Nechuť do jedla počas tehotenstva

abenko
20. mar 2014

Tak som sa rozhodla dnes polozit este jednu otazku,kedze som v tomto nova tak ich mam strasne vela ale nejak sa k tomu dostavam postupne.Len mam osobne taky problem.Vobec mi nebolo nevolno zo zaciatku doteraz co je skoro 5mesiacov asi len tri krat.No co sa tyka stravy jednoducho nevladzem papat..Mozno tak tretinu s toho co som zjedla predtym do seba napcham a aj to horrko tazko a uz vobec nie ako casto ako odporucaju doktori ked jete pomenej.Proste mam chut aj by som sa chcela najest ale nedokazem to prijat.Za den zjem mini porciu normalnej varenej stravy a ked sa aj donutin zjest cosi viac ako mi dovoluje organizmus tak mi je uplne zle.Dokonca ked sa normalne najem to hned aj vyvratim.A chyba mi ten prijem.Nezjedla som ani predtym ziadne extra porcie ale teraz je to uplne zle a neviem uz ako to mam kompenzovat aby aj drobec mal dostatocny prisun vsetkeho ked nic nedokazem poriadne stravit sama..A nie nikdy predtym som netrpela ziadnymi poruchami potravy.Mala ste niektora rovnaky problem? A ospravedlnujem za sa chyby v texte ale v mobile sa trosku horsie pise. ☹ 😒

monicm
20. mar 2014

1. netráp sa množstvom jedla,ale kvalitou.ak ješ menej,skús častejšie.ak priberáš,resp. nechudneš,nemusíš sa tým veľmi trápiť,dieťatko si vezme všetko,čo potrebuje,ak to nedodáš,vezme to z tvojich zásob a to je síce pre teba na figu,ale bábätku nebude nič dôležité chýbať.

2.povedz o tom svojmu lekárovi/ke,aby ti spravili rozbor krvi,možno ti chýba železo či B vitamín a to býva častou príčinou nechutenstva

lubicaziv
21. mar 2014

To sa nemusíte báť. . Bábätko si zoberie čo potrebuje.. ja som pri prvom tehotenstve za 2 mesiace schudla 7 kg.. nič som do seba nevedela dať. . Všetko išlo hneď von.. a syn sa narodil v poriadku.. a to sa vraj hovorí, že prvé 3 mesiace sú dôležité. . Čo žena je a dáva bábätku. . Mno a ja nič. . Denne som vracala aj 10 krát ☹

adamar
21. mar 2014

Ja som nemala chut do jedla, musela som sa premahat nieco zjest, nepustilo mi to dole krkom. Upravilo sa to v cca 7 mesiaci a v 36tt som rodila, msla som plus 12kg aj tak, maly mal 3300 g, co bolo dost kedze som rodila skor.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre