Nadváha v tehotenstve

25. dec 2020

Ahojte pred tehotenstvom som mala 96 kg. V 5 mesiaci som pribrala 6kg. Mate niektora tiez skusenost s nadvahou v tehotenstve? Bolo vsetko ok? Jem zdravo. vynechala som vyprazane, chrumky, sladke vody.
Vela ovocia, zeleniny, kuracie maso, ryza, zemiaky, cestoviny to je teraz moje :D pecivo zjem a tak isto aj sunku, salamu, vajicka tie su moje oblubene a samozrejme sladkosti 1-2 ks ale aj to nejaku cokoladu kvalitnu.
Pridala som trosku pohybu aj ked je to uz trosku tazke. Normalne sa bojim postavit na vahu v januari na poradni.

elizabet173
25. dec 2020

stiahni si aplikaciu Kaloricke tabulky, zadaj tam, co treba, s tym, ze si tehotna. Aj ked konzumujes zdrave potraviny, pomer bielkovin, tukov a sacharidov nemusi byt spravny. Aj tie sladkosti 1-2 kusy denne tomu nasvedcuju, ze ti mozno nieco chyba. Nekupuj ich, nemas, nezjes. Nie je jasne, ci si pribrala 5 kg v piatom mesiaci, alebo celkovo. Ak za mesiac, je to vela. Zadrzana voda to ale tiez moze byt. Kazdy den dve polhodinove prechadzky ti tiez prospeju

michaelapeller
25. dec 2020

Prepáč, ale kebyže ješ zdravo ako píšeš, v živote nemôžeš mat 96kg 🤦🏽‍♀️ Treba začať tým, že sa prestaneš klamať

zuzanka.zuzu
25. dec 2020

toto bude debata, už to vidím 😀 ja som nevynechala ani vyprážané, ani sladké vody, ani sladkosti (chrumky nejem) a cítim sa úplne v poriadku. jaaaaaj a čo sa týka glukózy oGTT tak tá bola MŇAM 😂 (aj výsledky)

autor
25. dec 2020

@zuzanka.zuzu vyprazane nemozem aj kvoli traveniu strasne ma boli potom zaludok a ani mi to nechuti :D hlavne bravcove fuj :/ ta dufam ze cukrovka dopadne dobre :D v januari ma to caka

autor
25. dec 2020

@michaelapeller jem zdravo od kedy som tehotna :D a ano pred tym som zjedla pizzu aj hamburger a teraz som jak medved

zuzanka.zuzu
25. dec 2020

no však nejedz vyprážané, či akú odpoveď očakávaš? 🙂 držím palce na glukóze

autor
25. dec 2020

@zuzanka.zuzu... ved nejem :D len pisem ze aj kvoli tomu to vynechavam

nnnuuunnn
25. dec 2020

Ty mas tu vyhodu, pri takej vahe, ze ked zacnes jest normalne, teda zdravo a ziadna dieta, tak pojdes rodit v tej vahe ako si otehotnela a ked porodis, budes mat napr. 10 kg menej, pocas kojenia moze vaha este klesnut aj o dalsich 10 kg 🙂 Kedze si na vacsiu vahu zvyknuta, mozno Ta tehotenstvo ani tak nezatazi, ako ostatne zeny, naopak ta lahsia strava Ti ulavi, budes mat viac energie.

autor
25. dec 2020

@zuzanka.zuzu... dakujem 🙂 snad bude aj mne chutit :D

autor
25. dec 2020

@nnnuuunnn uvidime bodaj by si mala pravdu uz len vydrzat do aprila hlavne nech je babo v poriadku...

funicka
25. dec 2020

Ja som obe tehotenstva zacinala 94.v prvom som pribrala 8,teraz som v 32.tyzdni a mam +4.vsetko bezproblenove.pri prvom sla z porodnice 85 kilova 😁 skoda ze som sa do dalsieho tehotenstva zase vyzrala 😁 cize kvoli vahe som ziadne komplikácie nemala,citila som sa dobre pocas celeho tehotenstva,ani mi nikto nic v zlom kvoli tomu nepovedal

autor
25. dec 2020

@funicka aj mne je fajn vecer mi len nohy opuchnu trosku ale da sa to
len ked chodim tak sa uz zadychavam jak keby som maraton behala :D
len neznasam ten pocit ked sa pozriem do zrkadla zadok jak pudel alebo skor jak kufor a stehna a ruky jak dajaky sumo zapasnik :(

karpina
25. dec 2020

Že si v 5. mesiaci pribrala 6 kg, nie je žiadna katastrofa. Horšie je 96 kg pred tehotenstvom, škoda, že si obezitu neriešila pred tým ak máš teraz z toho také obavy. Ak je pravda, že sa teraz stravuješ zdravo, tak si na dobrej ceste porodiť dieťatko v poriadku. Obmedz aj sol, tá spôsobuje opuchy.

autor
25. dec 2020

@karpina nebol cas pred tym zhon v praci, rodinne problemy zanedbala som stravu nestihala som varit a jest ani mi nechutilo v praci ani pred tym ako som isla do prace az doma... a vsetko sa na mna nalepilo :( za rok som tak pribrala postupne aj ked vzdy som bola taka trosku pri sebe nikdy som nemala 50-60 kg... najmenej 75 kg
uz som pocula aj take ze sa po porode upravili hormony a zeny schudli dost okolo dietata a zas niektore ostali 130 kilove

karpina
25. dec 2020

Je pravda, že niektoré baculky ostali po pôrode štíhlejšie, ako pred tehotenstvom. Ale na to sa radšej nespoliehaj, lebo mnohé začali priberať po pôrode. Zostaň pri vyváženej strave aby si sa neskôr nevyšvihla do obrích rozmerov. Chceš byť irčite zdravá mama, pre svojho malého anjelika 🙂

autor
25. dec 2020

@karpina jasne 🙂 musim za nim vladat behat :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre