Veľmi prosím, ak máte niekto skúsenosť, že ste užívali Dorsiflex pred otehotnením a v tehotenstve sa vám vrátili tie problemi, ako ste to riešili?
mne Dorsiflex fantasticky zaberal, stačila 1-2 tabletky-uvoľnili mi svalstvo chrbta a aj 3 týždne som bola v pohode, ale teraz sa mi po čase problémy obnovili lenže Dorsiflex nemôžem, lebo medzičasom čakáme mimčo. preto budem veľmi vďačná ak máte niekto podobnú skúsenosť a podelíte sa o ňu.Mám totiž obavy, či vôbec niečo je vhodné v tehotenstve a rada by som sa o tom informovala ešte pred tým ako sa spýtam doktorky v poradni, aby som o tom mala aspoň šajn.Naozaj mi veľmi pomôže každý postreh a rada.
toto by som riešila aj s neurologom,prípadne s lekárom,kto ti dorsiflex predpisuje,určite vie o nejakej náhrade.záleží kvôli čomu ho berieš.napr. na krčnú chrbticu sú super mackenzieho cviky,stačia tie základné a mne veľmi pomáhajú.na chrbticu je perfektný aj obyčajný mačací chrbát každý deň kľudne ráno aj večer.takisto plávanie je super,len pozor na infekcie.s magneziom to tiež netreba ale preháňať.
Ja viem ze bolavy chrbat je svinstvo a viem ze najjednoduchsie je dat si dorsiflex pripaden kombinaciu s ibalginom ale preco sa to robi? Dorsiflex a podobne lieky maju jednu velku nevyhodu a to ze uvolnia nielen napate svaly ale vsetky svaly tela a teda len prehlbuju problem s vadnym drzanim tela ktore sposobuje bolest chrbta a vsetko s tym spojene a tym sa clovek dostava do bludneho kruhu kde si nevedome prehlbuje svoj problem ☹ Ako pise monicm skus radsej nejake zakladne jednoduche cviky, sice to dlhsie trva ale maju dlhodobejsi ucinok a pri akutnom stave zvys prijem magnezia...
monicm:mám bolesti odkedy som spadla dosť hnusne na kostrč, absolvovala som RTG ešte pred tehotenstvom,aj MR, ale našťastie sa nič nenašlo, mám ísť na rehabky, ale neviem, kedy mi to časovo výjde. Horčík som si teda dala a dám si aj zajtra a pozajtra a potom asi šup k Mudr...
Moc tomu magneziu neverím, ale topiaci sa aj slamky chytá:OD
Aká môže byť potom náhrada Dorsiflexu, ak magnezium nemôžem kvôli Osteoporóze.
Bolia ma potom všetky klby.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Môžeš skúsiť magnezium aj 1000mg,je to dobré na uvoľnenie svalstva a odporúča sa aj tehotným,mne dokonca v tehotenstve zaberal aj na bolesť hlavy, a ešte cvičenie.