Ahojte babulky, chcem sa vas opytat, som absolutne na zaciatku tehu. Vysiel mi iba test a v Utorok az idem na gyndu na odber krvy atd atd, pravdepodobne som v 2 tyzdni tehotenstva. Ale co sa vas chcem spytat je,ze som stratila absolutnu chut do jedla. Nechuti mi. Napriklad som dneska hore od 6tej a este som nic nezjedla. Az teraz si robim moje oblubene spagety s morcadellou. Nejako hladna nie som. Ale vsak musim nieco jest. Chcem sa opytat,ze ci to nebude vadit moznemu babatku. Ale fakt do seba nic nenarvem. Tie spagety budu ako pokus lebo ich zboznujem. Takze uvidim... Dakujem za rady a pripomienky.
@busy tak nieco by si mohla jest, vyvazena strava je asi to najlepsie, ale holt, casto to v tehu nejde 😉 mne pri prvom tiez na zaciatku nic nechutilo, ani neskor som nemala tehu chutky, aspon som vela nepribrala 😀 teraz pri druhom mi byvalo aj zle, tiez mi vela nechutilo, respektive ma zo vsetkeho napinalo, teraz mi uz zacalo chutit, ale zase mi akosi spomalene travi, takze nic moc 😀
snaz sa aspon, ak ti na nieco pride chut, nech je to v ramci moznosti zdrave, nech nejes cele dni len blbosti, ale aj take dni sa daju prezit, neboj 😉
ked ti nechuti jest, tak aspon pi, nejake mliecne kokteily, ovocne, zeleninove, aj ta zasyti, aj ziviny budu. ak dostanes na nieco chut, tak si to daj. mozno sa ti aj nechce si nieco pripravovat (mne vela veci smrdelo, ani varit som poriadne nemohla), mozno keby ti niekto druhy nachystal, tak si das - ak mas moznost, vyuzi 😉 prinajhorsom donaskova sluzba 😀
no a kup si aspon vitaminy do zaciatku 😉
a gratulujem 🙂
Jakooo ja velmi rada varim a vravia ze velmi dobre 😉 vcera som varila vajickovu polievocku pre mojho dedka co ho mame na starosti a tu som zboznovala a jak som ju len ochutnala a naplo ma. Ale fakt neviem pochopit,ze ja som len 2 tt takze absolutne na zaciatku a robila som si len testy,ktore vysli. Az v Utorok idem na gyndu a takto sa mi sprava telo? Uz teraz na zaciatku? ZABINA ja strasne vela pijem. Co sa tyka obycajnej vody,ovocne caje samozrejme bez cukru. Ale vazne aj 5-6litrov za den. Potom chodim na wc neustale. Nevadi aspon sa detoxikujem. A inak mozem koreniste jedla? Alebo co mam jest? Dakujem za gratulaciu,len este to nie je potvrdene. Ja si to ani neuvedomujem,ze som v 2tt. Hihi. JUHSEVERZAPAD no ak budem po mojej sestre tak priberem 35kil. Ale zasa ona sa az prezierala. Bola schopna zjest dva kebaby na posedenie za 10minut. Ale tak ja som aj tak pribrala pocas sviatkou,takze viac uz ani nestem. Len co si babatko vypyta... zasa oblinka nestem byt. Budem aj tak aj tak obrovska 😀
Gratulujem. Ak ti vysiel test pozitivny urcite budes tehotna. Asi si si ho robila az ked neprisiel menzes. Dobra sprava je, ze uz si v 4/5 tyzdni. Tehu sa pocita od prveho dna poslednej periody. (v podstate je to vek vajicka a nie oplodneneho vajicka). Nechutenstvo je uplne normalne. Mne nechutilo do 18 tyzdna. Aj som schudla samozrejme. Krvne testy, ale neukazali nic co by mi chybalo a to neberiem ziadne vitaminy. Snazim sa len papat zdravo a vyvazene. A ovocie bolo fakticky jedine co do mna voslo v normalnom mnozstve. Ale snazila som sa zjest aspon nejake jogurty, platok sunky alebo syra. Kusok masa so salatom a tak. Aspon par hryziek bez pocitu hladu. Konroluj si to, aby ti neblo zle. Tehotnym moze prudko klesnut cukor.
Test mi vysiel. Mozem dat fotku,lebo som si to odfotila hehe. Som blazniva dora. 😀 Pre istotu si urobim este jeden zajtra rano. Vsak ked ho uz mam kupeny 😉 ani si nevies predstavit RHEUSKA ako si ma upokojila. A ze som v prvom mesiaci? Hehe. No kramy som mala naposledy 16.12. A oplodnena som bola na milion percent 31.12. Dneska som sa prinutila dat si jablko a cerstvo vyvarene slize na polievku. Ale len malinko. Mozno este miminko ma s coho cerpat vitaminy. Lebo ja som este pred dvoma mesiacmi mala 57kg pri vyske 170cm. Na silvestra sim sa vazila a mala som 69kg. Hovorim som sa prezierala. A teraz stojim na vahe a ukazuje 66kg. Takze ma s coho cerpat. Hihi. Len neviem ci to babatku neublizuje ze nepapam pravidelne. Ale asi nie. Hihi. Popri tehu planujem aj svadbu. Priatel je prec,takze to ostava viac menej na mne. Asi mi nechuti zo stresu alebo neviem...
@busy nechuti ti hlavne kvoli tehu 😉 babatko cerpa vitaminy z teba, preto je dolezite, aby si vyvazene jedla, lebo ono cerpa z tvojich zasob, cize tebe budu potom chybat. mozes mat potom problemy so zubami napriklad, lebo ti odide vela vapniku, no proste vselico mozne. to by si asi fakt musela zit niekde v afrike, aby chybalo nieco aj babu, pripadne drzat prisnu hladovku. takze kvoli sebe sa tiez snaz, aby si bola po tehu a porode fit a pripravena na maraton 😀
koreniste - ja neviem, vseobecne sa neodporuca, hlavne ku koncu (zevraj moze vyvolat porod), ale zase mam doma knizku s receptami pre tehotne a tam je vela pikantnych receptov (je to anglicky original, takze co krajina, to inak 🙂 ) inak jedz vsetko, co ti chuti, s mierou, aby ti nebolo zle. tehotne by nemali surove a nedostatocne tepelne upravene maso, surove mlieko (z automatu, syry ci bryndzu priamo zo salasu...), plesnive syry, niektore bylinky...skus este poguglit 😉
a byt tebou, tolko vela az nepijem, nie som odbornik, ale nemyslim si, ze je to dobre na oblicky. ked tak si fakt daj radsej kokteil, zasyti aj ma viac zivin ako voda ci caj
@zabina27 takto som sa nad tym nezamyslela,ze to moze aj skodit, ze vela pijem ale ja citim strasnu dehydrataciu potom. Ja to mam takto stale. Nie len pocas tehu. Pijem pijem pijem. Len v tehu castejsie mocim. Predtym mi az tak netrebalo. No a co sa tyka zubov? Asi to mas tisic percentnu pravdu. Pretoze ma bolia zuby jak hovado. Bolela ma len jedna strana ale teraz? Neviem ktory zub ma boli,lebo ma bolia vsetky uz. Som objednana v stredu a viem ze mi bude trhat a blombovat. Ah jaj. Bojim bojim bojim. A co sa tyka stravy. Tak jasne ze si nepojdem zamaskrtit na tataraku ci shushi. To viem. A tiez tie syry. Nepoznam ziadneho "bacu" takze mozne syry su len v obchode pre mna. A to si kupujem 45%. Daj nejaky recept s tej knizky. Vravim ja strasne rada varim a experimentujem. Sice dneska zajtra mame vybavene. Som varila viacej,lebo ma cakaju este vybavovacky zajtra co sa tyka saly a menu na svadbe,takze by som nestihala. Potom este daaalsie vybavovacky okolo svadby. Ale cez vikend by som to rada vyskusala. Lebo ja pikantne a koreniste jedla moozem velmi. 😉
@busy fuu, je tam vela receptov, to sa neda napisat 😀 inak je to tato knizka http://www.martinus.sk/?uItem=61441&gclid=COO4j...
skus pozriet, ci sa neda aj stiahnut, na googli som ju nasla aj v bazaroch...
Dakujem ti
@zabina27 . Urcite si ju niekde pohladam. Vsak chcem aby moje malinke malo vsetko co treba. Viem,cerpa zo mna uz od zaciatku a ja som ta ktora musi mat ziviny v tele aby mu nic nechybalo. Vcera som si dala taku vitaminovu bombu jak lusk. Som si dala pomelo,jablcka,bananik,mandarinky,potom som dostala chut na mlieko (som stiahla rovno pol litra) a potom som to zapila zazvorovym cajom. Hihi...
@busy podla mna ti ziadnu knihu netreba, ja som ju dostala od kolegyne, precitala, ale napriklad su tam protichodne info, ako sa tu na svk doporucuje - su tam recepty s hribami napr, co by sa zevraj nemali (alebo len obcasne). uz si nepamatam, co este, ale viem, ze pri viacerych veciach som sa pozastavila...
vyzeras na rozumnu babu, nejake zasady spravnej vyzivy urcite ovladas no a uz len to dobojovat 😀 jedz, na co mas chut, vyhybaj sa tym nedoporucovanym veciam a mas vystarane 😉 snaz sa nejest vela sladkeho, kvoli priberaniu a tehu cukrovke, ale zase ked je chut, tak si daj, len nie furt 😀 urcite lepsie sa napchat zdravsim, ako hovadinami 😉 a kyselinu listovu prve mesiace - niekto hovori, z netreba, ak ma zena kvalitnu stravu, ale podla mna neublizi, radsej viac, ako nedostatok.
citaj si aj o vyvoji babatka v brusku, aj o strave mozes, ale inak, moja skusenost - skor si citaj, co bude potom, po porode, starostlivost o babo a tak, lebo potom na to nebudes mat vela casu 😉
@zabina27 potom to asi pojde automaticky a instinktivne,aspon si myslim. No nie? Samozrejme,ze si nieco aj precitam. Co najviac informacii. Ale tak podla mna to pride samo. A ze vyzeram na rozumnu babu? 😀 Dakujem za kompliment. 😀 Co sa tyka sladkosti. Moc ich nepapam. A ani pred tehu nie. To uz musi byt,ze ja siahnem po niecom sladkom. To si radsej urobim fajnove palacinky s ovocim,tvarohom a slahackou. To je take moje. Alebo nepecenu piskotovu tortu s ovocim. Nie je to lepsie?
@busy hej, myslim, ze domace sladke je urcite lepsie ako kupovane umeliny, ja si tiez radsej dam domaci kolac, len holt nie vzdy je napecene 😀
kedy ides na poradnu? popytaj sa na to chudnutie/priberanie doktora, ale nemyslim si, ze je to problem. problem by bol, keby si zacinala na 45kg, ty zacinas v podstate ako ja (teda asi som mala aj menej, na prvej poradni, ked ma vazili, som mala 67kg v 10 tyzdni, ide to hore pomalinky na to, ako mi uz chuti jest 🙂 ). babo nepotrebuje, aby si sa prezierala, potrebuje vitaminy, mineraly, cize aj ked ti nechuti, aspon nieco ale kvalitne, vyzivne a bude dobre, neboj 😉 viem, ze ked baby velmi chudnu, grcaju, vtedy idu do nemocky na infuzky, ale to nie je tvoj pripad. daj mu, co si pyta, ked aj len ovocie cely den, aspon ta nebude boliet zaludok, ako mna teraz, ked pojem dve na tri 😀 ono ja si myslim, ze to jedenie este pride, zacne ti viac chutit urcite. a hlavne vela nepriberies, to je tiez fajn 😉 pri prvom som pribrala dokopy 8kg, vsetko som nechala v porodnici, co bolo super, sedelo mi povodne oblecenie, teraz by som sa tiez rada udrzala, zatial vela nepriberam, uvidim, co bude 🙂
@busy upokoj sa....vacsina zien na zaciatku schudne, resp. nepriberie nic...nemas 42 kil aby si trpela podvyzivou.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neboj sa chuť príde a ešte aká 😀 Telo si teraz iba zvyká na nový stav