Neriešená hypospádia

vendulena
18. sep 2017

Milé mamičky, chcela by som sa spytat, môj synček má hypospadiu, najľahšiu formu, čiže uvoľnenú kožu a dierku na močenie o trochu nižšie, ako má byť, je to len kozmetická vada, máme sa rozhodnúť, či to chceme dať operovať alebo nie, nechcem synčeka vystavovať narkoze, keď to nie je životu nevyhnutné, ale lekár vraví, že vo vyššom veku, v puberte, s tým synček môže mať problém, samozrejme aj potom sa to dá spraviť, neviem teda, či by to bolo bolestivejšie alebo nie, ale asi v mladom veku sa to lepšie znáša, robia to okolo tretieho roka, zatiaľ ho bude sledovať, či mu to nejako nebráni pri močení a tiež o pol rok máme ísť na kontrolu a chce mu tu koztičky od žaluďa ešte uvoľniť, nejakým strhnutim, nestretli ste sa s niečím takým, nemáte s niečím podobným skúsenosť, ďakujem za každý prispevok

ragulca
18. sep 2017

@vendulena syn mal ako 4-ročný operovanú hypospadiu, potom mal ešte dve menšie reoperacie, uvidíme, či nebude nutná ešte jedna v puberte, do ktorej pomaly vstupujeme.

vendulena
autor
18. sep 2017

@ragulca bolo to nutné alebo ste sa tak rozhodli len preto, aby sa v dospelosti za to nehanbil? A ako zvládol tie operácie?

ragulca
19. sep 2017

@vendulena nebolo to nutne, čo sa tyka mocenia, ale bolo to nutne asi skôr do dospelosti a vlastne aj teraz, aby necural pod seba

vendulena
autor
1. okt 2017

@ragulca a ako syn zvládol operácie a rozprávali ste sa niekedy o Tom v tom zmysle, že je rád, že ste mu to dali operovať?

ragulca
1. okt 2017

@vendulena zvládol ich v pohode, najhoršie bolo keď mu po 6 týždňoch vybrali vývody a začínal curat, toto by som dakt nepriala zažiť najväčšiemu nepriateľovi. Nikdy sme sa nerozprávali o to , či je alebo nie je rad, že sme mu to dali spraviť. Berieme to tak, že sa to spraviť muselo. Predsa má ešte len 13 rokov, vtedy mal štyri. Dr vravel, že ešte v puberte bude treba pravdepodobne jeden reoperacny zákrok, tak som zvedavá, pretože ideme akurát o necelé dva týždne na kontrolu...

vendulena
autor
1. okt 2017

@ragulca ach jaaaj, rozprávali sme sa s manželom s lekárom a povedali sme mu, že ak je to len kozmetická chyba, že to riešiť nechceme, lekár nám vravel, že možno v puberte bude mať z toho komplex, no neviem :(, mne nejaký vnútorný hlas hovorí, že ak to nie je nutné a nejde o život, tak načo ísť pod narkózu, človek nikdy nevie, čo sa môže stať, samozrejme, ak by to bol zdravotný problém, tak to riešime, ale takto :( máme ísť o pol roka na kontrolu a že mu bude uvoľňovať koztičku od žaluďa...nepamätáte sa....robil to aj váš lekár? Malý bude mať rok a pol vtedy

ragulca
1. okt 2017

@vendulena nie, kozu od žaluďa mu neuvolnoval. Syn mal robené aj plastiku močovej rúry, pretože ju mal kratšiu. Ona síce bola funkčná, čo sa tyka mocenia, ale bola kratšia, tým pádom by cural pod seba, ak by cural postojačky. On má vlastne spravenu obriezku, pretože koža zo žaluďa bola použitá na plastiku a predĺženie močovej rúry

samuel96
8. mar 2020

Ahoj kľudne naši správu mám 23 a tiež mám nezoperavnu hypo môžem vystverlit aké z toho pramenia nevýhody

beky_z
31. mar 2020

@samuel96 ahoj, nam vcera doktor na sone povedal ze nas syn bude may hypospadiu alenlen prveho stupna.. Hladam na internete rozne clanky a fora ale vela som toho o tom najnizsom stupni nenasla.. Vacsinou vsetko len horsie pripady. Nevedek by si mi prosim ta o tom povedat nieco viac?

lenka278
11. aug 2022

@samuel96 ahoj, chcem sa spytat na tie nevyhodi...syn ma 11 teraz a odporucili nam operaciu...no on ma dierku kusok nizsie, a maly otvor na cikanie tak bud nastrih alebo nastrih s obriezkov kvoli nahronadenej kozi ...alebo uplnu rekonstrukciu mocovej ruri este navrhli.....syn sa boji a nechce ist tak ma zaujimaju tie nevuhodi. Dakujem

sa6xanka
26. jan 2023

@samuel96 ahoj, prosím ta napíšeš mi, aké to má nevýhody?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre