Ahojte, ako je to prosim a návštevou zubára v tehotenstve? Idem v pondelok na preventívnu prehliadku ale napadlo ma, ci gynekológ nevyžaduje nieco take ako potvrdenie ze som aj v tehotenstve absolvovala prehliadku ci vyšetrenie. V prípade ze ano, zubár dáva nejake potvrdenie do tehotenského preukazu alebo len gynekológovi na nejake tlačivo? Alebo proste nevyžaduje sa nic len odporúča a je to na mna ci pôjdem alebo nie? Prepáčte ak vam to pripadá ako divná otázka, spm prvýkrát tehotná a kedze som objednaná na preventívku chcela by som rovno vybaviť dve veci jednou ranou. Ďakujem
Môj gynekológ ma poslal na preventívnu k zubárke, ona mi ju urobila a zaznačila mi to do tehotenskej knižky potom...
v tehotenstve mas narok na 2 bezplatne prehliadky navyse zvycajne v 1. a 3. trimestri, nie su ale povinne iba odporucane, viem, ze v niektorych typoch kniziek je aj kolonka na to, tak mozno ti poznacia ale napr. ja ani nemam na to kolonku v knizke 🙂 takze som si sla dat skontrolovat ale nikto ziadne potvrdenie nedaval/nepytal
Moj si len poznacil na preventivke do karty u seba ze som tehu. Lebo to mas narok 2x vtedy na prehliadku ako tehu. A povedal ze keby daco, hned prist...nepotrebovala som nastastie cez tehu, prisla som az potom ci je vsetko so zubami ok.
V tehotenskej knižke mám kolonku "záznamy od zubára" takže klasika pôjdem normálne k zubarovi, sama na vlastnú päsť (nemusí mi to nikto kázať je to moja zodpovednosť), predložím knižku, on mi tam dá vyjadrenie a hotovo. S tehotenskou knižkou máš chodiť všade a ak pôjdeš k akémukoľvek dr tak ju máš predložiť. Neviem čo iné máš na mysli 🤷♀️
nie, gynekológ od teba nebude žiadať žiadne potvrdenie o vykonanej stomatologickej prehliadke. Ale máš nárok na 2 preventívne prehliadky u zubára počas tehotenstva.
Teda aspoň moja gynekologička sa ma ani len neopýtala či som prehliadky u zubára absolvovala :D
Mňa môj gynekológ poslal na preventívnu a pečiatku mi dala do tehotenskej knižky kde bol voľný priestor 😀
Počas tehotenstva máš nárok na 2 preventívné prehliadky, povinne to nieje. Ja som bola len raz. Dobre ísť k zubárke, aby si náhodou týždeň pred pôrodom nemusela riešiť nejaký zápal.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano,len sa to odporuca, keby sa nieco naslo, treba to poriesit lebo zapal aj zuba moze urobit v tehu sarapatu. Ziadne potvrdenia, robis to pre seba.