Mykóza na začiatku tehotenstva

10. feb 2024

Dobrý deň, moja lekárka ma dovolenku. Som iba v 5tt, ale mám nepríjemné svrbenie. Pred cca 2 týždňami som používala canesten 6 tbl a zabral. Avšak po pozitívnom teste som začala užívať utrogestan a opäť sa mi to vrátilo. Nemáte niekto skúsenosti co si môžem kúpiť?

rurutiax
10. feb 2024

Canesten môžeš aj v tehotenstve

marticka85po
10. feb 2024

@rurutiax canesten sa nesmie v 1.trimestri.

rurutiax
10. feb 2024

@marticka85po ja som ho mala odporúčaný od gynekologičky. Myslím si, že keď si potrie len zvonka nič sa nestane.

chvostik1
10. feb 2024

Ak sa ti mykóza po užívaní canestenu na 6 dní vrátila už po 2 týždňoch, tak ju treba preliečiť niečím silnejším od gynekológa. Najlepšie aby ti urobili aj stery. Problém je však ten, že väčšina liekov na liečenie mykózy sa nesmie užívať v prvom trimestri. Takže najlepšie pre teba a dieťatko je počkať na dr kým sa vráti z dovolenky a poradiť sa s ním. On bude najlepšie vedieť čo môžeš užívať v tomto štádiu tehotenstva ak niečo existuje.

Ja som napríklad musela čakať kým začnem druhý trimester a až potom mi dr nasadil trojdňovú kúru spolu s krémom.

chvostik1
10. feb 2024

Ten utrogestan ti predpísala pani doktorka?

autor
10. feb 2024

@chvostik1 a nemôže ta mykoza spôsobiť potrat?

autor
10. feb 2024

@chvostik1 áno áno, hneď po pozitivnom teste, ale vtedy som svrbenie ešte nemala.

chvostik1
10. feb 2024

Ja som tiež čakala do 12tt. Nepotratila som. Ak je svrbenie vonkajšie, tak by som si to skúsila aspoň zvonku ponatierat roztokom rosalginu. Ale nerob si vnútorný výplach. Len namoc tampón a poutieraj sa.
Ja som sa napríklad často sprchovala čistou vodou a jemným intim gelom (myslím niekoľkokrát za deň) až do toho toho 12tt. A od svrbenia sa mi cez deň uľavilo. Nosila som len čisto bavlnené prádlo.

timea301196
10. feb 2024

Ja som si sála canwstten tabletky s nevedela som že som tehotná a malej nič nie je

viki191
10. feb 2024

Ja som na začiatku tehotenstva užilava Nystatin galvec vag. tbl sú na predpis a píše, že sa smú užívať v tehotenstve. Išla by som za gynekológom.

marticka85po
10. feb 2024

@rurutiax zvonka to asi vadit nebude,mne ho gynekolog zakazal,ze sa neodporuca v 1.trimestri zavadzat,az v druhom.tiez som mala svrbenie z Utrogestanu.ked som ho vysadila tak preslo aj to svrbenie. Asi ma drazdila nejaka latka co je v nom

rebekita45
10. feb 2024

Aj ja som mala na zaciatku, nepríjemné pálenie. Dr mi predpisala capiky, ktore mi vyrobili priamo v lekarni a tie som si davala.. a potom lomexin krem ale len zvonka. Zvonka sa mozu kremy natierať v pohode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre