Nedostatočné prekrvenie v tehotenstve

9. feb 2024

Ako sa na tento problem pride? Ak je nedostatočna cirkulacia krvi? Alebo nedostatočne okysličenie mozgu? Da sa na to prisť z bežnych odberov krvneho obrazu v tehotenstve? Som v 28tt a mam take divné stavy v hlave posledne dni, tlak v hlave, točenie hlavy a z toho na mňa prichadzajú až uzkosti zo strachu o seba a bábätko. Iné problémy nemám, len studene končatiny a také akoby ťažké lýtka. A trochu kolisavy tlak, ale v norme, ani vysoky ani nizky. Lekar tvrdi, že vysledky sú všetky ok, krv odobratá tento týždeň, bolo podozrenie na nedostatok železa, ale nepotvrdil sa.

rurutiax
9. feb 2024

Veď také stavy sú bežné v tehu. Mňa strašne bolievala hlava. Magnezko užívaš?

zuzi0911
10. feb 2024

Nedeje sa ti to práve ak sa ti moc zvýši ci zníži tlak? Skus magnézium nasadit. Moze to bytvaj z chrbtice,tu necítiš?

autor
11. feb 2024

@rurutiax
@zuzi0911
Baby magnezko uživam od začiatku tehu a teraz dokonca zvýšene. Môže to byť aj z únavy? Teraz v tretom trimestri som totálne vykončená, so začiatkom 7.mesiaca prišla katastrofalna unava, ktora sa zrejme nakopila, keďže som asi 3 tyždne nespala vobec 🙈 tlak mi kolíše, ale neklesá rapidne…chvalabohu mam tendenciu k nižšiemu…

zuzi0911
11. feb 2024

M9ze to byť celkovo aj z vyčerpania

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre