Dobrý deň, ženy, ktoré sú na začiatku tehotenstva, majú sa ísť testovať? Doktorka mi povedala, že sa mám vyhýbať chorým.. ♀️
Inak z testovania oslobodena nie si.
@rachelll snad chorym sa máš vyhýbať stále, aj ked nie si tehotná. Momentálne by si potom nemala ani vytiahnuť nos z domu podla jej rady. Pokial nie si rizikova, tak si len tehotna, nie chorá. A mozes normálne existovať ako predtym, k tomu sa akurat musis ist otestovat. Nevidim dovod prečo si podaktorí ľudia mýlia tehotné ženy s chorými. Takze rob ako uznas za vhodné. Ja som tiež tehotná, normalne existujem, chodím sa testovať ked treba, dokonca chodim so starším po lekaroch ak treba, na nakupy, upratujem, žijem korona nekorona.
Ja som tiež tehotná, bola som sa dať testovať na mieste, kde sa objednávalo na čas, celý čas okolo mňa neboli žiadni ľudia v dosahu menej ako 10 metrov, na rozdiel od potravín. Ani tam nechodíš? A keď si bola u lekára, na stredisku si sa nestretla s nikým? Sme tehotné, nie choré, odporúčam používať zdravý rozum.
Ja som bola včera. Ukázala som tehotenskú knižku a ľudia ma bez problémov pustili dopredu.
Tehotné nie sú medzi výnimkami. Takže buď ísť alebo dodržiavať pravidlá pre netestovaných.
Ale inak včera som videla aktualizovaný článok kde do výnimiek pridali ľudí ktorí sú na PN.
Teraz je malo ludi v radoch co idu na antigen. lebo skoro vsetko uz je otestovane...
A ak sa objednate cez portal na cas tak je to cakanie uplne minimalne... takze ten stret s chorymi je mensi ako na nakupe v tescu...
ale ak nepotrebujete nikam chodit tak na test ist netreba... do obchodu mozete ist aj bez testu ale na prechadzku s dietatom uz nie...
tehotne nemaju nejaku vinimku ze mozte chodit niekam a nemat test,,, aj pred porodom budu testovat predpokladam hned pri vstupe ja som tiez tehotna bola som uz 5krat idem vzdy aj kvoli starsej dcerke keby bolo treba ist niekam rychlo k dr nahodou aby nerobili problemy ze nemam test,,, odporucam napriklad ja si vzdy vyberiem testovacie miesto vonku, pripadne aj nacas ak sa da, ak sa neda poprosit vojaka alebo policajta s tehu knizkou ak neni este brusko vidiet a nie je problem myslim ze minimalne to testovanie vonku je ovela mensie riziko ako to ze idem do lidla a do drogerky napriklad
@rachelll som aktuálne v 9.mesiaci tehotenstva a fungujem úplne normálne, u lekára som každú chvíľu, kvôli tehotenstvu, testovať som sa bola tiež- neubudlo zo mna, najmä sa potrebujem normálne pohybovať a chodiť von s 3 ročným synom, tak som ten test potrebovala. Do pôrodu ich absolvujem ešte niekoľko, nakoľko to v mojej pôrodnici vyžadujú. Nevidim jediný dôvod neísť na test kvôli tehotenstvu♀️
tiez som sa testovat bola objednala som sa na presny cas a nikoho som poriadne nestretla a to robim z domu a aj potraviny nam nosi kurier, kazdopadne chodim k lekarovi atd. a tak som sa pre istotu dala otestovat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@rachelll pokial chces byt doma do 2.2, tak na test nemusis