Nedostatok železa počas tehotenstva

tinka1601
21. feb 2015

Ahojte
potrebujem poradit. Som v 23 tt, uz asi mesiac beriem ferro folgamma kvoli nedostatku zeleza ale v poslednej dobe mi zacalo byt zle, hnacky, nechutenstvo, a az dnes ma napadlo, ci to nie je z tych tabletiek. Na nete som nasla, ze prebytok zeleza pecen uklada a nezvlada, co skodi a prejavuje sa to presne tymi priznakmi, co mam ja. Svojej Dr som to nespominala, nakolko som nevedela comu to pripisat a riesili sme ine tazkosti s krckom. Moze to byt tym zelezom, ze mam hnacky a nechuti mi jest, netravi mi dobre? Viem, ze tehotna potrebuje zvyseny prijem zeleza, no zase nechcem skodit ani sebe. Neviete, co je lepsie brat, pripadne co jest aby to neskodilo velmi peceni? Samozejme, ze viem ze cvikla, spenat a pod., to nemusite pisat. Skor ma zaujima, ci je nieco ine, pocula som uz aj o melase, no neviem presne ci je to dobre. Nemate s tym skusenost?

katarinamarkova
21. feb 2015

@tinka1601 kludne na par dni vysad a uvidis ci to je prave z toho....osobne si myslim ze je 🙂
ak si dobre pamatam, tieto tablety sa namaju kombinovat s nejakym inym mineralom a niektorymi potravinami........precitaj letacik 🙂 mozno je to len tym a kludne ich mozes brat dalej.

emilia007
21. feb 2015

@tinka1601 precitaj si neziaduce ucinky na pribalovom letaku. Ja som mala brat ine, nepamatam nazov ,qle taketo neziaduce ucinky tam pisali. Inak zelezo sa nevstrebava bez vitaminu C a v strebavanie znizuje prijem mliecnych vyrobkov a kavy. Skus si napr. Nastruhat cviklu s jablkom a pokvapkat citronom.

twinflame
21. feb 2015

@tinka1601 odporúčam vyskúšať Maltofer, je na predpis. Na prípravok železa chutí dobre a je to štvormocné železo, vstrebáva sa v tenkom čreve. Mne sadol, nemám z neho nevoľnosti ani hnačky.

siska53
21. feb 2015

@tinka1601 melasu mozes. Mne poradili,ked som sa blizila k hranici chudokrvnosti, acidofolan,lebo ten nezapekal a nemal by ani ine problemy sposobit.
Skus ten liek vysadit. A prip.sa poradit s dr.,ci si mozes dat daco ine. Podla mna s tym problem nebude.
Zelezo je aj v psene a susenych marhuliach,kokose v dost velkom mnozstve okrem uz spominanej cvikle.
Spenat nema tolko zeleza,ako sa pisavalo. A ani madi ho nema az tak strasne vela,ale je vraj lepsie vstrebatelne z neho,len netreba zabudat pri nom na nejaky ten salatik obsahujuci "cecko",inak je to zbytocne.

ukulela
21. feb 2015

@tinka1601 ja som mala malo zeleza tiez - brala som maltofer - ziadne problemy.

bellamafia
21. feb 2015

Samo pravdepodobne s tych liekov vysad uvidis.....inak hovadzie maso najlepsi zdroj zeleza a na 1000 sposobov...inak mame nejake zelezo vo firme 😀 ale ne srandujem...pozri net ...drz sa a hooodne zdravicka prajem 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre