. Drž sa. Vela sil prajem 🙂
dakujem
vela sil, nech to mate rychlo za sebou a mysli len na to, ze ochvilu je drobec pri tebe 🙂
prajem lahky a rychly porod
@slavvvkkkaaa hlavne nech ste vsetci zdravucky a rychle zotavenie prajem 🙂
Ja len tak vseobecne kopa zien tu pise,ze mg moze mat neziaduce ucinky....ak by malo take NU,lekari by ho nepredpisovali ako liek prvej volby,a nebol by podavany i.v. v nemocniciach.ak by sa podala davka mg rano o 8 a zena bude v priebehu toho dna rodit,na cinnost to nema vplyv...ak je porod raz rozbehnity,mg to nezastavi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@slavvvkkkaaa ahoj davaj si magnezium to je horcik,vtedy sa maternica upokoji a nebudes mat bolesti. 🙂