Nadváha v 21. týždni

25. máj 2021

Ahojte, je tu nejaká slečna/pani, ktorá bola/je tehotná a má nadvahu?
Som v 21.tt a dnes som bola u dr. na kontrole a teda na utz nebolo poriadne vidno babo :( tak som z toho smutná.
Len som chcela vedieť či ma niekto podobné skúsenosti?
Oplatí sa isť na 3D ultrazvuk? Alebo tiež tam nebude nič vidno?

Ďakujem za akékoľvek rady.

surama
25. máj 2021

Kolko kg naviac myslis pod nadvahou? Ja mam cca 13kg naviac a mam super fotky aj videa z ultrazvukov aj z 3D/4D.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
25. máj 2021

Tak to bude už skôr obezita ako nadváha... Ja som mala nadváhu, vážila som cca 85 kg ale vždy bolo na ultrazvuku všetko vidieť.

autor
25. máj 2021

Áno asi skôr obezita. Ospravedlňujem sa za zle vyjadrenie. Ja mam teda problem so spodným bruchom tam mam väčšinu tuku.

guliver19
25. máj 2021

Tak je asi neskoro byt smutna. Teda ked si clovek nevidi vlastne dieta na utz pre sadlo na bruchu, to je na zamyslenie

autor
25. máj 2021

@guliver19 nie všetci sme dokonalý 🙂 ďakujem ale o takéto reči tu nestojím 🙂 chcela som sa iba spýtať či je tu niekto taký tiež 🙂

petamich
25. máj 2021

myslim, ze nie si prva ani posledna a kedze rady typu..to je na zamyslenie...
ti v tejto chvili nepomozu, tak sa pripadne porad s lekarom - ono predsa napr. ten morfologicky ultrazvuk spravit treba - a nie si jedina zena s vyssou/vysokou nadvahou, porad sa kam ist napr. k specialistom na morfo/3D typu Grochal, Slezak a pod. to by asi stalo za pokus, drzim paste!

jarnajar
25. máj 2021

Nájdi lekára s poriadnym sonom, napr. Čunderlik, Holan v BA, Grochal v MT, aj na východe určite sú nejakí odborníci. Len volaj rýchlo, bývajú obsadení.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surama
25. máj 2021

Asi si mala inak pomenovat nazov diskusie alebo viac popisat, ako si na tom ty s vahou, lebo je rozdiel mat par kil nadvahu, vysoku nadvahu, obezitu atd... chapes, aby sa v tom ine baby nasli a vedeli ti napisat svoju skusenost. Inak sa odporuca pred ultrazvukom vypit vela vody. ja som mala instrukcie vypit pred 3D/4D az 2 litre vody (stihla som len asi liter), prave kvoli tomu, aby potom bolo babo dobre vidno.

lorin29
25. máj 2021

Aaach.... Blbých komentarov si ani nevsimaj.. Nemusí mať každý 50kg...ja mam tiež viac bála som sa ze nebude vidno ale u MUDr Grochala nebol najmenší problém.. Je v MT ☺️☺️

simca06022011
25. máj 2021

Tak ale mna bolo dost a sono bolo ok.. z malej nebolo vidno nic, lebo sa neukazala a nie pre moje brucho :D

ajka0207
25. máj 2021

A aj doktor ti povedal že je to tým tukom? Vieš, že či si len nemala prehnane očakávania, na bežnom sone toho zas veľa vidieť nie je.

fial22
25. máj 2021

@guliver19 radšej si nevidieť svoje dieťa pre sadlo ako byť sprostý ako ty 🤦‍♀️

rachelkk
25. máj 2021

Ahoj aj ja som bacuľka 😊 a som v 26 týždni a nikdy to není dokonale ako by chcela lekárka . Neboj nič .

danik1505
25. máj 2021

@fial22 😂😂😂

zanajana
26. máj 2021

A povedali Ti vyslovene, že máš zlú viditeľnosť kvôli nadváhe, resp. tuku na bruchu? Ja nadváhu nemám, ale mám taký typ postavy, že tuk sa mi ukladá pri priberaní primárne do brucha, inak som vysoká a mám tenké ruky aj nohy, ale s tým bruchom som mala problémy vždy. Pri ultrazvuku v 1.trimestri si vravím, že tu máš, zlá viditeľnosť kvôli tuku na brušku. Ale za celé tehu som pribrala asi 5kg, skôr pozorujem, že mi miznú tukové zásoby, vôbec nemám boky, schudla som aj zo stehien, bruško je pevné a už absolútne bez tuku a napriek tomu na ultrazvuku v 2. aj 3. trimestri zase extrémne limitované usg podmienky. Tak som sa na to spýtala a podľa gynekologičky a aj gynekológa čo mi robil tie veľké ultrazvuky to nie je vždy len o tuku. V mojom prípade je to zlá echogenita, vodivosť v tkanivách a tiež extrémne hrubá placenta vpredu, bábätko mám vo veľkej hĺbke za brušnou stenou. Gynekológ mi vyslovene povedal, že každá druhá žena, čo mu príde na usg má oveľa viac tuku ako ja. Tiež mám známe, čo ani pri vysokej váhe (100 kg a viac) nemali nikdy problém s viditeľnosťou pri usg. Nemusí to byť teda len brušným tukom. A ak áno, teraz sa tým už netráp. Možno si vypočuješ poznámku na adresu svojej váhy aj od lekárov, ale už s tým nič nenarobíš. Treba sa obrniť pred takými poznámkami. A potom možno do budúcna pred plánovánim ďalšieho bábätka skúsit chudnúť v dostatočnom predstihu. A aj v prípade zlej viditeľnosti si minimálne špecialisti na tých veľkých ultrazvukoch vedia poradiť, takže žiaden strach. Nezožieraj sa tým a užívaj si tehotenstvo.

angieves
3. jún 2021

Ahoj, ja som momentálne v 22 týždni... Som slečna, ktorá je tehotná a nemám nadváhu, ale obezitu ...Od začiatku mi ho bolo vidno... Neviem, nie som odborník, ale myslím si že to tým nebude. Na svoju výšku mam o 20 kg viac a bolo malého vidno od začiatku 🙂

dmk_1
4. jún 2021

Kazde sono, sprava zacina zla echogenita, nebolo mozne vysetrit toto a hento. Tuk na bruchu mam, proste sa tam vekom, sedavou robotou a stylom zivota usadil, ale nie som obezna, proste mam par kil naviac. Moja gynekologicka specialne na tuto debatu o kilach reagovala, ze sme, aki sme a nemozeme byt vsetci tabulkovi, nedava vahu tabulkam, BMI a pod. Takisto primar v nemocnici na morfologickom vysetril vsetko, vsetko mi ukazal, co premeriaval, este som sa ho osobitne opytala, ze ci je nieco, co nevidi, co sa nedalo vysetrit. Ja uz mam taky pocit, ze do tych sprav z vysetreni automaticky pisu, ze viditelnost obmedzena alebo zla, aby boli chraneni, keby nieco.

mima172
15. dec 2021

Autorka: ja mám nadváhu a mala som i placentu vpredu, čiže bábätko bolo vždy zle vidno. Dr to nazvala, že "hrubšia brušná stena", vtedy sme sa na tom doma rehotali. Na jeden utz ma poslala k špecialistovi, lebo nevedela poriadne skontrolovať srdiečko a obličky, keďže bol naozaj zlý obraz. Pohlavie sme nevedeli na 100% až do pôrodu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre