Nadmerné priberanie - môže to byť preeklampsia?

lrnka
1. nov 2019

Chcem sa spytat, ze ci niektora z vas pocas tehotenstva pribrala rapidne. Ja som v 29tt. a uz som pribrala 20kg. Zacala som pri 62kg.Prvykrat mi namerali zvyseny tlak 140/70 a aj modriny na jednej nohe sa mi objavili take fialove flaky skor. Len pri clenkoch a na jednej nohe. Moze to byt preeklampsia. Vraj mi budu tie flaky sledovat, ale uz vobec nejem sladke od stredy ako kekse. Len prirodny cukor. Stretla sa niektora z vas, ze naramne pribrala tak 20-25kg? Opuchy clenkov nemam. Alebo ci niektorej skor museli ukoncit tehotenstvo koli preklampsii? Vzdy mi merali tlak a brali moc koli bielkovinam ale teraz zabudli zo rat vzorku mocu. Vraj zvyseny pocet bielkovin v moci je priznak preeklampsie.

sintra
2. nov 2019

@lrnka ja som v druhom tehotenstve pribrala 23. Nie z prezierania, neskutocne som bola zavodnena. Tlak bol v norme, opuchy noh paradne, hlavne ku koncu. Vsetko to zo mna odislo tak tyzden po porode.
V prvom tehotenstve som pribrala necelych 20 a mala som tehotensku hypertenziu. Musela som uzivat aj liekymoc bol vzdy negativny a vobec ziadne opuchy.
Takze je to strasne rozdielne.
V 29tom tyzdni mas este do porodu kopec casu, fakt si asi davaj pozor na stravu, lebo hrozi, ze v poslednych mesiacoch este riadne naberies. Aj prirodny cukor je cukor, pozor! Mozno by som sa poradila s odbornikom a presla na tvojom mieste na dietu, ktora sa odporuca pri tehotenskej cukrovke.

mint_blossom
2. nov 2019

@lrnka Ja som pribrala 27kg, pred tehotenstvom som nemala nejaku nadvahu..Takmer vsetko po 1,5 roku zliezlo, no stress 🙂

angela85
2. nov 2019

Ja som pribrala 26 kg. Teraz som rok a mesiac po a do svojej váhy mi chýbajú 2 kg. Vpohode to ide dolu ale nie sami od seba

miruslb
2. nov 2019

Tiež som pribrala 25 kg a ešte som aj dostala tehotenskú cukrovku. Pichala som si inzulín. Po pôrode je všetko v poriadku. Aj váha išla dolu aj cukrovka zmizla.

saurian
2. nov 2019

Ja som so starším veľa pribrala. A pritom som nejedla veľa, primerane, , a stále to šlo hore... Otehotnela som s 53kg a rodila s 87kg 😎. Ale ako to šlo rýchlo počas tehu hore, tak to šlo potom aj dole... bez námahy, samé... Keď som potom otehotnela s mladším mal starší 10m. a mala som 62kg pred aj po pôrode... A pritom som sa stravovala rovnako... Proste som to nevedela ovplyvniť...

mirola
2. nov 2019

Ojoooj podla mna nas teda bude hojne, ja som otehotnela ako 53 kilova rodit som isla takmer 90 kilova, prisaham, ze som jedla malo menej ako predtym a sladke skoro vobec, mne sladke moc nechuti ani vtedy ani teraz.. kocka cokolady na tyzden uplne staci. Ja som masova. Nemala som vsak ziadne problemy okrem toho, ze som sa citila zle po psychickej stranke, boleli ma strasne nohy a paty z tej vahy a nevedela som spravit ani drep co som bola ako obrovsky medved, som bola zdravotne uplne v pohode tlak nizky, ziadne opuchy ani modriny. Potesim ta.. ale svoju predporodnu vahu som mala presne o 8 mesiacov od porodu bez ziadneho ani len malinkeho usilia pri jedeni coho a ako a kedy som len chcela. Teraz mam este o par kil menej 🙂 neostalo mi na tele nic zmenene ani jedna stria nic, toto pribratie je fyziologicke.. neda sa to ani len porovnat s klasickym priberanim z jedla.. telo sa da rychlo do poriadku..

lujza123
2. nov 2019

@lrnka áno, pribrala som takmer 30 kg, ku koncu tehu som ale bola aj dosť opuchnuta hlavne nohy.
Váha bola na začiatku tehotenstva v pohode, priberala som presne podľa tabuliek a potom prišiel zlom asi v 27 TT a váha išla šialene hore.
Ešte som sa to snažila zachrániť diétnou stravou, žiadne sladké, múčne, vyprážané ale nepomohlo.

evalin88
2. nov 2019

Po porode zasa veľa zhodiš, zvlašť keď budeš kojiť, behat okolo maleho. Moj maly ma 18 mesiacov a nam svoju povodnu vahu, je to take male šidlo...

arual748
7. nov 2019

Ahojte baby, som rada, že som našla túto tému, snáď mi niektorá poradí. Som na začiatku tehotenstva len v 7tt... cca 3 mesiace pred tehotenstvom som vážila 59kg ideálna váha v ktorej som sa dobre cítila... počas toho ako som zistila, že som tehotná som sa odvážila a mala som prvotnú váhu 62kg ano počas toho kedy som otehotnela som veľa jedla... takže asi tým, ale teraz, nemám vôbec na nič chuť, musím sa nútiť do jedla, mám zápchu a nadúva ma a keď spm sa odvážila skoro ma vystrelo, pribrala som na 65,5 kg .... zažili ste to niektprá? Je to normálne tak veľa na začiatku úplne a to fakt nejem veľa a ani sladké ani fast foody ☹ som z toho moerne frustrovaná... cítim sa zle dosť... lebo na bruchu mám len pridaný tuk a nafúknuté brucho

lrnka
autor
8. nov 2019

@arual748 ahoj moze to byt sposobene tym ze sa mozes zavodnovat nejedna sa ani o samotny tuk ale vodu v tele vela pijes? Puchnu ti clenky? Pocula som ze sa niektore zeny zavodnuju

ruzenka777
22. nov 2019

Skúste si požičať alebo kúpiť glukomer a merať si pred jedlom aj 90 min. Po jedle...aspoň pre vylúčenie tejto príčiny... Test vám vyšiel v norme? Alebo ešte ste nebola?

lrnka
autor
24. nov 2019

@ruzenka777 tehotensku cukrovku nemam

lrnka
autor
24. nov 2019

@lrnka ano vela pijem a clenky mi puchnu

eliska13
24. nov 2019

@lrnka nedoporucili Ti kompresivne pancuchy?mne puchli nohy, ale zo sedenia v praci pancuchy bola super vec

ruzenka777
25. nov 2019

@lrnka ok. ja len pre istotu ci sa to nezmenilo priebezne...pancuchy by mohli pomoct, mne opuchali clenky posledne tyzdne, mala som mierne zvyseny tlak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre