ahonte,som na zaciatku 17tt a mam opat mykozu..prvy krat prěiecena asi mesiac dozadu a chytilo ma to zase.. je mi to uz blbe zase volat dr,je nieco co mozem kupit aj v lekarni? vcera vecer mi tam nechceli nic predat,ze tehotne nemozu nic z volneho predaja..
@macko1007 Nemá ti byť čo blbé ísť s týmto problémom k dr. Práve v tehotenstve je veľa žien ktoré sú citlivejšie na intímne pliagy hoci za bežných okolností mimo tehu s tym problém nemajú a určite to treba preliečiť. Vidíš že v lekárni sú opatrní. Dr.ti predpíše liečbu, urobí ster. A hlavne neliečený zápal môže mať vážnejšie následky. Takže smer dr.
@macko1007 vôbec ti to nemá byť prečo blbé ja som skoro z každej poradne išla s liekmi na mykozu lebo mam s tým dlhodobo problém. Co môžeš určite je canesten masticka ale ideálne sú lieky od gynekologičky, mne moja bežne predpísala jedno balenie naviac aby som jej nemusela stále volať.
@macko1007 nuž si v tej skupine žien, ktoré sú v čase tehu náchylnejšie na mykózu. Skús tie probiotiká, tieto sú fajn - berú sa orálne.
https://www.notino.sk/gynimun/dual-protect-s-dv...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@macko1007 krém clotrimazol. To mi dal gynekolog v tehotenstve. A výrazne obmedziť sladké, užívať probiotika. Ale kľudne lekárovi zavolaj, opakovana mykoza v tehotenstve nie je nič nezvycajne a nie je to ani trápne ani blbé. A hlavne, lepšie s lekárom než si dat niečo len tak, najmä v tehotenstve. Nechceš predsa ohroziť dieťa, hoci nevedomky