Mykóza v tehotenstve

macko1007
12. okt 2022

ahonte,som na zaciatku 17tt a mam opat mykozu..prvy krat prěiecena asi mesiac dozadu a chytilo ma to zase.. je mi to uz blbe zase volat dr,je nieco co mozem kupit aj v lekarni? vcera vecer mi tam nechceli nic predat,ze tehotne nemozu nic z volneho predaja..

sirka9
12. okt 2022

@macko1007 krém clotrimazol. To mi dal gynekolog v tehotenstve. A výrazne obmedziť sladké, užívať probiotika. Ale kľudne lekárovi zavolaj, opakovana mykoza v tehotenstve nie je nič nezvycajne a nie je to ani trápne ani blbé. A hlavne, lepšie s lekárom než si dat niečo len tak, najmä v tehotenstve. Nechceš predsa ohroziť dieťa, hoci nevedomky

pinkgirl
12. okt 2022

@macko1007 Nemá ti byť čo blbé ísť s týmto problémom k dr. Práve v tehotenstve je veľa žien ktoré sú citlivejšie na intímne pliagy hoci za bežných okolností mimo tehu s tym problém nemajú a určite to treba preliečiť. Vidíš že v lekárni sú opatrní. Dr.ti predpíše liečbu, urobí ster. A hlavne neliečený zápal môže mať vážnejšie následky. Takže smer dr.

werony_n
12. okt 2022

@macko1007 vôbec ti to nemá byť prečo blbé ja som skoro z každej poradne išla s liekmi na mykozu lebo mam s tým dlhodobo problém. Co môžeš určite je canesten masticka ale ideálne sú lieky od gynekologičky, mne moja bežne predpísala jedno balenie naviac aby som jej nemusela stále volať.

macko1007
autor
12. okt 2022

@werony_n volala som tam,mal by dojst recept…v prvom tehu vobec nic,v tomto mam pocit svrbenia asi stale

pinkgirl
12. okt 2022

@macko1007 pokús sa menej konzumovať sladké, bielu múku a kúp si aj ženské probiotiká.

natalala
12. okt 2022

@macko1007 mal by sa hlavne preliecit aj partner, lebo je moznost ze si to budete tak medzi sebou prenasat. U partnera sa to ani nemusi prejavit. V tehotenstve su zeny nachylnejsie na rozne taketo problemy.

macko1007
autor
12. okt 2022

@natalala praveze po prvej mykoze a prelieceni sme pouzivali ochranu ,tym to nebud

macko1007
autor
12. okt 2022

@pinkgirl sladke praveze vobec nejem,pojem aj acidka a take veci ani tomu bielemu pecivu vela nedam..

pinkgirl
12. okt 2022

@macko1007 nuž si v tej skupine žien, ktoré sú v čase tehu náchylnejšie na mykózu. Skús tie probiotiká, tieto sú fajn - berú sa orálne.
https://www.notino.sk/gynimun/dual-protect-s-dv...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre