Mykóza v 41. týždni

21. nov 2023

Ahojte, kočky,

prosím nemáte niektorá skúsenosť s liečením mykózy v 41tt alebo takomto neskoršom v štádiu?
Situacie je taká, ze mám svrbenie a začervenanie, volala som teda hneď ráno svojmu gynekológovi, sestrička mi hneď predpísala Gynazol aj na aplikáciu z vnútra aj z vonku. Myslela som si že ma budú chciet aj vidiet. Neviem, nejako im nedôverujem, prišla mi jej reakcia urýchlená. Mali dva prešľapi už počas môjho tehotenstva, ktoré v pôrodnici nevedeli pochopiť, po pôrode planujem zmeniť gynekológa.
Tak len či niektorá nemáte skúsenosť? Už som bez hlienovej zátky, vo štvrtok na poradni v pôrodnici otvorená na prst - čo sa mohlo zmeniť keďže mi robili hamiltonov hmat. Som prvorodička a troška ma desí predstava zavadzať si dovnútra nejaké lieky, keď som bez hlienovej zátky. Myslite, že to mám nechat na nich alebo ešte preveriť ambulancii pôrodnice?

Vopred ďakujem za každú radu 🙂

budulinka12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibrunova
21. nov 2023

Ja som mala, dr mi prikázala dať si tabletu, že hádam stihneme, kým porodím, nech je to čím najviac ok, kým začnem rodiť.

nevenka
21. nov 2023

Vies co, neviem, ci mi odisla zatka, toto som si nikdy nevsimla, ze kedy a mam 4 deti, ale pri 1. dcerke som mala vselico v posve, tesne pred porodom, 3x Hamilton, mi davali Macmiror (mala som tam streptokoka, enterokoka a e.coli), ostala mi jedna tobolka, ktoru som si uz nestihla dat a rodila som este zagebrena od nej. Dcerke potom nasli v zaludocnom obsahu enterokoka, nemusela ale nastastie brat lieky, boli to stopy, ale vyse pol roka sme trpeli kolikami, az okolo roka sa to zlepsilo.
Tak ja by som si to asi dala, resp. si sa mohla este poradit v nemocnici, ze ci nie radsej nieco priamo na kvasinky. Ale nevies naisto, ci su to kvasinky a do porodu sa kultivacia nemusi ani stihnut. Nejaku sirokospektralnu profylaxiu by som rada mala. A mas streptokoka, planuju Ti dat ATB v infuzii? Mne totiz pri prvom nestihli, a potom bral ATB syn od tretieho dna zivota 😑.

nevenka
21. nov 2023

@ibrunova hej, treba to trochu podla mna zaliecit, n3jde ani tak o nas, ale o deticky, aby sa hned nenakazili. Videla som v porodnici tolko soplikov a zahnisanych ociek...😔

ibrunova
21. nov 2023

@nevenka presne pre toto, aby sa malý hneď počas pôrodu nenakazil.

domka222
21. nov 2023

A čoho sa bojíš? Horšia verzia je,že dieťa prejde pôvodnými cestami s mykózou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre