Ahojte, ochorela som na zaciatku tehotenstva, niekedy asi v 6 tt, mala som velmi tazky priebeh choroby. Teploty, opuchnute a bolave hrdlo, svalovu slabost , zimnice, bolesti hlava, zapal dutin…. No hrozne som sa citila a kym som sa dala dokopy tak to boli asi 2 tyzdne. U lekarky som bola, crp nizke cize nebolo to na antibiotika iba na domacu liecbu cajikmi a vitaminmi… nastastie na kontrole po chorobe bolo vsetko v poriadku, srdiecko uz bilo ale stala mam z toho zly pocit….bojim sa nasledkov co sa tyka vyvoja srdiecka a ostatnych organov… takisto aj som sa dopatrala ku clankom ze virusova infekcia v prvom trinestri vyrazne zvysuje pravdepodobnost ze dietatko bude mat autizmus 🥺 prosim maminky ktore ste si presli niecim podobnym, mate nejake nasledky na detickach?
Je to úplne bežné, nerob si starosti. Aj ja som v každom tehotenstve bola chorá.
V prvom rade Nečítaj blbosti :D tiež som bola chorá počas tehu a všetko je v poriadku. A poznám kopec žien, ktoré tiež boli choré pocas tehotenstva a majú normálne zdravé deti. 🙂 Je to zázračna vymyslené, že proste to telo to zvládne, neboj 🙂 ... Niekedy naopak, môže bábo vďaka tej prekonanej chorobe v brušku, ktoré prekonalo tvoje telo byť imunnejsie na ten vírus potom po pôrode, lebo tvoje telo mu vybudovalo imunitu. Takže nemaj stravhy, normálne si užívajú tehotenstvo a teš sa na bábo 🙂
Vôbec sa tým netráp. Tiež som tak bola chorá a všetko ok
bola som v oboch zaciatkoch tehotenstva chora, v oboch prípadoch atb, hoci za celych 20 rokov som mala atb asi 3-4x, ako pisem, z toho prave 2 v tehotenstve. Lekarka mi po chorobe povedala ze sa o mna bala..ale zvladla som to. Musis si zaumienit ze to bude dobre.
ja som mala anginu, nevedela som, ze som tehotna, brala som antibiotika, skoro ma od strachu vystrelo ked som zistila, ze som tehotna, dr. ma uistila, ze prve tyzdne nie je plod vyzivovany matkou a je chraneny voci vsetkym zlym vplyvom, ukludnila som, dieta mam zdrave, krasne
Moja babka sa narodila v koncentračnom tábore, menstruacia prababka prvý krát vynechala po príchode, mysleli že to je nedostatkom jedla. Prechladla, mala vysoké teploty, nedostatok jedla, tazko pracovala o 9 mesiacov porodila zdrave dieťa. Babka ma 80 rokov vyštudovala VS je top fit ešte šoféruje a porodila 3 deti.
Mala skm ťažší priebeh covidu a malý je úplne ok.
Ja som mala cca v 6 tt presne zapal dutin ale taky ze crp 130 🫣 dvoje antibitoika....mala ma 1,5 roka a absolutne nic jej nie je dokonca toto tehotenstvo bolo ovela lepsie ako moje predosle. Tiez som sa velmi bala ale gynekologicka ma upokojovala ze je to ok ze babo este vtedy nema uplne prepojeny krvny obeh s matkou
Toto je bezne, v tehu na zaciatku mas imunitu nulovu, cize toto ma hadam kazda druha, co je tehu od augusta a vymakne chripky a kadeco.
Odporucam ti necitat stranky.. tedda ja som ani nepocula o tom, ze by dieta malo autizmus po chorobe .. ja som bola chora cele tehotenstvo aj atb som brala a babo mam v poriadku tak sa nestresuj
Moja sesternica mala veľmi ťažký priebeh covidu a dokonca začala aj dosť krvácať. Keď volala lekárom, tak ju odbili, že buď alebo, ale má sa pripraviť na to, že z toho nič nebude (bolo to v časoch, keď si sa ani do nemocnice nevedela dostať normálne). Dcéru ma zdravú. Strach a stres škodí viac, daj sa do pohody. V tehotenstve sú choroby bežne, najmä keď máme už malé deti, čo ponosia domov zo škôlky všeličo.
Tak ja poznám dv takéto prípravy. Obe boli na začiatku tehotenstva choré a majú postihnuté deti. Jeden je ležiak, tazka DMO a druhej sa nevyvinuli očka, je slepá. Lekári to dávajú za vinu prave chorobe n začiatku tehotenstva.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
na zaciatku prveho trimestra su taketo ochorenia pomerne bezne, lebo telo ma znizenu imunitu a reaguje aj na tehotenstvo..daj sa do kludu..tiez som mala nachladnutie, proste som ostala doma, vyliecila a ziadne nasledky som nestudovala, syn je zdravy