Žienky prosím Vás, som trochu zmätená...
Všade sa uvádza, že vitamín D je potrebný v tehotenstve a spolu s kyselinou listovou je to základ. Ja som mala v krvi zistený nedostatok tohto vitamínu, tak beriem vigantol. V príbalovom letáku je však upozornenie, že môže bábätku ublížiť. Ako to teda je?
Ďakujem.
Mne tiež kázali brat v tehotenstve Dčko, treba sa spýtať lekára keď máš pochybnosti
Uzivam tiez v tehotenstve. Pri obrovskych davkach D a hlavne dlhodobo sa uklada vapnik v cievach, svaloch ci oblickach a moze vyvolat problemy. Lenze, pokial ty mas nizku hladinu, tak tym odporucanym davkovanim si ju v najlepsom maximalne dorovnas, nepredavkujes sa tym. K predavkovaniu by si tu flasticku musela spotrebovat za tyzden a este to tak uzivat cele mesiace. V pribalovom letaku to samozrejme uvedene byt musi. My stredoeuropania sme na tom s hladinou vit. D dost zle, vacsina obyvatelov ho ma okrem leta fakt malo. Konecne sa o tom aj v suvislosti s pandemiou korony zacalo hovorit a mali by sme ho doplnat vacsinu roka. Strava ani podnebie nam dostatocnu hladinu zial nedopraje.
myslím, že to platí v prípade, že by si ho mala nadbytok a nejako dlhodobo a myslím, že to u teba nehrozí, koľko kvapiek denne užívaš? 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja som brala pri dcére do 12. týždňa, potom som sa už bála, aby to nerobilo zle. Dieťa sa narodilo v poriadku, zdravé.