Myopatia, svalová dystrofia, myastenia a tehotenstvo

kebulina
18. aug 2011

Ahoj žienky, keďže mám jedno z týchto ochorení a som v 14. týždni tehotenstva, svalovú "výdrž" mám ešte viac zníženú ako "normálne", tak sa chcem spýtať, ako ste zvládali tehotenstvo a pôrod. Vedeli Vaši ženskí lekári, ako s vami zaobchádzať? Dalo sa Vám cvičiť? Ja som dnes išla z poradne a stavili sme sa na nákup v Tescu a po chvíli nakupovania mi vypovedali medzirebrové a chrbtové svaly a potom som sa tam už len šmatlala v predklone ovesená o košík. Pribrala som zatiaľ 2,5 kg, no bojím sa, ako to bude neskôr, keď som z každej "blbosti" odstavená.

kukucg
26. sep 2011

@kebulina Ahoj, ja nemam ani jedno z tychto ochoreni, ale moja kamaratka ma zrejme myasteniu, je nejak v procese kedy by jej to mali potvrdit... chcela by tiez babo ale zatial jej to neurologicka nedoporucila... ako to bolo u teba prosim ta??

kebulina
autor
8. okt 2011

Ja som chodila po lekároch 2 roky aj 4 mesiace, kým mi ochorenie zdiagnostikovali. Už som bola zrelá na psychiatra, lebo mi verila len najbližšia rodina, ktorá ma pozná. Keď sa nevedelo, kde je problém, tiež mi jedna lekárka zatiaľ neodporúčala otehotnieť. No na druhej strane, keby som ju počúvala, že cvičiť, cvičiť, nevšímať si bolesť a presilenie svalov a kvôli lepšiemu vnímaniu bolesti užívať antidepresíva, tak by som skončila s poškodenými svalmi na vozíku alebo so zlyhanými obličkami. Myslím, že na myasténiu už existujú lieky a určite nech vyskúša nejakého neurológa v nemocnici, kde sa zaoberajú nervovo-svalovými ochoreniami.
Závisí od nej, ako sa na to cíti, Musí si veriť a hlavne sa šetriť.

babo78
9. jan 2014

Ahojte, chcem sa opytat ako to je ked mam cervikalnu svalovu dystrofiu s pichanim botoxu v tehotenstve resp. pri planovani babätka? Som po IUI a cakam na vysledky ci sa podarilo babätko. Ak by sa nahodou nepodarilo na 1x otehotiet po IUI, mozem si dat pichnut botox, ked by ma cakala dalsia IUI? Som zufala, pretoze to mam uz zase v zlom stave, ale nechcem ublizi babätku.
Dakujem za kazdu radu, nazor.

miysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre