Mykóza v tehotenstve

23. jún 2022

Som tehotná a už pomaly 3. Týždeň ma trápi mykóza. Už z toho nevládzem, gynekologička mi kazala dávať si canesten krem že potom uvidíme. V daný moment mi pomože, prestane ma to hned svrbieť aj páliť ale neustúpi/nevylieči to uplne proste. Gynda povedala že niektore ženy možu mať pri tehotenstve chronické mykozy či čo to ale je to už naozaj na nevydržanie😩 ďalšiu prehliadku mam až o 2 týždne a naozaj nechcem čakať, jednak sa bojim aby to neuškodilo babetku a za ďalšie neda sa to vydržať naozaj. Neviete prosím doporučiť niečo? Hygienu dodržiavam, každý deň sa sprchujem mam intimne mydlo, aj pohlavný styk sme s mužom nemali od kedy mam tento problem.

kiki68
23. jún 2022

Nemas cukor v strave? Napr rozne sladke jedla, syry, mlieko, toto je zaklad problemu. Telo ma potom tendenciu mat kvasinkove infekcie. Skus co takto nieco nepomoze.

trgypadl
23. jún 2022

Ahoj, ak mas dlhotrvajuce tazkosti chod za gynekologickou nech Ti zoberie kultivaciu, nenechaj sa odbiz.ano v tehotnestve su zeny nachylnejsie na mykozu, ald kludne tam moze byt iny problem, drzim palce

bambulka814
23. jún 2022

CloGin je úplná záchrana, veľmi veľmi odporúčam, tiež som tehu. Mne to zmenilo život.

https://www.mojalekaren.sk/clogin-vaginalny-vyp...

evkars
23. jún 2022

Pri prvom som mala mykozu 8 mesiacov z 9, preliecoval ma gynazolom, jediny krem ktory mi zabral, a po tehotenstve mi zabera, treba sa opytat dr, tehotne ho mozu

autor
23. jún 2022

@kiki68 no sladké jem práve velmi vela kedže to ml teraz asi najviac šmakuje, mlieko tiež pijem vela

autor
23. jún 2022

Mne za normalnych okolností rosalgin zaberie vždy A velmi rýchlo len som si neni istá či to možu tehotné ženy.

yoxinka
23. jún 2022

Toto ťa asi nepoteší, ale ja som mala počas dvoch tehotenstiev mykózu nonstop!!! Preliečili sme o dva týždne zas. Ja som chodila každé tri dni ku gyndošovi a vytieral mi to vnúrorne boraxglycerínom. Keď som mu už skoro tam plakala, že čo pomôže, povedal, že pôrod. A mal pravdu. Po pôrode akoby uťal, nič. V oboch prípadoch som čakal dievčatá. Keď som bola tehotná so synom, nemala som vôbec takéto problémy.

evkars
23. jún 2022

Este mozes nasadit probiotika, probiofix su najlepsie

lydiasabolova
23. jún 2022

Gyntima probioticke vaginalne capiky

diamond007
23. jún 2022

Zmeň stravu....vyluc sladké a mliečne. Napomáha mykoze totizto

sabinka022
23. jún 2022

Co to mas za gynekologa,ze toto neriesi? Ved su uz bezne dostupne globule a kremy na liecbu mykozy aj v tehotenstve. Okrem toho, ze je to vrcholne neprijemna zalezitost,tak moze sposobit predcasny porod a prechod plodu cez mykoticke prostredie posvy tiez nie je terno. Napr taky Macmiror je zazrak! Jednoznacne riesit a liecit.

kiki68
23. jún 2022

Tak vyradit to sladke, neprospieva to nikomu, ani Tebe a ani babatku. Skus a uvidis ci za take dva tyzdne bude lepsie

andyka105
23. jún 2022

Ahoj ja som mala mykozu od 6tt lekar mi povedal ze do konca 1. Trimestra ma nemoze liecit liekmi tak sme skusali iba volnopredajne… v 12tt mi dal gynimum rapid ze skusime este toto a ak to nezabere da lieky…. Brala som to 7 dni za sebou a musim povedat ze odvtedy sa mi zatial mykoza nevratila. Mne to zabralo. Treba mozno skusit nieco do vnutra a nie len krem…

cyberk
23. jún 2022

ja som cele tehotenstvo sa liecila na mykozu... vyliecila som sa a o 2 tyzdne som ju mala zas... porazalo ma.. gyn mi furt predpisoval macmirror, to asi najhorsie lieky 12 dni brat s pocitom ze aj tak o par dni budem zas tam kde som bola... tie mi ani pred tehu nikdy nezabrali, canesten tablety sa vraj neodporucaju v tehu... tak som este skusala rozne vyplachy, speci kremy, a neviem co.. nic nepomohlo... az ked som porodila tak som mala par mesiacov pokoj :D

pinaofina
23. jún 2022

Môžeš aj probiotické vaginálne tablety, ale ideál je ísť na výter, nech ti dá konkrétne lieky na konkrétne kvasinky. Ja som tak povedala ešte v 1 trimestri, to mi povedal, že mi nedá lieky ešte kvôli bábu. V druhom mi už vpohode spravil ster a predpísal lieky (vagináLne tablety) na konkrétne kvasinky. Beriem asi týždeň, ostávajú mi 4 dni a už nemám absolútne problémy. Takže možno toto bude cesta, poriadne to preliečiť.

autor
23. jún 2022

Ďakujem velmi za rady 🙏🏽určite vyskušam a kým nezaberie do kontroly tak poviem nech mi spraví testy alebo predpiše lieky lebo je to fakt otrasný pocit. Nikdy som nemala až takýto problém lebo vždy pri najmenšom náznaku som si kupila ten výplach a hneď som mala pokoj toto neviem čo je zač že tak dlho.

taktotedanie
24. jún 2022

Rosalgin vyplach som ai davala aj ja, velmi jemnucko a davala som si rano polku flasticky a vecer polku flasticky, nemala som vtedy ukonceny 12tt tak som musela vydrzat s rosalginom a potom mi dr predpisala najskor fluoromizin ale pomohli malo, zmenila na Nystatin Galvex vybrala som len 7 tabletiek z 15, dr vravela ze ostatne si mam nechat do zasoby keby nahodou a zatial sa to drzi dobre ale idu horucavy tak uvidime 🤷🏻‍♀️ Sladke som vylucila uplne

chodilasomdomov
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chodilasomdomov
14. júl 2022

ahoj urcite B komplex uzivaj, po týždni pripadne 2 budes citit vyrazne zlepsenie, potom uzivat dlhodobejsie

lillyd
19. júl 2023

@bambulka814 prosím tá v kolkom týždni tehotenstva si užívala clogin?

yoxinka
19. júl 2023

Nechcem ťa demotivovať, ale pri dvoch z troch tehotenstiev som mala to isté. Mykózy furt dokola. Brala som lieky, mala diétu, nepomohlo nič. Lekár mi hovoril, že vždy má pár pacientiek, ktoré to majú takto a jediné riešenie je pôrod. V mojom prípade mal pravdu. Ja som ešte chodila k nemu a on my vytieral pošvu borax glycerínom. Som tam chodila ako na klavír. To mi celkom pomohlo. Ja som to inak mala iba pri tehotenstvách s dievčatami, pri chalanovi vôbec.

lillyd
19. júl 2023

@yoxinka ďakujem ale teda donosila si bábätka v poriadku áno? Ja som v 6+3tt, necitim žiadne pálenie svrbenie nič, len som mala spinenie tak som šla k zastupujúcemu gyn a ten mi povedal, že mám bakteriálnu vaginozu a že nemozem momentálne nič, max tento vyplach ale čítam v popise že nemôžu ho tehotne v 1.trimestri a už som si ho objendlaa tak teraz neviem či si ho mám dat alebo nie

yoxinka
19. júl 2023

@lillyd
Bábatkám nikdy nič nebolo, ale neskutočne mi to oslabilo sliznice a dotrhala som sa pri pôrodoch úplne na kašu. Bakteriálna vaginóza a mykóza sú rôzne veci. Podľa mňa, výplach je menej škodlivý ako baktérie, ale to je len môj súkromný názor, nie som odborník.

lillyd
19. júl 2023

@yoxinka dakujem za info. no ja pôjdem cisarskym koli iným zdravotným komplikáciách.. idem ešte zajtra na jednu injekciu tak sa ešte raz opýtam doktora či môžem ten vyplach naozaj.🙏🏻

zzzzza
4. nov 2024

A pôrody a deti ste mali v poriadku? Konečne som v 2. Trimestri a začíname to liečiť, je to na nevydržanie

zzzzza
4. nov 2024

@yoxinka
Aj by ma dievčatko potešilo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre