Nedostatok vitamínu D v tehotenstve

29. júl 2021

Žienky prosím Vás, som trochu zmätená...
Všade sa uvádza, že vitamín D je potrebný v tehotenstve a spolu s kyselinou listovou je to základ. Ja som mala v krvi zistený nedostatok tohto vitamínu, tak beriem vigantol. V príbalovom letáku je však upozornenie, že môže bábätku ublížiť. Ako to teda je?
Ďakujem.

snehulienka82
29. júl 2021

ahoj, ja som brala pri dcére do 12. týždňa, potom som sa už bála, aby to nerobilo zle. Dieťa sa narodilo v poriadku, zdravé.

nikpa
29. júl 2021

Mne tiež kázali brat v tehotenstve Dčko, treba sa spýtať lekára keď máš pochybnosti

veto
29. júl 2021

Uzivam tiez v tehotenstve. Pri obrovskych davkach D a hlavne dlhodobo sa uklada vapnik v cievach, svaloch ci oblickach a moze vyvolat problemy. Lenze, pokial ty mas nizku hladinu, tak tym odporucanym davkovanim si ju v najlepsom maximalne dorovnas, nepredavkujes sa tym. K predavkovaniu by si tu flasticku musela spotrebovat za tyzden a este to tak uzivat cele mesiace. V pribalovom letaku to samozrejme uvedene byt musi. My stredoeuropania sme na tom s hladinou vit. D dost zle, vacsina obyvatelov ho ma okrem leta fakt malo. Konecne sa o tom aj v suvislosti s pandemiou korony zacalo hovorit a mali by sme ho doplnat vacsinu roka. Strava ani podnebie nam dostatocnu hladinu zial nedopraje.

pupi14
29. júl 2021

myslím, že to platí v prípade, že by si ho mala nadbytok a nejako dlhodobo a myslím, že to u teba nehrozí, koľko kvapiek denne užívaš? 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre