Ahoj mamky, kolko ste pribrali zhruba do 16tt? Nepamätám si presne ako to prebiehalo pri prvom tehu ale momentálne mám prírastok na váhe 5kg čo mi príde teda celkom dosť. Nehovoriac o tom aké obrovské bruško mám už od 11 tt. 😅
Neviem…..chcela by som vidieť vyraz tvare mamičiek ktoré pribrali aj 20kg.
Pokial nie si hospitalizovaná, tak asi tvoj gyn. nepovažuje tvije priberanie za nenormálne
@pribinak som v 16 tt nie na konci tehotenstva. Teda je nereálne aby niektorá žena pribrala za tak krátku dobu 20kg ;)
Pri prvom tehu som do konca tehotenstva pribrala 25kg
Pri dcere keď som mala 20r som schudla z 49kg na 45kg, išla som rodiť s 54kg, po porode som mala hned svoju vahu 49kg.
Celých dalšich 17r som mala vahu do 56kg, po 2. porode ostala vaha na 63kg a to som uz mala 38r.Po tretom pôrode ostala vaha po 42r 76kg a nedaj bože to dať dole
A ty si myslíš tie mamičky pribrali tých 20kg v posledných 2 týždňoch
@pribinak wow, žasnem
Ja to mam podobne 15 tt a + 5kg. Nejak neriesim. Pri prvych dvoch tehu som pribrala za prve 3 mes 4 kg a myslela som tiez, ze aky rychly narast hmotnosti. Bola som stale hladna. A nakoniec celkovy prirastok bol 7 kg za prve tehu a 8 kg za druhe. Tym chcem povedat, ze sa to moze spomalit. Ale dolezite je, aby ste ty a babatko boli v poriadku. Takze hlavne pokoj a klud a vaha sa uz nejak doriesi 🙂
Tak ja síce tehotná nie som ale 5 kíl za 4 mesiace sa mi nezdá vôbec veľa. Stačí trocha viac jesť a zadržiavať vodu a je to tam.
Ja som do 16tt pribrala 4,5 kila. Teraz som 36.tyzden a dokopy som pribrala 9 kil.
Je to velmi individualne, netrap sa tym, niekto priberie hlavne na zaciatku, niekto az ku koncu viac. A s bruskom to iste, na mne napr do 20tt nebolo poriadne nic vidno, napriek pribratym kilam 🤷🏼♀️
A mimochodom nie je to vela. 16tyzden je v podstate uz koniec 4.mesiaca, teda vezmi to tak ako keby si kazdx mesiac pribrala len kilo.
Ja som 9.mesiac a 9kil navyse, teda kilo za mesiac 😄
Posledne tehotenstvo mi odstartovalo problemy so stitnou zlazou, priberala som kazdy tyzden 1kg. Takze tvoje priberanie by bol moj sen.... ano, pribrala som 40kg. 25kg je po vyse roku dole. Este bojujem so zvyskom.
To vôbec nerieš. Ja som napr. najviac pribrala na začiatku, v poslednom trimestri iba kilo. A to som jedla veľakrát ozaj za dvoch.
@pribinak ...presne teraz som ss zatvarila :D :D :D :D ...akoze pri kazdom tehu 20/25kg... a do roka 20 dole.
Od vahy 60kg..vzdy 2/3kg mesacne.. posledbe mesiace po 1kg. Tvoja vaha je normalna. Nakonci budes ako slon s potom do roka zas viac menej ako pred tym..
@jaond19 a ake ste mali hodnoty štítnej žľazy? Tiez som ju mala doteraz v poriadku a momentálne som sledovaná zatial bez liekov
@ivangeline 😁😁
No ak ti nebyvalo zle tak je to ok.
Mne bolo 5mesiacov zle. Islo dole 3-5kg pri kazdom.
Teraz som napr v 7 mesiaci a pribrala som 4kg.
Ale predpokladam ze este nejakych 10pojde hore.
Ja som mala a teda zial testami zisteny nabeh na preeklampsiu, po liekoch to bolo lepsie. Ako mozno potesi to, ze to bola voda a islo to po mesiaci od porodu komplet dole. Cize taka umela vaha, mne gyn ked to videl hned kontroloval prsty na rukach a tlak.
Ja som pribrala počas tehotenstva 27 kíl.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tiez som v 16tom tyzdni a je to +/- kilo... vahu absolutne neriesim, len orientacne zo zvyku rano skocim na vahu, ale brucho mam ako slon... ale tak u nas 5.dieta 😅