Mykóza v 3. trimestri

27. máj 2024

Ahojte nájde sa tu nikto koho celé tehotenstvo trápi mykóza a nezaberá na to nič stále sa to vráti ? Ako ste to riešili alebo ako to riešil vás gynekológ ? Viem že po pôrode sa to už zlepší alebo možno aj úplne zmizne ale nie je to nebezpečné keď stále ta mykóza je ? Mám strach že to budem mať aj pri pôrode, nechcem aby babo niečo dostalo z toho keď prechádza pôrodnimi cestami a ta mykóza tam stále je.

butterflyeffect
27. máj 2024

Nemala som v tehotenstve, ale predtym ano a viem ze na liekoch proti mykoze bolo ze v tehotenstve sa neodporucaju ale ak je to nutne tak sa mozu pouzit. Cize podla mna ak je to dlhodobe tak radej nech ti daju tabletky po nich zvykne rychlo zmiznut. Ak si ich brala a nepomohli, asi by som sa opytala lekara ake su rizika pre dieta pri porode a mozno zvazila sekciu ak ma byt riziko pre dieta.

babovka2321
27. máj 2024

Ja som mala tiez mykozy opakovane v tehotenstve, bez problemov mi lekari predpisovali kremy, vaginalne tablety, probiotika, normalne som ich pouzivala. Lepsie byt pred porodom preliecena, inak mozu byt horsie porodne poranenia aj dieta sa moze nakazit.

autor
27. máj 2024

@babovka2321 tiež mi doktor predpisovať stále aj macmiror aj lomexin ale mne nepomáha nič ...

any3108
27. máj 2024

Ani mne nič nepomáhalo, až samotný pôrod
Ja som to mala chronické od puberty čiže aj mimo tehotenstva
Takmer každý mesiac som niečo užívala, ale nikdy to neodstránilo kvasinky
Vďaka Bohu sa syn pri pôrode nenakazil.
Po pôrode zrazu všetko čisté, žiadne mykozy, dokonca ani teraz v druhom tehotenstve

autor
27. máj 2024

@any3108
Takže si mam stále pýtať vklady od gynekológa aj keď mi to nepomáha ? Pretože už mi dal všetko možné a nepomáha nič a zas mam strach toľko toho stále brať aby to neublížilo nejako ale skôr tomu môžem pomôcť ako ublížiť myslím. Zas asi keby som vôbec nič nebrala neviem či je to tak zle alebo radšej brať aj keď nepomáha.
Ešte by som sa chcela spýtať možno o tom viete viac ako sa presne môže nakaziť bábätko pri pôrode keď je ta mykóza ?

any3108
28. máj 2024

Tak môj gynekológ so mnou ani nedebatoval, každý mesiac bral výter a keď sa potvrdila mykóza tak som dostala liečbu. Ani by ma nenapadlo, že to nebudem brat, lebo neliečená mykóza narobí horšie problémy ako tie tablety
Tak bábätko prechádza z maternice, kde je plne chránené, tak počas pôrodu ide prírodnými cestami von, kde sa nachádza ta infekcia, takže sa môže nakaziť

autor
28. máj 2024

@any3108 ja keď som požiadala môjho gynekológa aby mi urobil výter keďže sa mi to stále opakuje, aby sme si teda potvrdili či je to naozaj mykóza alebo niečo iné, tak povedal že to nie je treba a vždy mi dá vklady len podľa toho ako mu opíšem čo mám ... a brala ste aj nejaké probiotika vklady ? Ak áno pomohli vám na mykózu ? Pretože môj gynekológ mi predpísal probiotika tento raz že si mám vkladať a žiadne iné lieky mi nedal a neviem či to stačí na vyliečenie ...

thoughtfulweirdo
28. máj 2024

Mala som to tak, celé tehotenstvo takmer každé 2 týždne som dostala novú a novú liečbu na mykozu, užívala som probiotiká, aplikovala vaginálne probiotiká, držala antimykoticku diétu, používala také prádlo, hentaké prádlo, také intímky, onaké, žiadne,.... Nič nepomáhalo. Rodiť som išla s mykozou, ale na bábätko sa neprenieslo nič a ani som nemala veľké pôrodné poranenia 🙂

autor
28. máj 2024

@thoughtfulweirdo
Používala ste len tie probiotika na liečbu alebo aj lieky od gynekológa ?
A používala ste tie vklady aj keď vám nič nepomáhalo alebo ste s tým už musela byť bez ničoho do pôrodu ?

any3108
28. máj 2024

Nie nebrala som probiotiká, tým že mňa to trápilo mnoho rokov pred tehotenstvom a aj počas neho, som sa s tým vlastne už zmierila a normálne fungovala 😁 ale používala som špeciálne anionove vlozky napr aj počas tehotenstva kvôli výtokom, a v 1.tehotenstve som mala aj tehotenskú cukrovku čiže som bola na diéte ktorá vlastne je aj protikvasinkova (žiadne cukry, biele pečivo, ryža, atď )
Ono je preto dôležité preliecovat lebo neliečená infekcia môže skracovať krcok a vyvolat predcasny pôrod
Ale to tiež nebol môj prípad
Držím palce

thoughtfulweirdo
28. máj 2024

Používala som vždy aj lieky od gynekológa, lebo povedal, že to treba aj tak liečiť, aby neprešla infekcia vyššie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre