Ahojte dievčatá, chcela by som sa s vami poradiť. Uz treti tyzden, teda od nejakeho 14tt u mna pretrvavaju mdloby a pocity na odpadnutie. Uz som skusila vsetko, viac pit, pravidelnejsie jest, ale nie je to sposobene tymto. Pride to na mna najma napriklad pri vareni, ked dlhsie stojim... mate s tym niektora skusenost? U lekara som samozrejme bola a vsetko je v poriadku. V prvom trimestri som nevracala, ani som nevedela, ze som tehotna a teraz? Cista katastrofa, cele dni lezim s vylozenymi nohami - jedina poloha kde mi nie je zle. Dakujem za rady a skusenosti.
Síce nie som tehotná, ale toto sa mi stáva tiež. Ja to mám z nízkeho tlaku. Pijem 3 litre vody denne, ale nejak to nepomáha.
Ja som toto mala až po pôrode, Ráno sa mi motala hlava ešte dosť dlho po zobudení,musela som si dávať pozor a malého som brala na ruky čo najmenej, trvalo to asi dva mesiace, hormóny, nepravidelný režim a malo spánku, dojčenie a všetko...mala som ozaj nízky tlak ...no časom to prešlo a ráno som si robila extra silnú kávu a doteraz robím
V tehotenstve je to úplne bežné...pri prvom som to tak mala, aj v obchodoch, na prechádzkach...fakt nič nepomohlo len porodiť...skúsiť si dávať magnézium
Moze to byt aj anemia nedostatok železa ja,som mala tiež mdloby dlhodobé a teraz v tehotenstve tak isto mi nasadili železo Globifer a Sorbifer
Dakujem dievcata, zostala som kludnejsia... s tlakom prave naopak, mam vysoky s beriem aj lieky, takze nizkym tlakom to nie je. Najhorsie je, ze sa citim neuzitocna, naozaj nic neviem urobit, vsade sa zosypem k zemi, uz som ale vytrenovana, takze ked citim ze to ide, sadam na zem alebo laham a nohy vykladam hore. Nikde nemozem ist, stale len lezim doma, pride na mna slabost, mdloba a hotovo :( ale dakujem vam, v piatok idem este k internistovi, tak uvidime co povie... 🙏🏻
Ja som to mala ako sucast tehotenstva, zdravotne som bola ok. Presne ako pises- pocas varenia, krajania zeleniny, dakedy aj pocas obedu, proste hocikedy som musela nechat veci rozrobene a ist si lahnut 🤷♀️
Presne tak, aj ja som mala hrozne mdloby v druhom trimestri. Velmi neprijemne. Urobila som par krokov a uz to slo a musel som si sadnut. A pritom som nikdy v zivote neodpadla. Lekar vravel ze je to bezne v 2 trimestri. Dal skontrolovat, zelezo, cukor aj tlak. Jedina zmena bolo ze moj uz aj tak nizky tlat sa znizil. Nie o vela, ale asi prekrocil hranicnu hodnotu kedy moje telo s tym nevedelo fungovat. Aj ked mas tlak vysoky, mozno sa ti trochu znizil teraz v 2 trimestri a lieky ti ho znizuju este viac a je to sok pre tvoje telo.
Bala som sa ci to nema efekt na dieta ale nemalo. Potom v 3 trimestri sa mi tlak trosicku zvysil a mdloby presli.
Vydrz ale urcite sa opytaj na to lekara.
@andreatytler dakujem za tvoju skusenost, presne tak to mam... az na to, ze je to tak obmedzujuce, ze niektore dni nemozem ani z postele vstat 🤦🏼♀️ No nic verim, ze bude lepsie casom alebo co....
Chuda.. to je fakt silne. Pozoruj sa. Ak sa to co i len trochu zhorsi, urcite tlac na lekara aby urobil dalsie testy.
U mňa to spôsobovala anémia... Malo krvi-stále som sa sťažovala, na mdloby, búšenie srdca, oblievanie studeným potom - odpoved:v teho je to normalne🤔takže som sa trápila až do 30tt (a varila na etapy keďže mi státie robilo problém) kde mi zistili nízku hladinu hemoglobínu,dovtedy to asi prehliadal😡chudokrvna som od mala, ale počas teho mi to dosť kleslo, ale už som v poho kúpila som si železo a veeeeeeelmi sa mi polepsilo
@krimhilda aj ja som toto mala, nič som nerobila, nikam nechodila, furt mi bolo mdlobo a nakoniec málo železa.
Nasadili mi železo kyselinu listovú a je mi oveľa lepšie.
Ale ja mám nízky tlak furt
Som v 31 týždni a teda do 28 mi bolo pernamentne zle na odpadnutie... Železo pomohlo 👍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zrejme nizky tlak. Určite s tým treba ísť na vyšetrenie.