Nepravidelný tvar žltkového vačku

julia2024
3. okt 2024

Ahojte, prosím mala ste niektorá po UZV v 7tt nepravidelný tvar žltkoveho vačku? Lekárka ma s tým trochu vystrašila pretože pred pol rokom som potratila ale vtedy celkovo embryo zaostávalo a teraz sedi podľa PM. Len to opomenula a nasadila mi utrogestan. Ďakujem za pripadne info

glade22
3. okt 2024

A ty nemáš ústa, aby si sa spýtala, čo to znamená?

julia2024
autor
3. okt 2024

@glade22 pýtala som sa samozrejme a povedala mi, že môže aj nemusí byt z toho potrat. Preto sa pýtam či ma niekto s tým skúsenosť

glade22
3. okt 2024

@julia2024 aha. Otázku som zle pochopila, prepáč. Verím, že to dobre dopadne!

ysseba
3. okt 2024

@julia2024 Nemáš fotku z toho ultrazvuku? Ja som tiež v cca 7tt a nevyzerá to dobre, tak som chcela porovnať. Ja mám zase tak, že krv mi sedí na 7tt, ale ultrazvuk vôbec, je vidno len nejaký fľak divný.

julia2024
autor
3. okt 2024

@glade22 ďakujem pekne

julia2024
autor
3. okt 2024

@ysseba nemám fotku škoda, na najbližšej kontrole si zoberiem t.j. 15.10. a porovnáme a dúfam, že to bude ok v oboch prípadoch. Tebe nesedí veľkosť plodu ?

ysseba
3. okt 2024

@julia2024 no ja by som mala byt v 7tt podla odsledovanej ovulacie. Dr. mi brala krv a hodnoty tiez sedia na 7tt. Lenze ultrazvuk bol cely divny. To hovorila, ze to vyzera na 5tt. Proste gestacny vak bol taky divny, nevyrazny, zrnity, maly a teda nebolo vidno plod, lebo to bolo cele male. Objednala ma za tyzden na kontrolny ultrazvuk, ale teda necakam nic dobre v mojom pripade

julia2024
autor
3. okt 2024

@ysseba super, že ideš už o týždeň na kontrolu to už môžeš byt milo prekvapená a bude niečo vidieť. Držím silno palce a daj vediet ako to dopadlo

okm221
14. okt 2024

@julia2024 ak je nepravidelný vak tak to neveští nič dobré, väčšinou pôjde o MA, mal by byť pekný okrúhly

julia2024
autor
14. okt 2024

@okm221
Tak to si ma moc nepotešila, chvalabohu zajtra už mám kontrolu tak už budem vediet na čom sme ale príznaky tehu sa mi stále stupňujú som v 10tt no uvidíme. Takže si sa stretla s takýmto problémom ohľadom žltkoveho vačku ? Nerozumiem prečo nič ohľadom tejto témy nemôžem vygooglit. Všade len gestačny vak sa spomína.

okm221
14. okt 2024

@julia2024 ja osobne nie, mala som Ma pred 2m a tiež som mala priznaky bolo mi zle a predsa to bol MA, príznaky odišli s kyretom....ale mala som normálny vak, kamarátka mala nepravidelný

mirka17
14. okt 2024

@julia2024 ja som mala nepravidelný žltkový vak, doktor to v 8 tt tiež nejako komentoval, nie veľmi nadšene, a keď som prišla v 11 tt už to bolo MA

julia2024
autor
14. okt 2024

@mirka17 no tak ste ma pripravili na najhoršie som zvedavá čo uvidím zajtra na UZV ale prestala som to vidieť pozitívne . Nečítam žiadnu pozitívnu skúsenosť

julia2024
autor
15. okt 2024

Ahojte žienky, tak píšem, že dnešná kontrola dopadla super chvalabohu žltkovy váčok ma krasny tvar, napravil sa a všetko sedi ako ma. Dostala som knižku tehotenskú. Píšem preto aby aj ostatné mamičky vedeli, keď budú hľadať niečo podobne. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre