Návšteva hematológie v tehotenstve

26. okt 2023

Ahojte dievcata, zaujima ma kedy vas lekar posle v tehotenstve na hematologiu? Na zaklade nejakych odchyliek z krvných vysledkov alebo kedy? Lekar sa ma absolutne nepytal ani raz na rodinne anamnezy a podobne a to si obe sestry pichali injekcie na riedenie krvi cele tehotenstvo. Zatial som v 3. mesiaci, takze o tom este nevedia sestry a neviem sa s nimi o tomto poradit, ze na zaklade coho sa dostali na hematologiu. Viete mi prosim poradit? Dakujem 🙂

petamich
26. okt 2023

hematologia nie je standardne vysetrenie pocas tehotenstva a gynekolog ani neriesi odber krvi na veci typu zrazanlivost, koagulacne faktory atd. a ak si nemala v minulosti problem typu tromboza, trombofilne stavy (zeby si uz bola hematologom sledovana), pripadne opakujuce sa potraty, nemoznost otehotniet a podobne, ked by mal dovod riesit aj rodinnu anamnezu, ine testy a medzi nimi aj hematologia, tak nema dovod ta on posielat a ani neposle

standardne sa posiela len na endokrinologiu ak su zle vysledky, lebo hormony stitnej zlazy su jeden z testov, na ktore odobera krv

ja osobne som mala v minulosti trombozu a 2x som potratila, o tromboze lekar vedel vopred, kedze sme to riesili pri vstupnej prehliadke a hematologiu ako mozny dovod potratov sme zacali riesit az ked ta situacia nastala

domka222
26. okt 2023

Na základe dvoch potratov, kde sa už cielene hľadala príčina

keithy
26. okt 2023

Ja som sledovana na hematologii celý život, lebo mám slabšiu zrazanlivost krvi, tvoria sa mi petechie a modriny. V každom tehu ma moja gyn pošle na hematologiu, aj keď mam výsledky dobre, proste pre istotu. A ja mam v tehotenstvo výsledky perfektne, žiadne problémy, akurát som bola v pondelok a už sa dr smiala že ja by som mala byt stále tehotná 🙂

keithy
26. okt 2023

A myslím si ze by si sa o sestrách mohla zmieniť pred svojou gynekologickou a uvidíš čo ti povie.

venusa85
26. okt 2023

Ja som chodila kvoli znizenemu zelezu, kontrolovali ma aj počas tehotenstva, aj ked vtedy je to normálne. Injekcie na riedenie krvi som si pichala takmer do pôrodu, na odporučenie gynekologa.

autor
26. okt 2023

Ďakujem vsetkym za skusenosti 🙏

@venusa85 Prosim ta takze injekcie ti odporucil gynekolog a nie hematolog? Dakujem 🙂

marhulka13
26. okt 2023

@domka222 aj ti na niečo prišli?

domka222
26. okt 2023
marhulka13
26. okt 2023

@domka222 ja som tiež po dvoch potratoch, bola som na hematologii a ze je to ok. No robili mi rozbor iba na nejaké dve veci. A neviem, či to stacilo

venusa85
26. okt 2023

Mne gynekológ, Fraxiparine som si pichala

euka210
26. okt 2023

mne az v nemocnici na konci 2.tehu...rovnako pri 3....gyn,to ani pri 3.nenapadlo skor skontrolovat, ani Fe, ktore som pri predoslych brala

tana85
27. okt 2023

ak to mas v rodine, tak by som necakala ci ta posle, ale pytala by som sa. nechces si prechadzat potratmi, aby bol skutocne dovod ist. ja som si hematlogicku vydupala po 2 potratoch, zial moj gyne s tym neprisiel sam, ale videl, ze by bolo dobre ak by ma tam sledovali, tak som chodila a nakoniec som si aj pichala a pomohlo. nemala som konkretne diagnozu, ktora vedie k potratom, ale zvysuje riziko mensej porodnej vahy a predcasneho porodu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre