Mykóza v 20. týždni

13. mar 2021

Ahojte, som tehotná v 20t a mam uz dlhšie mykozu,raz je ok, raz je to katastrofa.. dnes je to práve ta katastrofa, svrbí to a stipe dole tak poobede skočím do lekárne na nejaké vaginálne čipky alebo čosi, krém Canesten mam a nepomáha, intímny gel používam, nepomáha.. je pravda ze sladké jem dosť často, ale to už pekných pár rokov.. skúsim ho obmedzit. No Chcela by som nejakú rýchlu záchranu. Pohl. Styk sme nemali uz 2 mesiace co ma to neskutočne bolelo a teraz aj bez styku je to otrasné, vytok mam neustále, hygienu dodržiavam. Viete poradiť nejaký účinný liek, čipok co zaberie do pár dní? Co vám pomohlo Ďakujem

autor
13. mar 2021

Gynekológ o tom vie keď som sa sťažovala ze pri styku mam bolesti a aj po ňom, povedal že stým nevie pomôcť ze ak to nemám celý deň mykóza to nebude, ale už to mávam aj celodenne takže predpokladam ze sa to zhoršilo a je víkend nemôžem mu zavolať ale v pondelok to budem riešiť

tncka
13. mar 2021

Ja si davam Klotrimazol 100 alebo Canesten Combi,tie su super akurat neviem ci to mozu tehotne

iveta7677
13. mar 2021

Rosalgin, len neviem ci je mozne v tehotenstve. Mne velmi pomohol.

ivanka12311
13. mar 2021

Ahoj zavolaj gyn.nech ti predpíše vag. čipky macmirror tie sú úžasné ha ich brala pri oboch tehotenstvach tiež dom mala také problémy 🙄 alebo možno ti napíše niečo podobné len mu povedz že máš takéto problémy

autor
13. mar 2021

@ivanka12311 a da sa to cez telefón vybaviť? Ci ma bude musieť aj pozrieť?

simca06022011
13. mar 2021

Tebe by liecbu hlavne mal radit gynekolog a nie hocico si davat svojvolne... inak krem sa pouziva s cipkami, ako kombinacia. samostatne ti podla mna nepomoze. Ak je to dlhodoby problem tak ti pomoze len dieta bez sacharidov, zaroven s liecbou...

autor
13. mar 2021

@simca06022011 ja viem no dnes som uz zúfalá, možno skúsim vydržať a v pondelok mu zavolám ,len dufam ze nebudem musieť ísť na vyšetrenie ,

luccija
13. mar 2021

Teraz si kúp niečo v lekárni ako prvu pomoc a podľa mňa Ti lekár pošle erecept na toto treba Macmirror.A bez sladkého!sladké vyživuje mykozu, bavlnené nohavičky...

scila
13. mar 2021

Tiež som to mala počas tehotenstva a mne keď bolo najhoršie som si dala obklad z plnotučného mlieka. Netuším prečo, ale mne to zaberalo 🤷

lemra
13. mar 2021

Sedaci kúpeľ z nechtika a probiotika vaginalne mi pomohli

savoya
13. mar 2021

Mne okamzite pomohol Urinal akut forte.

asia83
13. mar 2021

Macmiror 500, na predpis.

asia83
13. mar 2021

@savoya Urinal na mykózu??? 🤦‍♀️

savoya
13. mar 2021

Ano pomoze ti to.Kup si to v lekarni.

lenka2710
13. mar 2021

No Urinal teda beriem aj ja ale na močové cesty, nie na mykozu

michaelapeller
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
13. mar 2021

A preliecil sa aj partner?

mariet24
13. mar 2021

Celé druhé tehotenstvo som mala mykozy, pomohol jenamazol

autor
13. mar 2021

Ďakujem krásne, skusim eda do pondelka vydržať a nech mi prepise nieco a obmedzim to sladké,aj ked horko ťažko. .. partner nema.absolutne problém žiadny. 🙄

andrea78
13. mar 2021

Urcite volaj lekarovi, prepise nieco vhodne, co pomoze, volnopredajne nemusi byt take ucinne a nevies co vlastne mozes. Babsky recept je ponatierat bielym jogurtom ci kyslou smotanou, no udajne to stlmi, mozno by som to vyskusala.

ghostsgirl
13. mar 2021

To, ze partner nema problem, neznamena, ze sa nemusi preliecit. Potom to od neho nanovo mozes chytit

autor
13. mar 2021

@andrea78 ďakujem, myslim ze som o tom kedysi xosi počula, skusim. Vraj aj acidko pit pomáha, skusim aj to

autor
13. mar 2021

@ghostsgirl tak 2 mesiace sme nič spolu nemali, myslíš ze by to mal v sebe taku dobu bezpriznakov?

zuzipolo
13. mar 2021

Tak v prvom rade nie obmedziť sladké,ale úplne bez cukru,dlhodobo a uvidíš ako sa ti uľaví. Moja sestra má otrasné mykozy a stavy hneď ako sa "spustí" so sladkým..náhrad to medom,čakankovým,ďatlovým sirupom ale tiež radšej pomenej,čo najmenej sladiť. Radšej si daj ovocie...

autor
13. mar 2021

@zuzipolo ja som tak zvyknutá jest to sladké, pečiem torty zákusky je to moja záľuba no neviem si predstaviť si nedať ale budem sa pokúšať 😀 nikdy som tieto problémy nemala az Teraz v druhom tehotenstve 😔 skusim viac ovocia.. ďakujem

zuzipolo
13. mar 2021

Ja mám zdravotné problémy,nemôžem laktózu,lepok a väčšinu múk a cukor klasický tiež nie a detto pečiem a kváskujem (nič z toho nemôžem ani ochutnať),je to o nastavení si hlavy. Nechceš trpieť tak skús ten cukor úplne vyradiť aspoň cca pár dní a uvidíš aký zázrak zažiješ,moja sestra to maz cukru..ale preliečiť partnera by si mala preventívne tiež aj keď mu nič nie je 🙂

julliska
13. mar 2021

obmedzit na minimum sladke a pecivo, v lekarni si kup canesten kombi tabletu na vlozenie (+ krem na vonkajsie natretie) a idelyn beliema vaginalne cipky (na noc dat combi, rano po hygiene idelyn bieliema) + urinal akut forte ,pripadne susene brusnice (farmaceut)

andrea78
13. mar 2021

Sladke treba vylucit dlhodobo, vydrzat, tam efekt za par dni nebude, ak uz sme pri tom vylucovani cukru.

tajik
13. mar 2021

Tampón potrieť kyslou smotanou počas dňa a na noc vložka s kysl.smotanou potreta...

misicka177
13. mar 2021

Fungicidin mastička je dobrá mne pomohla

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre