Náhrada za Torecan čipky

tinus89
3. jan 2023

Baby,prosím pomoc..;( zistila som,že som tehotná s druhým dieťatkom ...prvé tehotenstvo mi bolo celých 9 mesiacov neskutočne zle,že som plakala,keď som mala len ísť na kontrolu k lekárovi,čo mi bolo tak zle,jedine čo mi pomáhali,boli Torecan čipky...to bolo 3 roky dozadu...už ku koncu tehotenstva som ich doslova hľadala po celom západnom Slovensku,lebo bol výpadok a vraj sa ani nedovazaju už :( držali ma doslova pri živote,keď som schudla z 52kg na 40cca v prvom trimestri..:( teraz keď mám už malého, neviem ako to zvládnem, neviete,či sa niekde na SVK v nejakej lekárni nevyrábajú? Alebo tým čo, zaberal nejaká náhrada? Z deganu som ospala strasne,,:( tabletkova forma mi moc nezaberá Torecanu...

nafka0483
3. jan 2023

@tinus89 Injekcia by pre teba nebola alternativa? Mne dali degan injekcne miesto torecanu ked mal vypadok. Ale teda ja som zvyknuta na injekcie.

A uz ti je zle? Lebo nemusis to mat rovnako ako v prvom tehotenstve ;)

maca2014
3. jan 2023

@tinus89 ja sa pozriem večer doma či náhodou nemám, ak by neboli po expiracii tak ti pošlem

tinus89
autor
3. jan 2023

@nafka0483 Áno,už mi je zle..žalúdok ako na vode a napína ma zvracať :( vraj aj v nemocniciach dávajú len degan,keď majú nevoľnosti..ja len nechápem,prečo sa vyparil tento liek, respektíve ho prestali dovážať na SVK,keď pomáhal dosť veľa ženám...dokonca ani do ČR nedovazaju uz

tinus89
autor
3. jan 2023

@maca2014 jej ďakujem, bola by som ti nesmierne vďačná 🍀daj prosím ťa,potom vedieť,ďakujem moc ♥️

iramka
3. jan 2023

@tinus89 lezala som v nemocnici so zenou, ktorek bolo zle a tiez vravela, ze cipky uz nezohnala, degan v infuziach jej az tak nezaberal. Vraj jedna lekarnicka jej z tabletiek torecan vyrobila cipky, skus sa na to informovat v nejake lepsej lekarni, kde miesaju aj masti..

viestta
3. jan 2023

@tinus89 zisti ktorá lekáreň v okolí ma labak, ak majú účinnú látku vedia vyrobiť aj cipky

ullucka
2. jún 2024

@tinus89 dobrý deň zohnala ste niečo ja ich súrne hľadám u mňa je to jediná možnosť ako vynosit bábätko mne lieky infúzie ani injekcie nezaberajú len čipky už som zúfalá

tinus89
autor
3. jún 2024

@ullucka dala som si vyrobiť v lekárni, vypýtať si od lekára recept na ne,v dobrej lekárni vám ich zarobia, ja som tiež dve tehotenstva len na nich fungovala, inak neviem akoby som to prežila..

ullucka
3. jún 2024

@tinus89
Len mne lekár povedal ze recept nevie ze ak zistím recept tak ze mi ho predpise tak neviem ako nato

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre