nepoznáte niekto nejaký prípravok na prechladnutie alebo aspoň na skludnenie príznakov? Som v prvom trimestri a v lekárni mi nič okrem čaju nechceli dať, ževraj nič nemôžem. Mám silnú nádchu a bolesti v krku, už 2 noci nemôžem spať, lebo nemôžem dýchať a všetkých budím ustavičným kýchaním. Spreje do nosa a do krku zatiaľ vôbec nezaberajú. Nemám teplotu a čítala som že antibiotika sa dávajú len v najhoršom prípade a aj to je dosť riskantné pre plod. Už som z toho riadne unavená a mám strach, lebo už som raz potratila keď som mala silnú chripku. ďakujem za každú radu.
ja som brala som obyčajný paralen....
ahoj,v lekarni mi odporucili homeopatika a tiez som bola v prvom trimestri. tie mi zabrali....do nosa vincentku a vitamin c najidealnejsie vytlacit jeden cely citron a do toho med....
daj ...si teplý čaj..s citronom......ľahni si vypoť sa.....stále a veľa pi.....kloktaj šalviu,soľ a vodu........požuj cesnak...s chlebom...a..úplne najlepšie ..pre mňa...bolo.....keď som sa strašne bála a nepomáhalo..nič....požula som feferonky kúsok....riadne....a to hrdlo riadne vyštípalo...a mohla som normálne existovať.....a to mi pomohlo 4 krát.....v tehu.../rada mojej babičky/....skoré uzdravenie/pokiaľ vydržíš ..nič si nedávaj....keď tak k lekárovi....bábätko sa vyvíja....moja...ani paralen by som si nedala....
@misul78 atb urcite nesmies.
pomoze ti lezat, nenamahat sa, pit vela tekutin - tu salviu mozes naozaj iba kloktat. a paralen mozes, ak budes mat teplotu, ale opatrne. medom a citrónom tiez nic nepokazis.
a skus sa upokojit, nemysli na nic zle. my sme s mm ochoreli naraz, ked som bola v 12tt. mm bral atb, ja som nesmela. tyzden sme prelezali a zili sme na polievkach a rozkoch, lebo viac sme uvarit nevladali. mam zdrave dvojicky..a aj tvoje babo bude v poriadku, tentokrat urcite 🙂
na zlepšenie dýchania použi pinosol, tieto kvapky môžeš aj keď si tehu a tiež homeopatiká a samozrejme, to čo ti už radili predo mnou - ležať, naparovať sa, c-vitamín...
Ahojky, ja som teraz riesila to iste, tiez som bola hrozne chora v 8. tt. Ja som si dala Bioparox, su to atb, ale posobia len lokalne (vstrekuju sa do krku a nosa) a mozu to aj tehotne. Je to tam vyslovene napisane. Dostanes aj bez receptu. Mne to velmi pomohlo! Na zazvor a salviu pozor, v tehotenstve sa neodporucaju. Skore uzdravenie!
Ďakujem vám veľmi za rady a povzbudenie, idem skúšať čo sa dá 🙂
A vsak to nevyzera tak zle. Asi dost otravne to kychanie... ale prejde aj same... Vela pit (nech sa bacily vycikaju), viac cecka a inych vit., cibula, cesnak, vyvar - polievka. Lenosit a urobit si cas pre seba, nech domacnost a ostatne povinnosti sa bez Teba zaobidu.
Ja som takto ochorela ku koncu tehotenstva...jedla som denne 3-4 struciky cesnaku, nie je to ale ziadna pochutka, hlavne ked ich musis rozzuvat, no pomohol velmi. A k tomu zvlhcovac vzduchu naplneny slanou vodou a vsetky hlieny sa ti pustia.
Hlavne ziadne ATB, ja som musela v prvom trimestri uzivat troje lebo ma islo zadusit a teraz vychovavam dieta s postihnutim.:( Radsej ma mali nechat ...
@misul78 daj si do flasky cca 2dcl na platky citron (dobre umyty), a na to zazvor a opat citron a zazvor atd a nakoniec to zalej medom a kazdy den si daj po lyzicke. Vyborne na imunitu, drz to v chladnicke. Neviem ci sa moze v tehu Sinupret , ale ten dobre uvolnuje hlieny. Paralen mozes, nebude ta tak boliet hrdlo. staci ked si das najprv len 250tku alebo len polku z toho. a do nosa Pinosol, alebo Mucosolvan, tie dobre uvolnia nos 😉 veeela vela caju, ovocia a zeleniny a skore uzdravenie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@misul78 skus zazvorovy caj s medom a citronom... alebo iny caj na prechladnutie - su rozne. naparovat sa, kloktat slanou vodou...