Myóm v tehotenstve

buduca_mamicka007
27. jan 2022

Ahojte, kedze som mala vacsi myom, gynekologovia navrhli bud rychlo otehotniet alebo si ho dat vybrat...rozhodli sme sa skusit otehotniet a podarilo sa, aktualne od zajtra som v 15tt. Zatial nastastie ziadne komplikacie, babatko rastie ako ma, sice bolo trochu spinenia v 6-7tt, nasadila mi lekarka duphaston a uz je vsetko ok. Aktualne zacinam 15tt, myom narastol z 5x6 cm na 10x11cm...ziadne komplikacie nrtobi, rast by uz nemal, 3 gynekologovia mi povedali ze babatku myom by nemal vadit.... je tu nejaka mamicka ktora tiez otehotnela s myomom? Ako vam narastol? Robil problemy ci bolo vsetko v pohode? Dakujem za zdielanie 🙂

buduca_mamicka007
autor
27. jan 2022

Este poviem to, ze operovacia by bola riziko, krdze myom mam dost na zlom mieste - ak by sa nahodou nieco skomplikovalo, nemusela by som potom mat nikdy deti... preto sme najprv chceli skusit otehotniet a podarilo sa nastastie celkom rychlo 🙂

eerikusik
27. jan 2022

@buduca_mamicka007 ja som mala.Zacinala som na nejakých 4x4 a v šiestom mesiaci mal plus mínus 10x10 ďalej už neviem, pretože bol na mieste kde sa kvôli bábätku nedal zmerať. Ja som ho mala"vzadu" a ako dieťa rástlo posúval sa vyššie. Problém môže spôsobiť vtedy ak je v pôrodných cestách, vtedy nasleduje cisársky. U mňa dopadlo všetko ok a rodila som prirodzene celé tehotenstvo som o ňom ani nevedela. Po pôrode sa zvykne zmenšiť, u niekoho aj zmiznúť,to povedal gynekológ mne. Držím prsty nech je všetko ok🙂

buduca_mamicka007
autor
27. jan 2022

@eerikusik och diky ze si sa ozvala..som rada ze mas takuto super skusenost 🙂 mne tiez myom nerobi ziadne problemy, ani pred tehu, akurat ma traoi ze tak narastol...nastastie je daleko od babatka,placentu mam vzadu, rastie smerom do brucha co som pozerala...tak snad nebude vobec zavadzat ;)

lizardd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radkako
27. jan 2022

@buduca_mamicka007 ahoj, ja mam 4 kusy az. A rastli v teho. Stastie, ze ani jeden nebol v porodnych cestach a ani nebranili v raste babatku. Mna strasne boleli, hlavne ten vacsi cca 10cm, krce pri prudsom pohybe, aj v spanku pri otáčani sa v posteli. Po porode sa zmensili. Pri samotnom porode problem nerobili. Rodila som pred 2r ako 38 rocna

andreagartnerova
27. jan 2022

Ja som mala na začiatku tehotenstva 8x4 ak si dobre pamätám, čakali, či sa bábätko udrží a to som dosť spinila. Nakoniec asi praskol pôrodom

ailiba
27. jan 2022

@buduca_mamicka007 poznám jednu kocku, čo mala myom ako pomaranč a všetko prebehlo v poriadku. Vlastne jej ho chceli operovať a vtedy zistili, že je tehotná, tak ho neoperovali. A porodila zdravé babo. Držím palce, nech to tak prebehne aj u teba. Určite ver lekarom👍

buduca_mamicka007
autor
28. jan 2022

Dievcata dakujem krasne vam vsetkym za upokojenie a za taketo super pozitivne realne pribehy mamiciek 🥰 snazim sa na to nemysliet a verim ze vsetko dobre dopadne a mojmu babatku v brusku nic nebude chybat 🥰

erika707
27. máj 2022

Ja som tiez rodila s myomon ,pocas tehu dost narastol 10x9cm tusim, nastastie nebol porodnou prekazkou a rodila som normlane, po tehu sa stiahol a este je mensi ako byval na zaciatku tehu.

shogun
27. máj 2022

@buduca_mamicka007 Ja som porodila 2 deti s myomom prirodzene a to ma strasili na zaciatku cisarakom a rizikove, potom som si ho dala vybrat. Chvilu bol pokoj a zasa mam, dokonca viacej

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre