Ahojte, mám silné tehotenské nevoľnosti. Mám to už tretie tehotenstvo a trvá mi vždy veľmi dlho (až do 24-28 tt, aktuálne som len 10tt). Táto diskusia je pre tie, ktoré to mali tiež a niečo im pomohlo - prosím, nepíšte, ak ste zvracali raz denne, občas vám prišlo zle... Naozaj mám závažné nevoľnosti, sú celodenné, a nikdy neprestávajú, nedokážem sa ich zbaviť.
Som absolútne vyradená zo života. Mám dve deti a popri nich som pracovala z domu - musela som prestať, neviem sa poriadne ani postarať o domácnosť a deti, musím si volať pomoc, neviem navariť, odfungovať jeden normálny deň.
Veľa zvraciam, ale na to som bola pripravená, zvracanie bola pre mňa súčasť tehotenstva. Čo je horšie, mám celodennú nevoľnosť, neustále mi je nevoľno, mám absolútnu nechuť do jedla, kebyže nemusím, nejem, mám aj bolesti brucha, napína ma aj 20-30x denne, ešte horšie ak sa zabudnem najesť. Reálne zvraciam (že aj niečo zo mňa vyjde) cca 5-7x denne. Mám to od 4 tt.
Na jedinej poradni, kt som doteraz mala, mi dr predpísala torecan. Dokonca som si zohnala aj čípky. Neúčinkuje mi.
Čítala som o cbd oleji, ale bojím sa, keďže nie je bezpečný pre tehotné. Bežné rady všetky poznám, pravdaže jem každú hodinu, skúšam zázvorové veci, cmúľam cukríky, žujem žuvačky, pijem čaje, colu, fatru, jem studené alebo teplé...
Ale toto, čo žijem, nie je život. Je to zúfalstvo, neuvoľnilo sa to ani na jedinú hodinu, jediný čas, keď mi nie je zle, je keď spím a cca 10 sekúnd po zobudení. Čakala som uvoľnenie po 10tt, ale ono sa to posledné dni od ukončenia 10tt ešte zhoršuje, viac zvraciam a veľmi málo vládzem, som neskutočne unavená, spím denne aj 12-14 hodín. Rodina zatiaľ ťahá za mňa, ale už aj oni nevládzu. Potrebujem nájsť nejaké riešenie... prosím o pomoc, ak niekomu niečo pomohlo... budem vďačná za rady.
Mne pomohlo az porodit🙄 ešte na sale som grcala 3x
Nemam riesenie. Mne nepomohlo nic. Ani mata, zazvor, babske recepty. Nic. Vraj je to sposobene kolisanim cukru v krvi. Skus jest menej rychlych sacharidov. Ale neviem ci ti tato rada pomoze. Ja som vtedy jedla len piskoty a pila kakao. (teda uplne zle z pohladu sacharidov), ale mne aj vsetko smrdelo a skoro na nic som nemala chut..
@venividivikinka mozem sa opitat??? Pred 4 mesiacmi som mala styk neviem ani ci sa domna urobil povedal ze urcite nie a 1.1 2022 zsom.mala.menzes a ten mesiac som.si robila 3 testt a visli negativne neviem ci klamu testy abo ukazuju pravdu
Mne troska pomohla injekia od gynekologicky (nepamatam si uz nazov), jedla som tak maximalne pecivo a vyvar, nic ine som v sebe neudrzala, este aj to som sa musela premahat....inac bohuzial nic z babskych rad nepomohlo :(...drzim palce aby sa to coskoro zlepsilo
Ja som si tym presla tiez 3x a uplne pomohlo len porodit. Ciastocne zmrzlina. Inak nic, vracala som aj vodu.
Pri prvom mi predpisala gynekologicka Torecan, absolutne nepomahal a trvali do konca 4.mesiaca.
Pri druhom mam predpisany Degan a Helicid, dvakrat hospitalizovana, ale nepregrcam cele dni 🙂
Ziadny zazvor, mata, male porcie a podobne zalezitosti nepomahali 🙂
@inkubator dakujem, opytam sa na ten helicid. problem je aj v tom, ze tie lieky primarne su na vracanie. ja by som potrebovala daco na ten pocit nechutenstva, akoby mam crevnu chripku
@venividivikinka nepomozem ti, len ti chcem popriat, aby to co najskor preslo. Mam to za sebou pri prvom tehotenstve. To bolo nieco priserne! Uplne sialenstvo! Vracala som od rana do vecera, od vecera do rana a este aj medzitym! Cista hroza! Je to uz 26 rokov, no nikdy nezabudnem!
Drzim palce🙏
@venividivikinka velmi ta lutujem, je to iba prezivanie a neskutocne vycerpavajuce :( mne pomohlo 4 dni byt napojena na infuzky a degan. Po 16 tyzdni sa to zacalo zlepsovat 🙏
Celý deň mi bolo zle . Do 7 mesiaca. Zvracala som . A nič mi nepomohlo....
@venividivikinka ahoj, absolútne ti rozumiem. Mne bolo zle od cca 8.tt. Zvracala som každú chvíľu. V 16.tt zvracanie vygradovalo do takého extrému, že sme o 1 v noci šli do nemocnice pretože som už vyše týždňa zvracala aj 20x denne a aj v noci. Nejedla som, nespala, zvracala som žlč a potom aj krv. Ešte zo začiatku som jedla, neskôr už len suché rožky ale potom už šlo všetko hneď von. Do toho 16tt som schudla 4kg. Nepomáhalo absolútne nič. Bola zo mňa fyzicky a psychicky zlomená troska. 3 dni infúziek mi veľmi pomohli. Mala som ísť skôr. Diagnóza hyperemesis gravidarum. Potom asi týždeň na to sa mi to vrátilo, ale už len max 5x denne som zvracala. A dokázala som už čo to zjesť a nevyzvraciať. Prešlo to v cca 25.tt ale ťažko od žalúdka mi bolo do konca tehu. Plus kyselina nonstop. Jediné čo mi trochu pomohlo boli mandle. Škoda, že som sa o nich nedočítala skôr. Skús, uvidíš. Inak ani neviem či chcem druhé po tejto skúsenosti. Tie najhoršie 2 mesiace boli pre mňa oveľa ťažšie ako starať sa po pôrode o bábo. A to som mala otrasný pôrod. Neviem či by som dala druhé takéto tehu. Normálne ma až úzkosť chytá. Do toho sa starať o staršie dieťa, no mám z toho obavy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@venividivikinka mne pomohlo magnézium niekde píšu ze tie nevoľnosti sú aj z jeho nedostatku.