Musím hlásiť gynekologičke karanténu, keď som na rizikovej maródke?

15. dec 2020

pisem anonymne pre istotu
nie som pozitivna ale niekto v mojej rodine bol v kontakte s pozitivnym clovekom 7 dni.... ten pozitivny sa o tom dozvedel vcera
ak by som musela ist do karanteny a som na pn ke rizikove tehotenstvo musim to hlasit aj gynekologicke?

autor
15. dec 2020

este som zabudla moze covid nejak ublizit bábätku ak by som mala nejake priznaky? bojim sa ze sa mu nieco stane

mtoth
15. dec 2020

Toto sme presne mali aj my, stretli sme sa s pozitivnym a som tehotna. Hned ako sme zistili, ze sme boli s pozitivnym, volala som aj gyn, aj obvodnej. Tiez som PN. Obvodna poradila objednat sa na PCR testy. Pozitivna som nastastie nebola. Ale urcite volat lekarom, nejde uz iba o teba. ☺️

autor
16. dec 2020

ja sok taka nasrata... teraz len trpnut ze co bude :/

mtoth
16. dec 2020

Neboj, deti to znasaju najlepsie, aj keby si chora je vysoka sanca, ze babatku nijak neublizis, ale je dobre, ak o tom vedia lekari minimalne kvoli tebe. Nestresuj, nestrachuj, babo to citi☺️ Drzim palce vela zdravia, daj vediet, ako si dopadla.

maciatkolulu
16. dec 2020

Ak by si musela? Ty nie si v karanténe? Co keď si pozitívna a na serieš ďalšiu tehotnú, netehotnu a tak, tým, že ich potenciálne môžeš nakaziť. 😉

autor
16. dec 2020

@maciatkolulu na gynekologii som bola naposledy este koncom novembra ja sa nepytam za to ze som ich nakazila pytam sa za to lebo som na pnke a ci to treba aj tam hlasit keby doslo k zdravotnym komplikaciam

autor
16. dec 2020

@mtoth sme v karantene vdaka nezodopovednemu cloveku

maciatkolulu
16. dec 2020

ak by som musela ist do karanteny a s...... Si napisala

autor
16. dec 2020

@maciatkolulu dobre to je uz jedno zle som to napisala moja chyba :(
nahlasila som to ze sme v karantene dnes rano tak ci tak ja nikde nechodim uz som v 6 mesiaci neriskujem kvoli dietatu a ani pred tym som nejak nechodila nikde za to som aj pn
len manzel ma smolu na ludi v praci vcera dosiel domov bol dva tyzdne prec a vecer mu volali ze sa ma rano pripravit ( kolegynu mal pozitivnu a bol s nou v kontakte vraj bola vcera na testoch ) a rano ho poslali do karanteny
ja mam cakat ako mu vyjde test samozrejme ze ratam s testovanim aj ja a tak sa ozvat aky je vysledok testu... tak mi povedala obvodna
len som nevedela aky je postup blbo som sa opytala :D muz bol v tom ze ja mozem ist prec z domu :D ale logicky som s nim prisla do kontaktu tak za to som pisala ze ak by som musela...
aj take sa stava zial

maciatkolulu
16. dec 2020

Tak držím. Palce, nech ste zdraví a pekný pôrod.

autor
16. dec 2020

@maciatkolulu diky :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre