Ženy ktoré s tým máte skúsenosť potrebovala by som poradiť čo je dobré na nádchu v tehotenstve lebo už skoro dva mesiace mám nádchu a neviem sa jej zbaviť pýtala som sa aj doktorky svojej ale povedala že to musím proste prežiť což mi nejde do hlavný že na to nič nieje som v 28 týždni za odpovede budem vďačná
@helcanw Niekde som čítala že žiadne s týchto výrobkov sú není dobré a navyše na každom to je napísané ale zas mám takú teóriu že už teraz keď som skoro na konci by mu to nemalo ublížiť keby som v prvom trimestri ešte dobre ale teraz ale neviem či to tak funguje
@leonetta22 mne dvaja gyn povedali, že môžem spreje bez problémov (olynth, muconasal a pod.)
A neviete ako to je s horúcimi nápojmi ?
@leonetta22 aky horuci napoj myslis? Caj mozes, kavu mozes.
Ja som uz dva mesiace vkuse zasoplena chora, dufam furt ze to prejde. Na sople mi pomaha konvickovanie, inak si dam obcas paralen a furt cajikujem
@leonetta22 nechcem ti poradiť zle, predsa len nie som lekár, ale ja som užívala len tie morské soli v tehotenstve, keď som bola chorá a potom som dostala menší zápal stredného ucha a museli mi až prepichnut bubienok. Lebo som mala dlhodobo zapchaty nos. Tie morské soli mi to neuvolnili dobre.
@majlo1234 konvičkovanie ?
@majlo1234 napríklad Paralen grip alebo teraflu
@leonetta22 neinvestujes do inhalatora? Inhalovat budes vincentku. Hodi sa ti to aj ked budes mat dieta chore.
@leonetta22 ano, kupis si v lekarni konvicku a preplachujes nou nos fyzio roztokom kazdy den, ja pri chorobe aj tri krat. Co sa tyka spominanch rozpustnych lieciv, neviem ci su testovane na tehotnych zenach.
Skus precitat nieco o tehotenskej nadche. Tiwz to mam skoro cele tehotenstvo. Vlastne pri kazdom tehotenstve. Teraflu paralen grip isto nie. Aspon mne tak povedali.
@leonetta22 ahoj. Rodila som pred 15m. Mala som bruralnu nadchu v tehu. Az som plakala. Tiez kazdy, ze ziadne kvapky. Bola som az na krcno usno nosnom. Tam mi poradil aby som si dutiny nahrievala fenom. Ze ziadny vlhky ale suchy vzduch. A pouzivala som detske kvapky do nosa. Mam zdraveho syna doma.
@leonetta22 pri akútnych stavoch choroby som používala normálne spreje do nosa a potom sterimar s obsahom medi (pôsobí proti opuchom sliznice a protizápalovo)
@leonetta22 ahoj ja som mala nadchu 4x počas tehotenstva...viem, je to nepríjemné ale treba vydržať...horúce nápoje typu Paralen grilp,coldrex theraflu určite nie radšej si treba urobiť čaj s citrónom a pri horúčke Paralen...a na noc detský sprej do nosa na uvoľnenie nasivin alebo olynth...🙂 Cez deň morskú vodu preplachy, inhalovanie a pod. Môže to byť spôsobené aj hormónmi čiže to sa veľmi nedá ovplyvniť...
Asi nepomôžem ale pripojím sa… moje dutiny maju závislosť už 6 rokov kedže mám aj alergiu na stravu + srsť a používam otrivin a podobne každý deň aj 3x. Morská sol a konvička je u mňa tak na 30minút uvolnenia. 1. Otázka u gynekológa bola ohľadom sprejov a povedal mi, že nech sa snažím obmedziť ale nie je nič horšie ako keby som nevedela dýchať. Čo som si o tom veľa čítala ešte pred tehu tak je jeden sprej ktroý je schválený aj pre tehotné a obsahuje tú istú jedinú látku ako je aj muconasal, otrivin… lenže tieto 2 spreje to nemajú papierovo testované takže tam je písané že neodporúčajú. Gynekológ povedal že tieto spreje uvolňujú dutiny ale aj iné dutiny v tele nie len nosné takže to je to jediné riziko. Z inej štúdie som sa dočítala že tá konkrétna látka nevie fluktovať v krvi takže by tam nemal byť problém. Takže zoberte si z toho to svoje. Čo som čítala aj tu na mk tak nikto z báb čo používali spreje nemali problém. Dúfam že to tak zostane.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leonetta22 dávala som si normálne nasivin detský sprej 🤷♀️