Dobrý deň chcela by som sa spýtať či mal niekto narkózu tehotenstve u zubara
Ide o to že som 31. týždni a začal ma bolieť zub posledna stolicka spodna Už mi jednu trhali tiež dole a nedopadlo to veľmi dobre jak mi pan zubar zacal vydlabavat zub zacala som odpadavat od bolesti a ostalo mi strasne zle a nechcem aby sa to zopakovalo co viem ze aj tento zub by musel tak robit chcem sa spytat ci niektora bola na tom takto dakujem nechcem hnusne komentare ale ty co to nezazili nevedia
Neviem v ktorom meste ja som take zazila....tiez akutny zapal skoro som odpadla 3 sa vystriedali pri mne zlomili koren atd...silne bolesti....teraz som bola druhu 8cku trhat cakala som termin 3mesiace k lekarovi ktoreho mi odporučili oplatilo sa cakat tiez som chcela ist do narkozy ale velmi nedavaju...úprimne oplatilo sa pockat na termin dala som.si guajacuran a depress ;) a to som ma viac komplikovane ako pri prvej 8cke teraz viac vrtal ([oddelovat zub od kosti) a len vypacil za 20min som. Mala po všetkom pri prvej hodinu a pol ma trapili...
Urcite treba ist do nemocnice na stomachirgiu ;)
@tahomi a to vas uspia ci nie ?
Lokalna anestezia znamena klasicka “injekcia”. Nikto ta v tehotenstve kvoli zubu uspavat nebude, som anesteziologicka.
@tahomi aha a to aj vtedy ked vam pride zle ? podla vas je to poriadku ? podla mna nie vela ludi uspali kvoli tomu ze maly strach zo zubara aj to som uz pocula
Ale ti ludia neboli tehotni, to je ten problem.
@tahomi ja som nasla v Bratislave kde to robia ano je to riadna palka za zuby a za anestezu ale podla mna je to lepsie akoby zena mala odpadnut od bolesti a injekcie skusim sa spytat zato nic nedam
autorka, to fakt nechapes, ze v tehotenstve je to nieco ine a ziaden lekar si to nezoberie na triko? alebo chces prist o dieta? neuveritelne...
Podľa mna je blbosť ísť v tehotenstve do celkovej narkózy kvôli trhaniu zubu dobrovolne.
@doris11 podla mna nie ak odpadavate od bolesti
Ale ved čo odpadnete do umelého spánku či čo ? A to že to tak bolo minule to musí byt aj teraz ?
Ja akosi nechapem - ved ked zub zacne boliet, treba ho opravit. Preco trhat? To zubar ti povedal, ze je v takom zlom stave, ze jedine vytrhnut?
jasne, ja som sprosta krava, ale ty nechapes, co je celkova anesteza... a neviem, odkial vies, ake mam odpovede. omg.
Nepoviem keby to bolo dačo vážne, keď už je fakt potrebná ta celková narkóza .. ale ísť do toho kvôli zubu. Neviem no
no ale radsej to vydrz ta narkoza moze predsa posmodit aj dieta
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pokial nejde o ohrozenie zivota, tak urcite ta nikto neuvedie do anestezie. Vsetko to prechadza cez placentu rovno do dietata.
Lokalna anestezia je povolena, treba si vyhladat stomatochirurgicke pracovisko, kde to robia denne.