Nedostatok železa v 9. mesiaci

kiki75
10. jan 2017

Ahojte, som v 39 tt. Dnes ma doktorka prekvapila s tym, ze krvny obraz, kt.mi brali pred 2 tyzdnami je zly, mam nedostatok zeleza. Naposledy mi brali krv v 24 tt, vtedy to bolo este ok, teraz je.hodnota 99, co je podľa nej zle. Neviem kedy sa to mohlo zmenit, stravujem sa normalne, maso papam tiez. Trošku som sa zlakla,napísala mi recept na železo, ale zabudla som sa jej spýtať v tom strese, ci to moze znamenať aj riziko pre babo. Stretli ste sa s niečím takym v poslednom trimestri?dakujem

denisekkk
10. jan 2017

@kiki75 nesteresuj sa, ja mam nedostatok stale. Pri prvom tehu som jedla cele tehu a na konci 3x denn a nazaberalo. Dali mi infuzku a dostala som sa do ako takej normy . dcerak sa narodila zdrava...staci ked ho doplnis neboj bude to ok

nadula01
10. jan 2017

Veď to je úplne normálne,ja tiež beriem železo od 33 tt, predsa na telo sú zvýšené nároky,musí vyzivovat teba aj babo, neboj sa, je to ok

xstelinka
10. jan 2017

@kiki75 Vacsina zien berie zelezo v 3.trimestri.Pre babo to nic neznamena,telo dava najskor babu a co ostane tebe.Ja som musela brat zelezo aj po porode.

kiki75
autor
10. jan 2017

@xstelinka
@nadula01
@denisekkk len ja som o tom nevedela a to ze mi brali krv naposledy tak davno, znamena ze vôbec neviem odkedy moze trvat tento stav. A doktorka ma cakala s tym ze mate strasny krvny obraz.....šok...ja.som brala tehotenske vitaminy len do polovice tehotenstva cca, odvtedy len ked som.bola chora alebo dcerka bola chora, ale na zelezosom vobec nemyslela ☹

juriva
10. jan 2017

@kiki75 ale kluuud.po porode sa upravi

kiki75
autor
10. jan 2017

A neviem ako to pomoze babatku ked uz som len.par dni pred porodom.....

juriva
10. jan 2017

@kiki75 ale klud..babo to neovplyvuje;) vies preco? Lebo to bralo z teba🙂)
A dali to tebe a tvojmu telu;).ber to aj po porode.ok?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre