Nábeh na trombózu. Máte skúsenosti?

tanaja
13. jan 2009

Ahojte,

potrebujem asi pocut nejake slova utechy, ze nemusi to byt take zle.
priebeh tehotenstva zatial nic moc. v 6tt krvacanie a 8tt znova, ale to uz poriadne aj s bolestami. zistili mi tiez nabeh na trombozu 😢 hmm...dnes som bola na genetike v Ba, zajtra ma caka amniocenteza. nebojim sa toho zakroku, skor vysledku. mam riziko na Down`s syndrom. skrining v I.trim.bol pozitivny NT 3.7mm a nosna kost 1.6mm

dakujem za akekolvek reakcie

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanaja
autor
13. jan 2009

diky moc, ja idem na amnio. vysledky by som mala mat do 48hod., teda prve a tie dalsie co daju kultivovat, ci co budu o tri tyzdne.
tiez chcem mat zdrave dieta, velmi 😒

petreva
13. jan 2009

Tanaja, zdravím, chtěla jsem tě nějak povzbudit...vím, jaké to je, když je těhu problematické, potíže se nabalují...na zítra přeju mocmoc odvahy a hlavně a zejména zdravé miminko ve tvém bříšku!! Co ta tromboza? Bylo jen podezření nebo se projevila? Já zrovna doma ležím s hlubokou žilní trombozou 😢
Tani, drž se, brouček za to stojí, viď, ale není to jednoduchý... 🙂 🙂 🙂

tanaja
autor
13. jan 2009

Ahoj petreva, trombozu mame v rodine. ja cakam na vysledky krvi, potom sa uvidi ci budem musiet brat nejake lieky.

dakujem

petrach
13. jan 2009

tanaja jen ti chci popřat hodne štesti a dobre vysledky...držim palce

mam dve kamaradky ktere meli podežřeni na downa a obe deti jsou zdrave a v pořadku..
stava se často že ten prvni screening dopadne pozitivne a ve vetšine připadu je to falešny poplach!!!!!!

petreva
13. jan 2009

Tanaja, tak to je velká naděje, že to bude dobré 😉 já myslela, že máš nějaké potíže nebo už podezření...ale možnost tady je, to je jasný ☹ je dobře, že ti vzali krev a kdyby nááááhodou tak budeš pod kontrolou!!
Lepší prevence než léčba, že jo...mě se projevila z ničeho nic...takže já už léčím 😒
Necháte si říct, co čekáte, když jdeš na amnio?

cikyta
13. jan 2009

Ahoj.Ja mám tiež trombozu. 10 násobok viac ako je priemer a v tehotenstve ešte viac.Z genetiky mám zistené 2 mutácie heterozygot+homozygot a musím si denne pichať fraxiparin injekcie až do šestonedelia.Ale dá sa...aj ked už nemám miesto na vpichy.Najprv do brucha,potom stehien,teraz ruk.
Zelám ti vela šťastia.Bude dobre,uvidíš! 😉

tanaja
autor
13. jan 2009

Ahoj petrach, kiez by si mala pravdu 🙂 \
petrava, keby som neotehotnela,ani by som nevedela, ze mi to hrozi. zisila to moja gynekoligicka z krvnych testov. drz ti velmi palce 😉

tanaja
autor
13. jan 2009

ahoj cikyta. mozno ma to tiez caka, cakam na vysledky krvi. pijem aspon vela tekutin, aspon 2L. pila som dost malo. oj, drz sa 🙂

nellka21
10. mar 2019

@tanaja @cikyta @petreva ahoj ako ste na tom s trombozou odstupom času?

tanaja
autor
10. mar 2019

@nellka21 Vobec to neriesim, len pocas tehotenstva,ked musis chodit na krvne testy som si musela pichat heparin.

nellka21
10. mar 2019

@tanaja neberieš alebo nebrala si žiadne lieky? Okrem heparinu?

tanaja
autor
10. mar 2019
cikyta
10. mar 2019

@nellka21 chodím pravidelne na hematologiu každý 2 rok, kde mi berú krv na rozbor a sledujú hlavne zražanlivost. Prešla som dvoma laparoskopiami s fraxiparínom. A teda pokial nejde o operaciu, dlhodobe ležanie, let lietadlom, tehotenstvo atd. netreba mi žiadne lieky-injekcie 🙂 Stav v pohode 🙂 Len ma začínaju bolieť krčove žily ☹

nellka21
10. mar 2019

@cikyta ja som bola pred cca tromi rokmi na sklerotizaciu a mam ich naspäť už po roku od zákroku, takže zvoľ inú metódu ak budeš môcť. A keď to máš vrodené nemáš s tým problémy? Neobjavuje sa ti zrazenina?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre