Nádcha v tehotenstve trvajúca 3 týždne

21. okt 2021

Uz treti tyzden mam nadchu. Som v tretom trimestri a neviem sa jej zbavit. Ziadna teplota, testy pravidelne negativne (aj pcr). Vkuse upchaty nos, neviem dychat, potom dycham ustami a z toho ma boli hrdlo. Morska voda a naparovanie nezabera, nornalny sprej do nosa som si davala trochu ale uz som voci nemu asi odoona a sliznicu mam stale napuchnutu alebo co. Neviem co s tym ako sa toho zbavit.

matkahelka
21. okt 2021

ja som presne toto mala mesiac vkuse. preslo mi to len v lete pri mori, ked sme sa vratili domov, opat sa to vratilo. bola som u lekara - bral mi krv, ster, vsetko negativne. na pcr som chodila kazdy tyzden- vzdy negat. proste len velmi oslabena imunita z tehotenstva. a to si pripadam ako zajac, nonstop jem len ovocie a zeleninu. po mesiaci mi to pomalicky ustupilo.

marianarem
21. okt 2021

V tehotenstve nos opucha aj kvoli hormonom. Mne nastastie pomahal Nasivin, inak by som tiez nevedela dychat. Porodom to v podstate hned prejde, len neviem, ako mas donho daleko. Este by mozno na odpuchnutie pomohlo nejake antihistaminikum, len to by som sa poradila s lekarom, co je vhodne

denden77
21. okt 2021

bezna tehotenska nadcha, po porode to prejde 😊

autor
21. okt 2021

Este mam 7 tyzdnov do porodu 😩 s tak upchatym nosom nie som schopna fungovat a uz vobec si neviem predstavit rodit takto

marianarem
21. okt 2021

Chod sa poradit s lekarom. Viem ze existuje aj nejaky kortikoid pre alergikov, ktory zmiernuje opuch, mne to lekarka dala s tym, ze sa to v 3. trimestri moze brat. Ja som alergicka a hovorila mi, ze sa mi to moze v tehotenstve zlepsit aj rapidne zhorsit, tak mi to dala do zasoby. Nastastie mne sa alergia zlepsila, preto som to nepotrebovala a zial si ani nepamatam, ako sa to volalo.

89katka89
24. okt 2021

Ahoj ;) mala som mesiac nádchu- 4/5 mesiac tehu. Nevedeli sme ci je to alergia alebo nadcha , skúsila som všetko. Všetky prírodné spreje ,morské vody, soľ, inhalácia, bylinky, aromaterapia ,konvicka na výplach , vincentka dokonca aj tabletka na alergiu a nic. Jedine co mi pomohlo je muconasal. Dávala som si hlavne večer na spánok aspoň do jednej dierky jeden vstrek ( ale toto som až ten posledný týždeň skúsila) Hlavu som mala vždy vyššie aby som dokázala dýchať. Mne to prešlo zo dna na deň, muconasal mi odobril v mini dávkach aj doktor ,lepšie je sa nadýchnuť ako sa dusiť. Ono to samé odíde verím tomu ,ak je to už mesiac voľný nos je možno za rohom🥰😊

autor
24. okt 2021

Vynechala som spreje celu noc, den, aj dalsiu noc. Sice som sa nevyspala a dychala ledva cez usta, ale zlepsilo sa to. Postupne som mala stale viac a viac volny nos. Isla som aj na ORL a dostala sprej na alergiu ktiry upokoji sliznicu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre